Heropening sportscholen en wellness

01-07-2020

Sneller dan verwacht mogen sportscholen, fitnesscentra, sauna’s en andere wellness centra weer open. Vanaf 1 juli kan iedereen zich weer inspannen en ontspannen. Goed nieuws dus, maar hoe gaat dit op een veilige manier gebeuren?

Fitnessruimte

Buiten sporten is al een tijdje mogelijk, ook in groepsverband. Binnen is echter, net als bijvoorbeeld in de horeca een ander verhaal. De verspreidingskans van het coronavirus is binnen namelijk vele malen hoger dan buiten. Al die zwetende mensen die dezelfde sportapparatuur gebruiken, bezoekers die elkaar afwisselen in de sauna. Het zijn niet de meest ideale situaties. Toch kan dit allemaal op een verantwoorde manier ingericht worden.

De uitgangspunten hiervoor zijn de volgende:

  • Veilige omgeving voor medewerkers, sporters en bezoekers
  • Het bieden van een gezonde activiteit
  • Naleven van de 1,5 meter
  • Geen rechtstreeks fysiek contact tussen sporters, bezoekers en medewerkers
  • Aanvullende hygiënemaatregelen

De gezondheidscheck zal een verplichting worden voor iedereen die binnen wil gaan sporten. Ook zal de anderhalve meter afstand streng moeten worden nageleefd. Reserveringssystemen zijn hierbij essentieel omdat je zo de bezoekersaantallen kan beheersen. Daarnaast is het belangrijk om de contactpunten van sportapparaten of de sauna goed schoon te maken. Denk aan het zitvlak of handvatten, maar ook zweetdruppels die op de grond zijn gekomen. Helaas voor de bezoekers zullen ze thuis moeten douchen en omkleden. Deze faciliteiten kunnen (nog) niet worden gebruikt.

Kortom, zorg voor de juiste protocollen en duidelijke communicatie van deze protocollen richting jouw klanten en medewerkers. Uiteraard denken we bij Groveko graag met je mee. Daarnaast bieden we een volledig assortiment aan desinfectie- en hygiëneproducten. Denk aan bijvoorbeeld desinfectiezuilen, sprayflacons, desinfecterende wipes en papieren handdoeken.