Enorm verschil in hygiëne bij handen drogen

Enorm verschil in hygiëne bij handen drogen

Handen wassen is belangrijker dan ooit. En dat zal de komende tijd zo blijven, want het lijkt er niet op dat COVID-19 snel zal verdwijnen. Nu de zomervakantie op zijn eind loopt, zijn de eerste scholen alweer geopend en worden kantoren weer drukker. Tijd om te kijken naar een onmisbare stap bij het handen wassen: het hygiënisch drogen van je handen.

Tijdens het handenwassen verwijder je zoveel mogelijk bacteriën. Dat lukt niet 100%. En dat maakt het drogen van je handen zo belangrijk. Wanneer je handen nat blijven, verspreiden de bacteriën die zijn achtergebleven zich makkelijker en vermenigvuldigen ze sneller. Droge handen verminderen dit aanzienlijk en dragen dus bij aan betere hygiëne.

 

Het drogen met papieren handdoekjes is de beste manier. Ze maken de handen snel en volledig droog. Bovendien zorgt de wrijving van het papier op de huid ervoor, dat bacteriën minder kans hebben om te overleven. Ook verspreiden de bacteriën zich zo nauwelijks rond de wastafel.

 

Handdroging met elektrische luchtblazers heeft twee nadelen. Ze maken lang niet zo goed droog als papieren handdoekjes en ze zorgen voor meer verspreiding van bacteriën. In een onderzoek uit 2018 waar de universiteit van Harvard naar verwijst, is getest wat het effect is van elektrische handdrogers op de sanitaire omgeving. Gekeken is hoeveel bacteriën zich ontwikkelden voor en na het aanzetten van handdrogers. Dat verschil blijkt enorm.

 

Dit betekent dat de blazers bacteriën uit de lucht verzamelen en op de net schone handen blazen. Het is niet bekend of hier schadelijke of gevaarlijke bacteriën bij zitten, maar met het oog op COVID-19 kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn. Bovendien zijn er de afgelopen maanden meerdere studies gepubliceerd, zoals van het ECCMID, die bevestigen dat het drogen met papier veiliger is dan het gebruik van elektrische lucht drogers.

 

Richt daarom jouw sanitaire ruimtes in met dispensers voor papieren handdoekjes. Zo zorg je voor een optimale hygiëne voor medewerkers en bezoekers. Dat geldt zeker voor scholen, zorginstellingen, retailers en kantoren. We denken daarbij graag met je mee, natuurlijk ook over de juiste zeep. Neem daarvoor contact met ons op via onze contactpagina, of telefonisch op 0318-632185.