10 tips voor het kopen van een schrobmachine

10 tips voor het kopen van een schrobmachine

Het kopen van een schrobmachine is een investering waar u goed over nadenkt en die u in één keer goed wilt doen. Een schrobzuigmachine gaat jaren mee en u wilt er zeker van zijn dat u in die jaren zoveel mogelijk schoonmaakuren uit de schoonmaakmachine kunt halen. Afhankelijk van de technische of de economische levensduur, gaat een schrobmachine gemiddeld tussen de vijf en de tien jaar mee. Een lange periode. Wij helpen u graag met het maken van de beste keuze voor een schrobmachine voor de professionele schoonmaak. Daarom deze 10 tips over waar u op moet letten bij het kopen van een schrobmachine.

1. Bepaal de snelheid en het vloeroppervlak

Bepaal eerst hoeveel vloeroppervlak u met de schrobmachine wilt gaan reinigingen en hoeveel tijd dit mag gaan kosten. De benodigde capaciteit van de schoonmaakmachine is sterk afhankelijk van deze twee criteria. Een vloeroppervlak van 1500m2 kost logischer wijs meer capaciteit dan een vloeroppervlak van 100m2. Hoe groter de schrobmachine des te meer capaciteit hij biedt.

2. Bekijk het totale oppervlaktebereik van de schrobmachines

Kijk vervolgens goed naar het maximale aantal vierkante meters dat de schrobmachine kan schoonmaken op basis van de batterijduur. Vraag uzelf af of de capaciteit van de schrobzuigmachine voldoende is en welk batterijpakket het beste past bij uw wensen.

3. Kijk naar het soort vloeroppervlak

Bij het kopen van een schrobmachine is het ook belangrijk om te kijken naar het soort vloer dat u wilt schoonmaken. Voor elke soort vloer is een ander type schoonmaakmachine beter geschikt. Het schoonmaken van een linoleumvloer vraagt andere kennis en vaardigheden dan het schrobben van een betonnen vloer of een natuurstenen vloer.

4. Denk aan eventuele beperkte doorgangen

Een belangrijk aandachtspunt dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de eventuele beperking van doorgangen. Met doorgangen worden deuren, magazijnpaden en ook trappen bedoeld. Vraag uzelf daarom van te voren af hoe breed de deuren en gangpaden zijn en of er eventuele trappen aanwezig zijn die de doorgang kunnen blokkeren. Het is ook handig om de afmetingen te weten van de lift waar de schrobmachine eventueel mee verplaatst wordt.

5. Een schrobmachine met snoer of batterij?

In kleinere ruimtes is het soms handig om een schrobmachine te kopen met snoer. Denk hierbij goed na over de mogelijkheden en eventuele obstakels in de ruimte. Is het in een kleinere ruimte niet mogelijk om een snoermachine te gebruiken, dan kan een batterij schoonmaakmachine wellicht een betere oplossing zijn.

6. Zijn er stopcontacten aanwezig?

Kiest u voor een snoerschrobmachine, bedenk dan goed of er in de betreffende ruimtes voldoende stopcontacten aanwezig zijn. Het lijkt vanzelfsprekend, maar in trappenhuizen of openbare ruimtes is niet op elke plek een stopcontact aanwezig.

7. De juiste klasse schrobmachine

Er zijn verschillende klassen schoonmaakmachines, gebaseerd op het volume van de tankinhoud (vuilwater en schoonwater), de reinigingskracht van de machine en de capaciteit van de accu. Vraag uw leverancier altijd naar deze drie eigenschappen voor het bepalen van de juiste klasse schrobmachine voor uw reinigingsvraag.

8. Kies het juiste borstelsysteem

Bij het reinigen van de vloer is het kiezen van het juiste borstelsysteem van de schrobmachine ook belangrijk. Kiest u voor een wals, een normale borstel of juist voor pads? Elk borstelsysteem heeft zijn eigen voordelige eigenschappen. Een vloer met reliëf laat zich, vanwege de structuur en de diepte, beter reinigen met een walsmachine. Een walsmachine reinigt met de verticale walsbeweging dieper in voegen of het reliëf. Een gecoate vloer kan weer beter met een pad gereinigd worden vanwege de extra schrobkracht: hiermee worden zelfs rubbersporen en aangekoekt vuil opgelost. Linoleum vloeren welke met was behandeld zijn mogen alleen maar gereinigd worden met zachte pads (wit/rood) of een zachte natuurvezel borstel. Anders kan de waslaag beschadigen.

9. Een nieuwe schrobmachine of gereviseerde occasion?

Dan is er nog de vraag of u gaat voor een nieuwe schrobmachine of een gereviseerde. Een gereviseerde schoonmaakmachine is er één die al gebruikt is, maar na inruil is opgeknapt. Meestal zit er een nieuwe accu in en zijn alle slijtage-onderdelen vervangen. De vraag is dan of u gaat voor nieuwe of voor een schrobmachine waar de kop al van af is. Het inzetten van een gereviseerde schrobmachine is verstandig als het gaat om tijdelijke schoonmaakcontracten. Voor tijdelijke projecten zijn nieuwe én gebruikte schrobmachines ook te leasen of te huren.

10. Inzetfrequentie van de schrobmachine

Als allerlaatste tip bij het kopen van een schrobmachine is het kijken naar hoe vaak de schoonmaakmachine zal worden ingezet. Bij een lage frequentie (één keer per kwartaal) is het bijvoorbeeld niet verstandig om een batterij schrobzuigmachine te kopen in verband met het teruglopen van het vermogen van de batterij. In schrobzuigmachines worden namelijk tractie-batterijen gebruikt welke bij weinig ontladingen/ladingen ‘lui’ kunnen worden. Het zuur van de accu’s circuleert niet meer volledig door de accu en hierdoor loopt de capaciteit terug. Frequent gebruik vergroot dus de levensduur van dit soort batterijen.

 

In de loop van 2014 zullen we lithium-ion accu’s introduceren welk steeds meer gebruik worden in reinigingsmachines. Deze zijn beter bestand tegen weinig of onregelmatig gebruik en kunnen opgeladen worden zoals u bijvoorbeeld uw telefoon oplaadt. Weinig gebruik beperkt dan niet meer de levensduur van de schrobzuigmachine.

Succes met het kopen van uw schrobmachine

Er zijn meer tips en adviezen te geven bij het kopen van een schrobzuigmachine, maar de bovenstaande 10 tips zijn wel de belangrijkste. Voor meer informatie over het aanbod aan schoonmaakmachines voor in de professionele schoonmaak neemt u gerust contact op met één van onze adviseurs.