Gausium Phantas

De Phantas van Gausium Robotics is een compacte en prijswinnende schoonmaakrobot voor vloeronderhoud. De integratie van 4 schoonmaakstanden samen met de nieuwste technologieën maakt dit de meest veelzijdige robot op de markt. Door het compacte formaat is hij in staat om in kleine, krappe ruimtes of onder bureaus te werken.


Innovatief ✓

Vanaf 1000m² ✓

Flexibele inzet ✓

Op en top duurzaam ✓

4 in 1

Voor elke vloer

De Phantas brengt als eerste schoonmaakrobot de 4 taken van vloeronderhoud samen in 1 robot:

 • Stofzuigen
 • Vegen
 • Moppen
 • Schrobben

Voor elke soort vloer en soort vervuiling is de juiste techniek beschikbaar. In combinatie met de nieuwste software en techniek is de Phantas uitermate flexibel en eenvoudig inzetbaar.

Onze robots in het echt zien? Vraag een gratis demo aan.

Elke centimeter telt

Zero edge cleaning

Dankzij het compacte ontwerp kan de Phantas moeiteloos schoonmaken onder tafels of bureaus en in kleine ruimtes. De precisie-sensoren werken samen met de borstels zodat de randen volledig worden schoongemaakt. Zo bereikt de Phantas elke centimeter van de vloer. Ook de moeilijke plekjes.

Revolutionaire navigatie

Autonome mapping

Met gebruik van het Gausium SLAM is de Phantas in staat om zonder hulp een locatie in kaart te brengen, oftewel mapping. 

In dynamische omgevingen weet de schoonmaakrobot exact zijn Realtime-locatie. Bovendien wordt de omgeving in 3D in kaart gebracht. Hierdoor is de Phantas nauwkeuriger en veiliger. 

De twee verschillende rij-modi maken de inzet optimaal ongeacht de omgeving. De Realtime-Autocover (zigzag) modus neemt de volledige oppervlakte onder handen, terwijl de Auto-spot cleaning modus (punt-naar-punt) alleen de plekken met verontreiniging schoonmaakt.

Obstakels vermijden met Deep Learning

Maximale veiligheid

De Phantas registreert statische en dynamische objecten in de omgeving en past automatisch de route hierop aan. Veilige routes zijn gegarandeerd. De Deep Learning software, die zich blijft verbeteren, herkent de verschillen in objecten en maakt keuzes op basis van deze verschillen. De software kiest bijvoorbeeld voor het vermijden van elektriciteitsdraden indien mogelijk, maar kan er ook voor kiezen hier van af te wijken.Auto Spot cleaning

Verbeter efficiëntie

Efficiëntie gaat naar een hoger niveau met de Auto Spot cleaning modus van de Phantas. De robot scant de omringende vloer en zal, in het geval van een verontreiniging, eerst de plek schoonmaken. Het uitvegen van een vlek wordt voorkomen en beperkt het gebruik van chemie voor alleen de plekken waar het nodig is. Het resultaat mag er zijn. Een verbetering van 4 keer op efficiëntie en een drastische vermindering van het  waterverbruik.In dynamische omgevingen weet de schoonmaakrobot exact zijn Realtime-locatie. Bovendien wordt de omgeving in 3D in kaart gebracht. Hierdoor is de Phantas nauwkeuriger en veiliger. 

Vloerdetectie

Voor elke vloer

Elke soort vloer heeft andere eisen qua schoonmaak en onderhoud. De Phantas registreert de soort vloer en past de schoonmaaktechniek hierop aan. Efficiënt gebruik van middelen en optimaal voor de kwaliteit van de vloer. Geschikt voor harde en zachte vloeren van verschillende materialen. 

Dockingstation

Geen tussenkomst van medewerker meer nodig

Het Dockingstation maak menselijke interventie minimaal en maakt de Phantas echt autonoom. Hier laadt de schoonmaakrobot op, vult en leegt de tank en kan nu ook de tank schoonmaken. Omdat het Dockingstation, net als de robot compact is, valt het niet op. 

Service voor storingsvrij werken

De Gausium schoonmaakrobots behoren tot de top van de markt en kennen zeer weinig downtime. Kamp je onverhoopt met een storing? Het serviceteam van Groveko is snel ter plaatse om te zorgen dat de schoonmaakrobot binnen no time weer aan het werk is.

Smartphone management

Maximale veiligheid

Beheer de Phantas waar en wanneer nodig is met de mobiele app van Gausium. Je hebt inzicht in de prestaties, geplande werkzaamheden en rapportages van de robot, maar je kan ook ingrijpen wanneer nodig. Deze gebruiksvriendelijke app stelt iedereen in staat om, ook zonder ervaring, optimaal te werken met de Phantas. Altijd en overal.

Internet of Things

Koppeling met slimme gebouwen 

De Phantas zet de volgende stap in de integratie van schoonmaakrobots met de omgeving. Met API en NFC koppelingen wordt gecommuniceerd met liften en deuren zonder tussenkomst van de mens. Dit maakt de autonomie van de robot verregaand.

Ondersteund door de Cloud

Klaar voor de toekomst

De software van de Phantas is en blijft up-to-date door de cloud ondersteuning. Zo ben je in de toekomst verzekerd van steeds betere prestaties, maar ook nieuwe, gratis functies en software-innovaties. Daarnaast krijg je 24-uurs digitale ondersteuning en probleemoplossing. Eventuele problemen worden op afstand opgelost. at mag er zijn. Een verbetering van 4 keer op efficiëntie en een drastische vermindering van het  waterverbruik.

Onze robots in het echt zien? Vraag een gratis demo aan.

Technische specificaties

Afmetingen machine 540 (L) x 440 (B) x 617 (H)
Schoonmaak breedte
 • Stofzuigen / vegen: 410 mm
 • Schrobben: 330 mm
Gewicht incl. batterij 48 kg

Technische specificaties

Stofzak 0,7 L, houdt 3 - 7 dagen stof vast
Schoonmaak efficiëntie Tot 700 m²
Capaciteit watterreservoir > 1000 m² 
Werktijd
 • Schrobben 5 uur
 • Stofzuigen 5 uur
 • Vegen 18 uur
 • Stofdweilen 10 uur
Laadtijd 2 uur
Geluid max. < 65 dB
Sensoren
 • LiDar
 • 3D dieptecamera's
 • RGB camera's
 • Antidaling sensoren
 • Antibotsing sensoren

Over de robot
Wat voor functies heeft de robot?

De Phantas integreert 4 schoonmaaktaken in 1: schrobben, stofzuigen, afstoffen en vegen. 

Hoe stel ik de robot in, kan dit via een app?

De robot is zelf eenvoudig in te stellen met zijn bedieningspaneel of via de Gausium app. De werkvloer kan ook door de robot zelf in kaart worden gebracht. 

Hoe gaat de robot om met obstakels?

Met een combinatie van onder meer LiDAR's en 3D camera's scant de Phantas voortdurend voor potentiële obstakels. Deze gaat de robot zelf uit de weg als hier actie voor nodig is. 

Hoe snel is de werkomgeving in kaart gebracht?

Dit is afhankelijk van de grootte van je werkvloer. De robot brengt jouw werkomgeving in kaart met een snelheid van 3,000m² in < 1 uur. 

Wat is de actieradius van de robot?

De Phantas kan tot 5 uur achter elkaar schrobben of stofzuigen zonder opgeladen te worden. Bij vegen 18 uur en bij moppen 10 uur. De maximale schoonmaakproductiviteit is 700m² per uur. 

Hoe laadt de robot zich op?

Er zit een laadstation bij waar de robot zichzelf kan opladen wanneer dit nodig is. Zo hoef je hem niet handmatig op te laden, maar deze optie bestaat altijd. 

Praktische vragen
Voor welk vloeroppervlak is deze robot geschikt?

De Phantas is in te zetten in een breed scala aan vloeroppervlakken. Geschikte vloertypes zijn o.a.: marmer, epoxy, nylon, keramiek, kunstmarmer, beton, polyester, graniet, Belgisch hardsteen, hardhout, pvc en diverse soorten tapijten.

Hoe groot moet mijn vloer zijn voor deze robot?

Met een maximale reinigingsefficiëntie van 1000m² per uur en zijn uiterst zorgvuldige navigatie wordt het aangeraden deze robot aan te schaffen voor middelgrote tot grote werkomgevingen. 

Kan ik meerdere Gausium robots tegelijk instellen?

Dit kan met behulp van de Gausium app. Hierbij kun je ook combineren met verschillende robotmodellen mits deze van Gausium zijn. 

Kan de robot overnacht worden gebruikt?

De robot heeft ook zicht in het donker, dus hij kan ook gedurende de nacht worden ingezet. 

Kwaliteit & Service
Update de robot automatisch?

De Phantas ontvangt via Gausium’s Cloud Platform gratis software updates. Deze updates moeten worden via zijn systeem worden geinstalleerd 

Wat moet ik doen om de robot te onderhouden?

Bij installatie van de robot zal een uitgebreide training volgen, waarbij checklisten en quick-guides worden aangeleverd. Het reinigen van de watertank is een voorbeeld van dagelijks onderhoud.

Bij wie kan ik terecht voor schade of technische fouten?

Bij schade en storingen staat het service team van Groveko voor u klaar. Aan de hand van het probleem zal dit op afstand of op locatie verholpen worden conform de service level agreement.

Waar kan ik terecht om advies te krijgen voor de juiste robot?

Wil je advies krijgen bij het kiezen van uw schoonmaakmachine? Neem contact op of vraag een demo aan om jezelf meer te informeren over de beschikbare robots. 

Hoe kan ik een demonstratie inplannen?

Vraag een demo aan om de robots in het echt te kunnen zien.