Kwaliteit desinfectiemiddel in de winkelstraat

02-07-2020

Inmiddels tref je bij de ingang van veel winkels, kantoren en andere openbare gelegenheden dispensers of flesjes met desinfectiemiddel of handgel aan. Deze middelen hebben als doel de hygiëne van klanten en medewerkers te verbeteren en daarmee vooral verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Schone handen helpen daar enorm bij. Voorwaarde is wel dat je je handen op de juiste manier en met de juiste middelen ontsmet. Daar gaat het echter regelmatig mis.

Desinfectiepomp

Om effectief te zijn moet een desinfectiemiddel of handgel 70 tot 85 procent alcohol bevatten. Ook moet het minimaal 30 seconden lang worden ingewreven met de handen. Uit onderzoek van het AD in samenwerking met NEDlab blijkt echter dat dit niet altijd in orde is. Bij een steekproef bij 21 locaties bleek het desinfectiemiddel van een te lage kwaliteit te zijn. Zo was er handgel met 2,9% alcohol en zelfs eentje die gewoon water bleek te zijn.

Gevaarlijk dus, zeker aangezien mensen een gevoel van schijnveiligheid krijgen. Door de tekorten aan desinfectiemiddelen zijn de regels omtrent de verkoop en productie versoepeld. Dit heeft ervoor gezorgd dat er meer middelen beschikbaar zijn, maar helaas ook dat er misbruik van gemaakt wordt. Let daarom goed op bij het kopen van handgel en desinfectiemiddel. Middelen met een officieel toelatingsnummer (een N-nummer), zijn het veiligste om te gebruiken. Kijk hier voor onze desinfectiemiddelen

Daarnaast is desinfectiemiddel pas effectief, wanneer je het 30 seconden inwrijft in je handen zonder ze af te drogen. Daarbij mag je geen plekje op je handen overslaan. In dit onderzoek werd duidelijk dat de meerderheid van de mensen tussen de 8 en 20 seconden de handen inwrijft. Bovendien vergeten ze vaak de vingertoppen te doen, terwijl dit juist de punten zijn waarmee je alles aanraakt. Haal dus die rol keukenpapier weg bij het desinfectiemiddel en zorg voor duidelijke uitleg over het gebruik. Anders creëer je schijnveiligheid voor jouw klanten en medewerkers.

De desinfectiemiddelen van Groveko zijn gegarandeerd veilig en voldoen aan de hoogste eisen. Uiteraard denken we graag met je mee zodat jouw winkel veilig is voor iedereen. Kijk voor meer informatie op onze webshop of neem contact met ons op via 0318 – 63 21 85.