Nexaro Robotstofzuiger

Nexaro is een start-up uit Wuppertal in Duitsland. Ze geloven in het concept cobotics, de samenwerking tussen mens en robot. Geen vervanging door robots dus. Nexaro claimt een kostenbesparing tot 35% in vergelijking met reguliere schoonmaakopzet. Hun stofzuigrobot, de NR 1500, verhoogt namelijk de kwaliteit en efficiëntie van schoonmaak. Daarnaast worden medewerkers minder zwaar belast, wat zorgt voor minder uitval en blessures. Resultaat is gelukkigere schoonmakers die tijd hebben voor de uitdagingen die het werk leuk maken, een beter schoonmaakresultaat, een kostenbesparing en een oplossing voor de personeelstekorten.
 


Innovatief ✓

Vanaf 1000m² ✓

Flexibele inzet ✓

Op en top duurzaam ✓

Compacte robotstofzuiger

Als kleine schoonmaakrobots kan de NR 1500 eenvoudig onder objecten komen waar andere niet bij kunnen. Dat doet deze robot zo efficiënt dat de ROI na korte tijd al is bereikt. De compacte robot is volgestopt met 28 slimme sensoren, hoogstaande navigatie en 2G/4G-M2M mobiele verbinding. Zo is er geen twijfel over de precieze locatie en kunnen schoonmaaktaken betrouwbaar worden uitgevoerd.

Nexaro voldoet aan de volgende certificeringen:

 • 2006/26/EG (Machinerichtlijnen)
 • EN IEC 60335-1
 • EN IEC 60335-2-72
 • EN IEC 63327 (veiligheidsstandaard voor commercieel binnen gebruik van machines)

Deze certificeringen  maken het onderscheid tussen professionele robotstofzuigers en die voor consumenten.

Ondersteun schoonmaakmakers en minimaliseer ergonomische belasting

Pro.Single

Voor kleine locaties

De Pro.Single is voor het gebruik van een enkele NR 1500. Dit is voor kleine locaties waar de basis functionaliteiten voldoende zijn. De Pro.Single is simpel in te stellen, kunnen de zones waar de robot schoonmaakt worden aangepast en kun je taken instellen. Het grote verschil is echter dat je geen toegang hebt tot de software Nexaro HUB.

Pro.Multi

Voor middel tot grote locaties

Vanaf twee NR 1500 krijg je toegang tot alle mogelijkheden met de software Nexaro HUB. Ideaal voor middel tot grote locaties. De vloot kun je zo groot maken als je wilt. Er is geen limiet aan het aantal in te zetten robots. Dit maakt dat voor elke locatie zoveel van de compacte NR 1500 ingezet kunnen worden als nodig

Nexaro HUB

Essentiële software

Bij het inzetten van een volledige vloot schoonmaakrobots is goede software essentieel. Met Nexaro HUB is het bedienen eenvoudig. Met slim inplannen, AI-ondersteunde mapping en duidelijke managementrapportages helpen bij een goede en efficiënte inzet. 

 

De belangrijkste onderdelen van de Nexaro HUB software zijn: 

Gebruikersprofiel 

Hierdoor is duidelijk wie binnen de organisatie verantwoordelijk is wanneer een waarvoor. Hierdoor weet elke medewerker precies wat er verwacht wordt in het samenwerken met de schoonmaakrobots.

Plannen van taken 

rInplannen van schoonmaaktaken, schoon te maken oppervlakken en schoonmaakstanden. Deze worden gesynchroniseerd met de taken van je schoonmaakpersoneel. Zo weet je zeker dat er geen taken met betrekking tot de robots worden overgeslagen.

Data inzicht

Zie hoe de NR 1500 per robot functioneert en optimaliseer het resultaat. De uitgebreide documentatie en dashboard zorgt voor een duidelijk overzicht. Met elke ronde verzameld de robot data waarmee de prestaties kunnen worden verbeterd. Maximale inzet door transparantie.

Realtime informatie  

Altijd informatie over de prestaties en locatie van alle schoonmaakrobots. Zo kun je zien waar elke robot schoonmaakt, welke route en de ingeplande tijd. Mocht er iets verkeerd gaan kan de verantwoordelijke medewerker direct ingrijpen.

Over Nexaro

Duitse start-up

Nexaro is een start-up uit Wuppertal in Duitsland. Het is een onderdeel van de Vorwerk Group, een internationaal bedrijf met ruim 3 miljard euro omzet en bijna 12.000 medewerkers. Als dochteronderneming kan Nexaro gebruik maken van de kennis van Vorwerk. Door intensief onderzoek en samenwerking met vooraanstaande bedrijven in de branche heeft Nexaro nu de NR 1500 ontwikkeld en de bijbehorende software Nexaro HUB.

Service voor storingsvrij werken

De Gausium schoonmaakrobots behoren tot de top van de markt en kennen zeer weinig downtime. Kamp je onverhoopt met een storing? Het serviceteam van Groveko is snel ter plaatse om te zorgen dat de schoonmaakrobot binnen no time weer aan het werk is.

Flexibele financiering

Wij bieden diverse financieringsopties bij onze schoonmaakrobots, variërend van huur en lease tot aankoop. Kies de financiering die het beste bij jouw organisatie past.  

 

Gratis demo?

Is je belangstelling voor schoonmaakrobots gewekt? Wil je weten welke kansen en besparingen de inzet van robots jouw schoonmaak biedt? We bespreken het graag met je in een vrijblijvend gesprek. Vraag naar de huur, koop en lease mogelijkheden.
 

Technische specificaties

Afmetingen machine 34,3 x 34,3 x 17,5 cm
Filteroppervlak 530 cm²

Gewicht incl. batterij

6,5 kg

Technische specificaties

Inhoud stofzak 1,4 liter
Filter kwaliteit HEPA H13, uitwasbaar
Laadtijd
 • 15% - 80%: 95 minuten
 • 15% - 95% : 120 minuten
Batterijen 2x Li-Ion 14,4 - 14,5 V, ~80 Wh
Mappingsnelheid

300 m² per uur

Maximale oppervlakte

800 m²

Technische specificaties 

Energieverbruik
 • Performance: 110 W
 • Eco: 75 W
 • Stand-by: 2 W
Schoonmaak snelheid 100 m² per uur

Technische specificaties 

Verbinding 2G/4G-M2M connectie
Sensoren
 • Laser afstand sensor
 • Bumper sensor
 • Acht valsensoren
 • Twee magnetisch veld sensoren
 • Muurvolgsensor
 • Meerdere bewegingssensoren
Geluid max. 72 dB (A)

Bestel ze hier!


Over de Nexaro NR 1500
Wat voor functies heeft de robot?

De Nexaro NR 1500 is een compacte stofzuigrobot. 

Hoe stel ik de robot in, kan dit via een app?

Met Nexaro HUB heb je volledige controle over jouw robot. Zo kun je schoonmaaktaken inplannen gebaseerd op jouw eigen tijdsindeling en heb je altijd inzicht in de status van jouw robots. 

Hoe gaat de NR 1500 om met obstakels?

Met een combinatie van laser- en magnetische sensoren vermijd de NR 1500 obstakels en dieptes die de robot zouden beschadigen. Met ingebouwde bewegingssensoren gaat hij ook mensen uit de weg. 

Hoe snel is de werkomgeving in kaart gebracht?

Dit is afhankelijk van de grootte van de vloer. De robot brengt jouw (werk)omgeving automatisch in kaart met een snelheid van 300m² per uur. 

Wat is de actieradius van de robot?

De actieradius van de NR1500 is 180 minuten. Door factoren als temperatuur en het type vloer wijkt dit mogelijk af. Verder is zijn actieradius ook afhankelijk van de ingestelde schoonmaakstand (performance, eco, turbo). 

Hoe laad ik de robot op?

De robot laad zichzelf automatisch op via zijn laadstation. 

Praktische vragen over de robot
Voor welk vloeroppervlak is deze robot geschikt?

De Nexaro NR 1500 is geschikt voor zowel harde als bekleedde vloeren. 

Hoe groot moet mijn vloer zijn voor deze robot?

De robot is al snel rendabel bij vloeren tussen 200 en 800 m2.

Kan ik meerdere NR 1500's tegelijk instellen?

Nexaro HUB komt met een pro. Multi optie voor gebruikers die meerdere robots tegelijk willen instellen. Voor deze service betaal je wel maandelijks abonnementskosten. Er bestaat altijd de gratis pro. Single modus voor mensen die een enkele robot willen instellen. 

Kan de robot overnacht worden gebruikt?

Ja, de robot kan overnacht worden gebruikt zonder aanwezigheid van licht of toezicht. 

Kwaliteit & Service
Update de robot automatisch?

Nexaro HUB publiceert updates ten behoeve van gebruiksvriendelijkheid maar de robot zal zelf geen updates ontvangen. Alle besturingssystemen worden van tevoren bij de robot geïnstalleerd. 

Wat moet ik doen om de robot te onderhouden?

Naar verwachting van Nexaro zijn het filter en de borstels jaarlijks aan vervanging toe. De stofzak moet geschat wekelijks geleegd worden in de gemiddelde kantooromgeving. 

Bij wie kan ik terecht voor schade of technische fouten?

Bij schade en storingen staat het service team van Groveko voor u klaar. Aan de hand van het probleem zal dit op afstand of op locatie verholpen worden. De klantenservice van Nexaro is van 9:00-17:00 van maandag t/m vrijdag beschikbaar in het geval van schade of technische problemen. Bel +49 202 564 of stuur een e-mail naar [email protected] voor uw vragen. 

Waar kan ik terecht om advies te krijgen bij het kiezen van de juiste robot?

Advies nodig voor het kiezen van de juiste schoonmaakrobot? Neem contact op om in aanraking te komen met ons robot-team voor al uw vragen. 

Hoe kan ik een demonstratie inplannen?

Is je belangstelling voor de schoonmaakrobot(s) gewekt? Plan hier een demo om de robot(s) in het echt te zien.