Gausium Scrubber 50

 

De Gausium Scrubber 50 (Voorheen Ecobot scrubber 50) is het nieuwste model schoonmaakrobot van Gausium Robotics en legt de nadruk op veiligheid. De compacte schrobzuigrobot bevat unieke borsteltechniek welke hygiënisch en efficiënt reinigt en zich zelfstandig oplaadt, de watertank leegt, spoelt en opnieuw vult. Door de toevoeging van extra sensoren detecteert de Scrubber 50 glaswanden nóg beter en is het maneuvreren in drukke ruimtes kinderspel.

 

Hoge hygiënestandaard ✓

Klein maar krachtig ✓

Inzicht door managementsysteem ✓

Automatisch laden en reinigen ✓

Simpel en intuïtief 

Werken met de Scrubber 50 is zo eenvoudig dat iedereen het kan én wil. De software is intuïtief en zeer gebruiksvriendelijk. Na een korte uitleg weten medewerkers hoe ze de schrobzuigrobot eenvoudig kunnen bedienen. Voordat je de Scrubber 50 in een nieuwe ruimte aan het werk zet, rijd je de stofzuigrobot handmatig over het te reinigen oppervlak. De slimme technologie van de Scrubber 50 brengt ondertussen de omgeving in kaart en is daarna klaar om zelfstandig aan het werk te gaan. Het handige managementsysteem geeft inzicht in de prestaties van de schoonmaakrobot. 

Combineer dit met de mogelijkheid om met deuren en liften te communiceren, de intelligente navigatie, zeer eenvoudige bediening en de interessante businesscase en je begrijpt waarom de Scrubber 50 de nieuwe generatie schoonmaakrobot voor de professionele schoonmaak wordt genoemd.

 • Eenvoudig in gebruik
 • Managementsysteem maakt prestaties inzichtelijk
 • Brengt ruimte zelfstandig in kaart
 • Handige dienstrapporten en zelfstandige systeemupdates
Ondersteun schoonmaakmakers en minimaliseer ergonomische belasting

Samenwerken en hogere productiviteit

Schoonmaken is en blijft mensenwerk. De samenwerking tussen de Scrubber 50 en de medewerker is de perfecte combinatie. Door zwaar, belastend zuig- en veegwerk over te nemen zal er meer aandacht zijn voor ergonomie, wat zal zorgen voor een lager ziekteverzuim. De tijd die de medewerker hiermee bespaart kan hij inzetten voor hoogwaardige schoonmaaktaken, desinfectie en persoonlijk contact. Samenwerking voor een grondige schoonmaak zonder ergonomische belasting. De Scrubber 50 verwijdert stof en vuil moeiteloos. Dankzij het compacte formaat, de regelbare borsteldruk, instelbare zuigkracht en de zijborstels bereikt de schoonmaakrobot elke hoek en rand. 

Service voor storingsvrij werken

De ecobot serie van Gausium schoonmaakrobots behoren tot de top van de markt en kennen zeer weinig downtime. Kamp je onverhoopt met een storing? Het serviceteam van Groveko is snel ter plaatse om te zorgen dat de schoonmaakrobot binnen no time weer aan het werk is.


De kracht van onze schoonmaakrobots

 • Voor iedere vloer, binnen of buiten, de juiste innovatieve oplossing
 • Ondersteunt schoonmakers en minimaliseert zo ergonomische belasting
 • Eenvoudig te programmeren door het scannen van ruimtes
 • Zeer hoge hygiënestandaard
 • Veilig: geen menselijke fouten en ontwijkt voorbijgangers automatisch
 • Communiceert met Smart buildings
 • Schoonmaakrobots zijn volledig personaliseerbaar voor gewenste beleving
 • Rendabel voor oppervlakken vanaf 1.000 m2
 • Flexibele inzet op basis van all-in huurkoop met variabele contracttermijnen
 • Slim management door inzage in duidelijke dashboards en rapportages via de Cloud en het eenvoudig inplannen van taken.

 

Veiligheid en flexibiliteit

De Scrubber 50 kan niet botsen met mensen door de vele sensoren waarmee de schoonmaakrobot is uitgerust. Denk hierbij aan 2D en 3D LiDar (Laser Imaging Detection And Ranging), 3D camera’s en Ultrasonische sensoren. Met de laatste uitbreiding van sensoren wordt glas nog beter gedetecteerd en kan de robot uitstekend navigeren in drukke ruimtes. Na een noodstop herstelt de robot zich automatisch. Bovendien kan tot wel 4 cm van de muur af veilig worden schoongemaakt.

Gausium Robotics

De Scrubber 50 is ontwikkeld door het toonaangevende Gausium Robotics. De veeg-, stofzuig- en schrobzuigrobots van Gausium Robotics worden wereldwijd succesvol ingezet in kantoren, zorg- en onderwijsinstellingen, retaillocaties, industriële omgevingen, openbare ruimtes, luchthavens, stations en stadions. Gausium Robotics is één van de belangrijkste spelers in de markt schoonmaakrobots. Met vestigingen in Shanghai en Singapore, een R&D team van meer dan 240 ingenieurs en een eigen productielocatie staan ze synoniem voor innovatie en topkwaliteit.

Flexibele financiering

Wij bieden diverse financieringsopties bij onze schoonmaakrobots, variërend van huur en lease tot aankoop. Kies de financiering die het beste bij jouw organisatie past.  

 

Gratis demo?

Is je belangstelling voor schoonmaakrobots gewekt? Wil je weten welke kansen en besparingen de inzet van robots jouw schoonmaak biedt? We bespreken het graag met je in een vrijblijvend gesprek. Vraag naar de huur, koop en lease mogelijkheden.

 

Technische specificaties

Afmetingen machine  820 (L)x 700 (B)x 1100 (H)
Schoonmaak breedte 500 mm
Minimum passeerbreedte 930 mm
Borstel afmeting 2 x 23 cm (9") 
Batterij gewicht 15 kg

Gewicht excl. batterij

150 kg

Technische specificaties

Schoonwatertank 24 L  
Vuilwatertank 18 L
Batterij Li-Ion
Laadtijd
 • ~100% : 2 uur
 • 20% - 80%: 45 min. 
Opslag temperatuur (zonder water) -20°C tot 45°C
Opslag in vochtige ruimte 20% tot 93% RH
Werktijd in bedrijf Max. 3 uur

Technische specificaties 

Batterijvermogen 60 Ah
Voltage 24 V
Maximum vermogen 1.200 W
Transportmotor 300 W
Borstelmotor 2 x 150 W
Borsteldruk max. 25 kg
Rotatiesnelheid borstel  Max. 270 RPM
Zuigmotor 280 W
Maximum vacuüm druk 18.18 kPa
Schoonmaak efficiëntie Maximaal 1.800 m²/uur 

Technische specificaties 

Helling Maximaal 5° 
Snelheid  0 tot 3,6 km/uur
Geluid  55 tot 70  dB
Sensoren
 • 2D LiDar
 • 3D (diepte) camera's
 • Ultrasonic
 • Electronische bumperstrip
Automatisch oplaadstation Ja, is een optie

Automatisch werkstation

Ja, is een optie

Werkzaam bij een temperatuur van

0°C tot 45° C

Werkzaam in een luchtvochtigheid van

20% tot 75% RH

Waterfiltering (hergebruik)

Ja

Over de robot
Wat voor functies heeft de robot?

De Scubber 50 integreert schrobzuigen en stofwissen. Met zijn Auto Spot Cleaning scant de robot voor vuil op een oppervlak en poetst hier op gepaste wijze voor een betere efficiëntie.  

Hoe stel ik de robot in, kan dit via een app?

De robot is zelf eenvoudig in te stellen via zijn display of met behulp van de app van Gausium. Met de app heb je ook altijd inzage in de status van de robot. 

Hoe gaat de robot om met obstakels?

Met behulp van 2D-LiDAR en een 3D  camera’s scant de robot voortdurend voor obstakels. De robot gaat zelf met gepaste wijze de obstakels uit de weg als dit nodig is.  

Hoe snel is de werkomgeving in kaart gebracht?

De service engineer van Groveko brengt jouw (werk)omgeving in kaart met een snelheid van zo’n 4,000m²  per uur. 

Wat is de actieradius van de robot?

De Scrubber 50 kan 2 tot 3 uur schrubzuigen en tot 10 uur stofwissen.
De robot heeft een schoonmaakefficiëntie tot 1,800m² per uur. 

Hoe laadt de robot zich op?

De Scrubber 50 heeft een (optioneel) automatisch laad of werkstation waar de robot naartoe rijdt om zijn water bij te vullen & af te voeren en zijn accu op te laden bij lage percentages. Zonder dit werkstation kan de robot ook handmatig worden bij - of opgeladen.

Praktische vragen
Voor welk vloeroppervlak is deze robot geschikt?

De robot kan worden ingezet op verschillende werkvloeren. De geschikte vloertypes zijn: natuursteen, graniet, keramiek, PVC & vinyl, epoxy en beton. 

Hoe groot moet mijn vloer zijn voor deze robot?

De Ecobot Scrubber 50 pro is een expert in schrobben met een gemiddeld groot formaat, dus hij komt goed van pas bij een grote werkvloer die vaak wordt blootgesteld aan vettige stoffen of vloeistoffen. 

Kan ik meerdere Gausium robots tegelijk instellen?

Dit kan met behulp van de Gausium app. Er kunnen ook verschillende modellen worden ingezet mits deze van Gausium zijn. 

Kan de robot overnacht worden gebruikt?

De robot heeft ook zicht in het donker, dus hij kan ook gedurende de nacht worden ingezet in combinatie met het optionele laad of werkstation.

Kwaliteit & Service
Update de robot automatisch?

De Scubber 50 pro ontvangt via Gausium’s Cloud Platform gratis software updates. Het Groveko service team zorgt dat uw apparaat altijd up to date is.

Wat moet ik doen om de robot te onderhouden?

Bij installatie van de robot zal een uitgebreide training volgen, waarbij checklisten en quick-guides worden aangeleverd. Het reinigen van de stofzak is een voorbeeld van dagelijks onderhoud.

Bij wie kan ik terecht voor schade of technische fouten?

Bij schade en storingen staat het service team van Groveko voor u klaar. Aan de hand van het probleem zal dit op afstand of op locatie verholpen worden conform de service level agreement.

Waar kan ik terecht om advies te krijgen voor de juiste robot?

Wil je advies krijgen bij het kiezen van uw schoonmaakmachine? Neem contact op of vraag een demo aan om jezelf meer te informeren over de beschikbare robots. 

Hoe kan ik een demonstratie inplannen?

Vraag een demo aan om de robots in het echt te kunnen zien