Unger HiFlo zuiver water schoonmaaksysteem

Unger HiFlo zuiver water schoonmaaksysteem

Wie aan HiFlo zuiver water schoonmaaksysteem denkt, denkt aan Unger. Of toch niet? Unger is toch dat bedrijf van de glazenwassers gereedschappen? Dat is helemaal juist, maar Unger heeft zich de laatste jaren op steeds meer andere terreinen binnen de schoonmaak gericht en Unger HiFlo is er daar één van.

De historie van Unger

Unger werd in 1964 opgericht door Henry en Barbara Unger op de zolder van het huis van Barbara’s grootmoeder in Hamburg, Duitsland. Terwijl de oorspronkelijke bedoeling was om materiaal voor glazenwassers te vervaardigen, breidde het bedrijf al snel zijn productlijn uit naar schoonmaakmaterialen voor het sanitair en de retail.

 

Vandaag te dag is Unger een internationaal bedrijf en produceert het professionele schoonmaak gereedschappen voor meer dan 40 jaar. Het bedrijf heeft kantoren en productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Duitsland, en verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk en India. Unger biedt nu innovatieve reinigingsoplossingen aan in meer dan 80 landen.

Wat is Unger HiFlo

Kort gezegd is Unger HiFlo een watergeleidende steeltechnologie voor schoonmaak professionals. Met dit systeem kun je ramen, wanden en zelfs zonnepanelen reinigen met zuiver, ontzout water, zonder de noodzaak van chemie. Voordat we het systeem wat meer in detail gaan beschrijven tonen wij eerst deze teaser van Unger.

De basis van Unger HiFlo draait om het filteren van water. Normaal water bevat verschillende mineralen en zouten die bij normaal gebruik geen enkel probleem geven, echter wanneer je met dit water gaat spoelen zonder te drogen, krijg je bijna altijd kringen en residu. Daarom wordt er in de wasstraat altijd nagespoeld met een spoelmiddel die de oppervlaktespanning van het water breekt waardoor water makkelijker van het object afspoelt en er zo min mogelijk kringen en vlekken overblijven. Hele luxe wasstraten gebruiken hetzelfde water wat de HiFlo van Unger produceert.

Harsfilter versus omgekeerde osmose

Unger biedt in zijn range HiFlo apparaten een aantal verschillende oplossingen aan om het water te ontdoen van zouten en mineralen. De eerste is door middel van een harsfilter. Dit proces wordt ook wel de-ionisatie genoemd en wordt verkregen door normaal water door een cilinder te leiden die gevuld is met regeneratiekorrels. Door dit filter proces wordt het water ontdaan van alle zouten en mineralen waardoor 100% puur water overblijft waarmee streeploos en vlekvrij gereinigd en gespoeld kan worden.

 

Water verkregen via een harsfilter dient regelmatig gecontroleerd te worden omdat het hars op een gegeven moment verzadigd is en vervangen dient te worden.

 

Omgekeerde osmose is een ander proces maar met hetzelfde resultaat. Dit zogenaamde gedemineraliseerde water wordt geproduceerd door water onder hoge druk door een membraan te persen. Op het membraan filter blijven de mineralen achter waarna ze worden afgevoerd naar het riool. Naast mineralen worden door het membraan ook virussen en bacteriën (o.m. legionella) verwijderd.

 

Het membraanfilter heeft een grotere capaciteit en is daarom een systeem wat meer geschikt is voor continu gebruik dan een filtersysteem door middel van regeneratiekorrels.

HiFlo stelen

Naast het filteren van het water zijn er borstels en stelen die er uiteindelijk voor zorgen dat de klus geklaard wordt. Stelen zijn er in drie varianten, te weten: hybride (glasvezel / carbon), carbon en HiMod carbon en bestaan uit een basissteel met vier elementen (6,63 meter uitschuifbaar)

 

De basissteel kan worden uitgebreid met een uitbreidingssteel bestaande uit twee elementen (3,41m uitschuifbaar) In totaal kunnen er vier uitbreidingsstelen worden toegepast op de basissteel waardoor en een totale werkhoogte kan worden gerealiseerd van ruim 20 meter!

 

De HiFlo stelen zijn zo ontworpen dat hoeveel stelen je ook gebruikt, de dikte altijd gelijk blijft en daarmee een grote mate van gebruiksvriendelijkheid biedt.

HiFlo borstels

Binnen het HiFlo assortiment zijn er verschillende borstels te verkrijgen. Superlichte borstels met hoogwaardige polyester-borstelharen die ontwikkeld zijn om in de kleinste hoeken te komen en met hoge schrobkracht het vuil te verwijderen. Terwijl gebruikelijke borstels normaal gesproken slechts twee sproeiers hebben, beschikken HiFloTM nLite-borstels over maximaal tien sproeierposities met snelsluiting, zodat het veel eenvoudiger is om de waterstroom te regelen en oppervlakken af te spoelen.

 

Voor iedere toepassing is wel een passende borstel te verkrijgen en zijn er speciale hoekstukken die het mogelijk maken om ook op grote hoogten en moeilijk bereikbare plaatsen te komen.

 

De borstel kan 180° gedraaid en met behulp van de de adapter in een nieuwe positie geborgd worden. Het veranderen van de borstelpositie verandert ook de positionering van de buitenste rij sproeiers waardoor je meer flexibiliteit krijgt en meer controle over de reiniging en spoeling van de verschillende oppervlakken en werkhoeken.

Wat maakt Unger HiFlo tot een uitgekiend schoonmaaksysteem

Het Unger HiFlo schoonmaaksysteem is een systeem dat het mogelijk maakt om op grote hoogten te werken zonder dat er aparte apparatuur moet worden ingehuurd of aangeschaft. Sinds het werken op een ladder hoger dan 7,5 meter door een Europese richtlijn niet meer is toegestaan, werd het inhuren van hoogwerkers vaak een must voor bedrijven die hoog werk hadden. Een hoogwerker is handig, behalve als de omstandigheden het moeilijk maken om met een hoogwerker dicht bij het te reinigen object te komen.

 

Met HiFlo van Unger is het mogelijk om op de meest moeilijk bereikbare plekken te komen en zijn er oplossingen om zelfs binnen te reinigen. Denk hierbij aan glaswerk in moderne kantoorpanden.

 

HiFlo heeft zich inmiddels al ruimschoots bewezen en wordt al door tal van schoonmaakbedrijven en andere facilitaire dienstverleners ingezet. Wanneer u interesse hebt gekregen in dit uitgekiende systeem, neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs. Zij zijn u graag van dienst.