MVO en sponsoring

 

Wij helpen je graag door goede oplossingen en adviezen te bieden om zo snel mogelijk circulair te ondernemen. We bieden een uitgebreid assortiment aan producten die zijn voorzien van duurzame en milieuvriendelijke keurmerken. Bovendien proberen we zoveel mogelijk producten aan te bieden die van gerecyclede en recyclebare grondstoffen gemaakt zijn. Veel producten zijn echter niet ontworpen om gerecycled te worden en dat maakt het splitsen van grondstoffen moeilijk. Daarom werken we samen met onze leveranciers om innovatieve en recyclebare producten te produceren. Zonder in te leveren op kwaliteit.


Innovatief ✓

Innovatief ✓

Flexibele inzet ✓

Op en top duurzaam ✓

Recycling

Afval is geen afval. Daarom halen we lege verpakkingen en gebruikte artikelen bij je op. Deze sorteren en scheiden we. Vervolgens laten we door onze leveranciers weer nieuwe producten maken met de gerecyclede grondstoffen. Jij hebt minder afvalkosten en het is beter voor het milieu. Bovendien krijg je een certificaat voor het ingezamelde afval. Zo werken we samen aan een circulaire economie.

Professionele schoonmaakmiddelen

Traditionele schoonmaakmiddelen zijn niet goed voor het milieu. Ze bevatten chemische stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Deze stoffen brengen schade aan het milieu en mens. Bovendien is het steeds lastiger om ze uit het water te halen. Daarom leveren wij meer en meer reinigingsmiddelen die gemaakt zijn van plantaardige en biologisch afbreekbare materialen. Makkelijk afbreekbaar en minder schade voor het milieu. Ook is het veiliger en gezonder voor de schoonmakers om met deze middelen te werken.

Veel reinigingsmiddelen van Groveko zijn geproduceerd in hoog geconcentreerde vorm. Waar traditionele verpakkingen vaak 10 kilo wogen, hebben we dit weten te reduceren naar 2 kilo. Dus 80% minder gewicht. Zo zorgen we voor minder verpakkingen en minder vrachten. En het is natuurlijk ergonomisch om te tillen.

Groveko en circulair

Groveko is constant bezig met zoeken naar duurzame oplossingen in de eigen bedrijfsvoering. Het wagenpark elektrisch maken en het plaatsen van zonnepanelen op de daken van onze magazijnen. Bovendien geven we mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een plek waar ze zich thuis kunnen voelen en waar we het maximale uit ze halen. Onze klanten, leveranciers en medewerkers willen we bewust maken van de noodzaak om anders om te gaan met de materialen en middelen die ze gebruiken. De CO2 uitstoot verminderen we zoveel mogelijk. Dat wat overblijft compenseren we. Volledig.

Noodzaak circulaire economie

Wereldwijd neemt de vraag naar grondstoffen sterk toe. Daarom hebben de Nederlandse overheid en het Nederlandse bedrijfsleven samen de afspraak gemaakt om de Nederlandse economie in 2050 volledig te laten draaien op herbruikbare grondstoffen. Er zijn 3 redenen die de noodzaak van deze afspraak weergeven.

Ten eerste groeit de wereldbevolking. Met de stijgende welvaart is er ook een stijgende vraag naar grondstoffen voor kleding, elektronische apparaten en voedsel. Ten tweede is Nederland, net als veel andere Europese landen, afhankelijk van andere landen. Denk bijvoorbeeld aan magnesium uit China of olie uit het Midden-Oosten. Ten derde heeft de winning van grondstoffen impact op het milieu. Er is veel energie verbruik, CO² uitstoot en slechte arbeidsomstandigheden in bepaalde sectoren.

Samen met Groveko

Kortom Groveko is bezig om naar een circulaire economie te gaan. Maar daar hebben wij ook jou voor nodig. Wil jij ook de volgende stap zetten en voor een circulaire schoonmaak zorgen? Samen met Groveko kun je die stap maken.