KEMARO

KEMARO

In veel branches wordt er al gebruik gemaakt van schoonmaakrobots voor een volledig autonome reiniging. Zo worden de zorg- en horecabranche al veel ondersteund door veeg- en zuigrobots. En nu is er ook voor de industrie een schoonmaakrobot. Maak kennis met KEMARO. De Zwitserse uitgevers van de eerste industriële schoonmaakrobot die kan worden ingezet voor grof vuil.

Hulp nodig?

Beantwoord 9 korte vragen en vind jouw artikel

Keuzehulp

Keuzehulp

Bekijk hieronder de producten geselecteerd via keuzehulp
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Waarom KEMARO?

KEMARO is een bedrijf gevestigd in Eschlikon, Zwitserland. Hier doen ze onderzoek en productontwikkeling voor de productie van autonome schoonmaakrobots. In 2016 startte het bedrijf met 3 technici met een visie voor verbeterde gezondheid, bescherming en kosten- en milieubesparing in de industrie. Sindsdien hebben zij 2 schoonmaakrobots ontwikkeld met uitstekende prestaties. Eerst de K800 robot. Deze is later doorontwikkeld tot de K900. Hiermee traden zij in 2020 met succes toe tot de markt.   

 

Revolutie in de industrie

De uitgave van de K900 begon in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Hier bleek al snel dat KEMARO iets nieuws te bieden had dan bestaande robotontwikkelaars. Het ontwerp van de K900 was ondanks zijn formaat laag genoeg om naast paden onder stellingen te vegen en zuigen. Daarbovenop had de robot ondanks zijn compacte formaat een uitzonderlijke zuigkracht. Met deze unieke vaardigheden won de robot de Swiss Logistics Award in de zomer van 2022, waar hij het opnam tegen grote bedrijven als SBB-Cargo en Denner. Tevens won hij ook de harten van de hardwerkende werknemers in de logistiek en industrie!