Numatic, draadloze vrijheid door batterij stofzuigers

Numatic, draadloze vrijheid door batterij stofzuigers

Tijdens de vakbeurs Facilitair op woensdag 16 tot en met vrijdag 18 januari 2013, presenteerde Numatic de eerste stofzuigers op batterijen uit haar assortiment. Al eerder kregen wij een sneak preview van de draadloze rugstofzuiger op de Interclean in Amsterdam, maar deze was toen nog niet leverbaar.

Het gemak van draadloos stofzuigen

Het gemak van draadloos stofzuigen moge duidelijk zijn, vooral op die plaatsen waar een snoer al snel in de weg zit. Enkele voorbeelden waar een draadloze stofzuiger goed kan worden ingezet zijn: theaters, vliegtuigen, busondernemingen, maar ook op plaatsen waar de omgeving vraagt om snel even tussendoor wat te stofzuigen (spotcleaning), kan een draadloze stofzuiger uitkomst bieden.

 

Toch was het de technologie die het draadloos stofzuigen lange tijd parten speelde. Batterijen waren niet krachtig genoeg of waren te groot voor toepassing in kleine handzame stofzuigers. De inschakel duur was te kort en daardoor niet mogelijk voor toepassing in stofzuigers. Maar met de nieuwe Lithium Polymer batterijen werd weer het mogelijk om sterke batterijen in kleine apparaten toe te passen en werd draadloos stofzuigen weer een reële optie.

Numatic NBV190

De Numatic NBV190 heeft het bekende Numatic gezicht en heeft een 36V lithium polymer batterij aan boord welke uitstekende prestaties levert. Er kan maximaal 30 minuten met één batterijlading worden gestofzuigd.

 

De NBV190 heeft standaard een hepa/flow filtersysteem en kan worden geleverd met één of twee batterij packs. Een speciale lader voor het laden van de lithium polymer batterij zorgt binnen 3,5 uur dat de batterijen weer klaar voor gebruik zijn.

 

Numatic NVB190 wordt standaard geleverd met een uitgebreide zuigkit, type kit AA29E bestaande uit aluminium zuigbuizen, 2.5 meter zuigslang, combi zuigmond en vier losse hulpstukken voor speciale klussen.

Numatic PBT230

De Numatic PBT230 is een model wat gebaseerd is op het bekende ProVac model met aanvullende accessoires zoals telescopische duwbeugel, zachte wielen en geïntegreerde opbergruimte voor schoonmaak materialen. Door de extra opbergruimte is het mogelijk om een tweede batterij mee te nemen zodat je langer kunt doorwerken.

 

De motorkop heeft naast de aan/uit schakelaar een batterij indicatie meter welke je inzage geeft in de status van de batterij en hoe lang je nog kunt doorwerken.

 

Verder is de Numatic PBT230 uitgevoerd met TriTex filters en HepaFlo stofzuigzakken wat er voor zorgt dat al het stof binnen de machine blijft wanneer deze wordt uitgenomen en uitermate geschikt maakt voor een professionele omgeving.

 

Ook de PBT230 biedt 30 minuten stofzuig tijd op één batterijlading en wordt standaard geleverd inclusief zuigkit AA29E bestaande uit aluminium zuigbuizen, 2.5 meter zuigslang, combi zuigmond en vier losse hulpstukken voor speciale klussen.

Numatic RSB140

De Numatic RSB140 is de meest flexibele telg uit de draadloze stofzuiger serie van Numatic.

 

Het voordeel van draadloos stofzuigen wordt met dit model nog eens extra groot doordat de stofzuiger o de rug wordt gedragen en daardoor in de meest extreme sistuaties kan worden ingezet. Denk hierbij aan het stofzuigen op trappen, drukke gebieden, in vliegtuigen, bussen en zelfs bioscopen.

 

De RSB140 is uitgerust met een afstandsbediening waardoor het erg makkelijk is om de machine aan en uit te zetten tijdens het werk voor het sparen van energie en tevens biedt de afstandsbediening een LCD batterij indicatie meter zodat je een inschatting kunt maken hoe lang je nog kunt werken.

 

Ook met deze machine kun je 30 minuten stofzuigen op één lading en wordt standaard geleverd met de zuigkit AA30E bestaande uit aangepaste aluminium zuigbuizen, 2.5 meter zuigslang, combi zuigmond en twee losse hulpstukken voor speciale klussen.

Numatic draadloze stofzuigers geven u de vrijheid

Draadloze stofzuigers van Numatic geven u de vrijheid om op plaatsen te komen waar u met een traditionele stofzuiger meer moeite zou hebben. Daar waar geen stroom voor handen is heeft u geen lange verlengkabels meer nodig en worden moeilijk bereikbare plaatsen zoals tussen stoelen of in kleine gangpaden toegankelijk. Welk type draadloze stofzuiger het beste bij u past is afhankelijk van de toepassing en de omstandigheden. Uiteraard helpen wij u graag verder.