Gausium Scrubber 75P

Parkeergarages, magazijnen en industriële omgevingen zijn druk en en hebben vaak verontreinigingen zoals zand, vocht van buiten of chemische resten zoals olie en brandstof. Het zijn ook omgevingen waar veiligheid voorop staat omdat er zware voertuigen en machines rijden. De Scrubber 75P (Voorheen Gausium ecobot 75) is met de toevoeging van nieuwe systemen speciaal voor deze uitdagende omgevingen ontwikkeld.

ondersteunt schoonmakers ✓

Duurzaam en innovatief ✓

Interessante businesscase ✓

Veilig ✓

Verbeterde veiligheidsmaatregelen

De Scrubber 75P wordt ingezet in omgevingen waar zware voertuigen zoals heftruks en auto's rijden. De veiligheidssystemen zijn daarom uitgebreid. Zo is een zwaailicht toegevoegd voor verbeterde zichtbaarheid. aan de voorkant is een LED-licht geplaatst en aan de zijkanten een blauw projectielicht dat op de vloer schijnt.

De meest innovatieve toevoeging is de millimeter-golf radar. Dit systeem registreert hoe en met welke snelheid bewegende objecten zoals auto's zich verplaatsen. De kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat de Scrubber 75P vervolgens snel en veilig anticipeert.

Onze robots in het echt zien? Vraag een gratis demo aan.

Betere reiniging

Waar auto's, vrachtwagens en andere voertuigen komen, blijven onvermijdelijk vloeistoffen achter. Voor het schoonmaken en opruimen van deze vloeistoffen is de Gausium 75P uitgerust met een speciale diepte reinigingsmodule. Hiermee worden chemische vloeistoffen en vetten zonder probleem opgeruimd. Zo is de vloer schoon en veilig.

Efficiënt 24/7 aan het werk

De Gausium 75P reinigt 3000 m² per uur. Het 4-fasen waterfiltersysteem bespaart maandelijks 70% van het normale watergebruik én zorgt ervoor dat de schoonmaakrobot 6 uur zelfstandig kan werken. Het opgezogen water wordt gefilterd en hergebruikt. Hierdoor is de machine compacter, kan hij grote oppervlaktes in één keer schrobben én is hij zuinig in water- en chemieverbruik.

De lithium accu van 240 Ah zorgt er op zijn beurt voor dat 6 uur schoonmaken ook wordt gehaald. De schoonmaakrobot is zeer eenvoudig en snel in onderhoud. Deze efficiëntie levert een besparing in tijd en geld op.

Met het eigen dockingstation kan de Scrubber 75P 24 uur per dag en 7 dagen in de week zonder tussenkomst van een medewerker aan het werk. Water en chemie worden automatisch ververst en de accu laadt op. Hierdoor is de Scrubber 75P de meest zelfstandige schoonmaakrobot op de markt.

Schoon tot in de hoeken en randen

De Gausium Scrubber 75P is de eerste reinigingsrobot die zelfs de hoeken en randen van de vloer schoonmaakt. Dankzij het opzetborstelontwerp en de revolutionaire Turnado-technologie slaat de Scrubber 75P geen hoek of rand over. Uniek is de 360 graden draaibare borstelkop waardoor je erg makkelijk in kleine ruimtes kan draaien. Bovendien zorgt de verstelbare borsteldruk van tussen de 35-55 kg voor de optimale reiniging.

Samenwerken en hogere productiviteit

Schoonmaken is en blijft mensenwerk. De samenwerking tussen de Gausium Scrubber 75P en de medewerker is de perfecte combinatie. Door zwaar, belastend zuig- en schrobwerk over te nemen bijvoorbeeld. De tijd die de medewerker hiermee bespaart kan hij inzetten voor hoogwaardige schoonmaaktaken, desinfectie en persoonlijk contact. Bovendien kan de Scrubber 75P ook handmatig bediend worden.

Service voor storingsvrij werken

De ecobot serie van Gausium schoonmaakrobots behoren tot de top van de markt en kennen zeer weinig downtime. Kamp je onverhoopt met een storing? Het serviceteam van Groveko is snel ter plaatse om te zorgen dat de schoonmaakrobot binnen no time weer aan het werk is.


Veiligheid en flexibiliteit

Er is geen kans op botsingen met mensen. De Gausium Scrubber 75P  is voorzien van 2D en 3D LiDar (Laser Imaging Detection And Ranging), 3D camera’s en Ultrasonische sensoren. De combinatie met hoogwaardige software voorkomt ongelukken. Obstakels, mensen en glas worden op tijd gedetecteerd en ontweken. Na een stop of abnormale situatie herstelt de robot zich automatisch zonder noodzaak voor menselijk ingrijpen. Bovendien kan tot 4 cm van de muur af veilig worden schoongemaakt.

De kracht van onze schoonmaakrobots

 • Voor bijna iedere vloer, binnen of buiten, de juiste innovatieve oplossing
 • Volledig zelfstandig 24/7 werken zonder tussenkomst van medewerkers
 • Ondersteunt schoonmakers en minimaliseert zo ergonomische belasting
 • Eenvoudig te programmeren door het scannen van ruimtes
  Zeer hoge hygiënestandaard
 • Veilig: geen menselijke fouten en ontwijkt voorbijgangers automatisch
  Communiceert met Smart buildings
 • Schoonmaakrobots zijn volledig personaliseerbaar voor gewenste beleving
 • Rendabel voor oppervlakken vanaf 1.000 m²
 • Flexibele inzet op basis van all-in huurkoop met variabele contracttermijnen
 • Slim management door inzage in duidelijke dashboards en rapportages via de Cloud en het eenvoudig inplannen van taken

 

Gausium Robotics

De Gausium Scrubber 75P is ontwikkeld door het toonaangevende Gausium Robotics. De veeg-, stofzuig- en schrobzuigrobots van Gausium Robotics worden wereldwijd succesvol ingezet in kantoren, zorg- en onderwijsinstellingen, retaillocaties, industriële omgevingen, openbare ruimtes, luchthavens, stations en stadions. Gausium Robotics is één van de belangrijkste spelers in de markt schoonmaakrobots. Met vestigingen in Shanghai en Singapore, een R&D team van meer dan 240 ingenieurs en een eigen productielocatie staat Gausium Robotics synoniem voor innovatie en topkwaliteit.

Onze robots in het echt zien? Vraag een gratis demo aan.

Technische specificaties

Afmetingen machine 1.370 (L)x 962 (B)x 1.417 (H)
Schoonmaak breedte 750 mm
Minimum passeerbreedte 1.500 mm
Borstel / Pad afmeting 3 x 25cm (10")
Batterijgewicht 64 kg

Gewicht incl. batterij

450 kg

Technische specificaties

Schoonwatertank 75 L
Vuilwatertank 50 L
Batterij Li-Ion
Laadtijd
 • ~100%: 5 uur
 • 20 - 80%: 3 uur
Opslag temperatuur (zonder water)  -20°C tot 45°C
Opslag in vochtige ruimte 20% tot 93% RH
Werktijd in bedrijf 4 - 6 uur

Technische specificaties 

Maximum vermogen 2.000 W
Borstel motor 3 x 150 W
Zuigmotor 500 W
Transport motor 400 W
Batterij voltage 24 V
Vermogen batterij 240 Ah
Rotatiesnelheid borstel Max. 270 RPM
Maximum vacuüm druk 18.18 kPa
Schoonmaak efficiëntie Maximaal 3.000m²/uur

Technische specificaties 

Helling Maximaal 10°
Snelheid 0 tot 4 km/uur
Geluid max. 55 tot 70 dB
Sensoren
 • 3D LiDar
 • 2D LiDar
 • 3D Camera's
 • Air pressure collision sensor
 • Bumper sensor
Werkzaam bij een temperatuur van 0ºC tot 45°C
Werkzaam in een luchtvochtigheid van 20% tot 75% RH

Automatisch werkstation

Ja, is een optie

Waterfilter (hergebruik)

Ja

Over de Scrubber 75
Wat voor functies heeft de Scrubber 75?

De Scubber 75 integreert schrobzuigen en stofwissen als een echte krachtpatser.

Hoe stel ik de robot in, kan dit via een app?

De robot is zelf eenvoudig in te stellen via zijn display of met behulp van de app van Gausium. Met de app heb je ook altijd inzage in de status van de robot. 

Hoe gaat de robot om met obstakels?

Met zijn 2D en 3D-LiDAR, 3D en diepte camera’s scant de robot voortdurend voor statische en bewegende obstakels. Deze gaat hij vervolgens zelf uit de weg als dit nodig is. In parkeergarages gaat de Scrubber 75 zelfs uit de weg voor naderende auto’s.

Hoe snel is de werkomgeving in kaart gebracht?

De robot heeft een gemiddelde actieradius van 4-6 uur met een maximale productiviteit van 3,000m² per uur. 

Wat is de actieradius van de robot?

De robot heeft een gemiddelde actieradius van 4-6 uur met een maximale productiviteit van 3,000m² per uur. 

Hoe laadt de robot zich op?

De Scrubber 75 rijdt bij een laag watervolume, volle watertank of lege batterij automatisch naar zijn werkstation om zijn accu bij te laden, water te vullen en water af te voeren. 

Praktische vragen
Voor welk vloeroppervlak is deze robot geschikt?

Voor parkeergarages, logistieke werkvloeren, industriële werkvloeren of winkelcentra. 

Hoe groot moet mijn vloer zijn voor deze robot?

De Scrubber 75 schoonmaakrobot die alleen geschikt is voor grote vloeren. De robot is in staat om 100.000m^2 tegelijk in kaart te brengen voor schoonmaak. Hierbij geeft de robot aan welke plekken onbereikbaar voor schoonmaak waren zodat deze alsnog handmatig kunnen worden schoongemaakt. 

Kan ik meerdere Gausium robots tegelijk instellen?

Met de Gausium app kun je meerdere robots tegelijk instellen, hierbij kun je ook combineren met verschillende modellen zolang ze van Gausium zijn.

Kan de robot overnacht worden gebruikt?

De robot heeft ook zicht in het donker, dus hij kan ook gedurende de nacht worden ingezet in combinatie met het optionele laad of werkstation.

Kwaliteit & Service
Update de robot automatisch?

De Scubber 75P ontvangt via Gausium’s Cloud Platform gratis software updates. Het Groveko service team zorgt dat uw apparaat altijd up to date is.

Wat moet ik doen om de robot te onderhouden?

Bij installatie van de robot zal een uitgebreide training volgen, waarbij checklisten en quick-guides worden aangeleverd. Het reinigen van de vuilwatertank is een voorbeeld van dagelijks onderhoud.

Bij wie kan ik terecht voor schade of technische fouten?

Bij schade en storingen staat het service team van Groveko voor u klaar. Aan de hand van het probleem zal dit op afstand of op locatie verholpen worden conform de service level agreement.

Waar kan ik terecht om advies te krijgen voor de juiste robot?

Wil je advies krijgen bij het kiezen van uw schoonmaakmachine? Neem contact op of vraag een demo aan om jezelf meer te informeren over de beschikbare robots. 

Hoe kan ik een demonstratie inplannen?

Is jouw interesse voor schoonmaakrobots gewekt? Plan een demo in om de robots in het echt te zien.