Duurzaam schoonmaken

Duurzaam schoonmaken

Corona zorgde voor een schokgolf binnen en buiten Nederland. In de schoonmaak kwam de focus vooral op desinfectie en handenwassen te liggen. Nu de eerste golf onder controle is en de anderhalve meter samenleving normaler is geworden, komt er ruimte om verder te kijken. Tijd om naar duurzame schoonmaak te kijken.

De omschakeling naar duurzame oplossingen lijkt lastig. Zeker nu de economische verwachtingen niet erg rooskleurig zijn. Nu is echter het moment. Met een aantal kleine aanpassingen zet je al grote stappen naar een duurzame bedrijfsvoering. En deze kleine stappen zorgen zelfs voor kostenbesparing.

Reinigingsmiddelen

In de professionele schoonmaak is over- of onder dosering een groot probleem Zo zorgt onder dosering voor onvoldoende schoonmaakresultaat. Overdosering daarentegen geeft residu dat achterblijft op de oppervlakte, verspilling van reinigingsmiddel met de bijkomende milieuschade, schade aan het oppervlak en potentieel gevaar voor de medewerker.

 

Los dit probleem op met een doseersysteem zoals ons Ecodos Easy systeem. Met een instelbare dosering, milieuvriendelijke hoog geconcentreerde reinigingsmiddelen voor elke toepassing en dataverzameling voor optimale inzet. Met Ecodos Easy maak je jouw schoonmaak efficiënt, eenvoudig en milieuvriendelijk.

Afvalverwerking

Afvalverwerking is een ander punt dat niet voldoende aandacht krijgt. In 2050 moeten we in Nederland de economie laten draaien op hernieuwbare grondstoffen. Daarom kunnen we niet om afvalinzameling en -verwerking heen. Zorg voor afvalbakken voor elk soort afval. Denk aan papier, PMD, GFT, rest en bekers. Ga je vol voor duurzaam? Kies dan onze Afvalboxen die CO2 neutraal zijn geproduceerd van sterk karton.

 

Zorg met kleine aanpassingen voor een grote impact. Bovendien kan het zorgen voor meer efficiëntie. En het geeft je natuurlijk een goed gevoel. Wij denken graag met je mee om jouw bedrijfsvoering milieuvriendelijk en duurzaam te maken. Neem contact met ons op via onze contactpagina voor meer informatie.