Duurzaam doen

 

Groveko gaat voor duurzaam. Maar dit is een breed begrip. Vandaar dat Groveko op meerdere vlakken continu bezig is om het verschil te maken. Niet alleen bieden we voor jou als klant een duurzaam assortiment aan. We zijn ook bezig met onze eigen uitstoot én focussen we op goed ondernemerschap.

Duurzaam assortiment ✓

MVO ondernemen✓

Kleine voetafdruk ✓

Circulaire toekomst ✓

Duurzaam assortiment

In 2050 moet de Nederlandse economie volledig circulair zijn. Het lijkt nog lang te duren, maar het opzetten hiervan kost tijd. Groveko is er nu al mee bezig. Zo halen we verpakkingen op bij onze klanten, die vervolgens weer als grondstof dienen voor nieuwe producten. Continu zijn we opzoek naar alternatieve grondstoffen. Zo wordt de houtpulp in papier vervangen door bamboe, haver of hennep.

Recyclen is noodzakelijk. Helaas wordt het niet overal (goed) toegepast. Daarom helpen we je het zo makkelijk mogelijk te maken voor zowel je bezoekers als medewerkers door de juiste afvalsystemen aan te bieden.

Milieuvriendelijk schoonmaken

Schoonmaakmiddelen blijven een negatieve impact hebben op het milieu, zelfs met een perfecte dosering. Chemieloos reinigen kan dus flink bijdragen aan een beter milieu door deze vervuilende middelen te vervangen. Dit vergt naar de juiste materialen ook de juiste kennis. Groveko helpt hierbij door zowel trainingen als materialen te leveren.

Veel materialen, met name schoonmaakmachines, worden voortijdig afgeschreven. Zonde, want door ze op te knappen of te repareren gaan ze nog lang mee. Om door te gaan naar een circulaire economie moeten speelt refurbishing een grote rol. Waarom een machine vervangen als je ook een aantal onderdelen kan vervangen? Met een goede beurt lijkt het zo goed als nieuw!

Duurzaam werkgeverschap

We hebben een focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo zijn we al jaren partner van MVO Nederland. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij ons een werkplek vinden, maar ook jongeren die niet makkelijk passen in een standaard opleidingstraject. Daarnaast maken we waar mogelijk gebruik van sociale ondernemingen voor diverse werkzaamheden. Lees meer over Groveko en MVO.

Onze directe voetafdruk zo klein mogelijk

Wij zijn constant bezig met het zoeken naar duurzame oplossingen in de eigen bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld door het wagenpark elektrisch maken en het plaatsen van zonnepanelen op de daken van onze magazijnen. Bovendien geven we mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een plek waar ze zich thuis kunnen voelen en waar we het maximale uit ze halen. Onze klanten, leveranciers en medewerkers willen we bewust maken van de noodzaak om anders om te gaan met de materialen en middelen die ze gebruiken. De CO² uitstoot verminderen we zoveel mogelijk. Wat er overblijft compenseren we volledig.