Clickspeed van Vileda, het nieuwe moppen

29-10-2013

Na het traditioneel moppen met een strengenmop, of het functioneel moppen met een vlakmop, is er nu Clickspeed van Vileda. De volgende stap in de evolutie van vloeren moppen. Clickspeed is een hygiënisch en ergonomisch verantwoorde oplossing.

Een schone vloer is het visitekaartje van uw bedrijf

Een schone vloer is het visitekaartje van uw bedrijf. Zeker als je voor het eerst ergens binnenstapt is de vloer vaak het eerste waar je oog op valt. Een nette inloopzone met een schone vloer is minstens zo belangrijk voor een goede eerste indruk als een vrolijke receptioniste. Ook de vloeren die niet direct aan de entree van het gebouw grenzen dienen schoongehouden te worden. Maar met welk mopsysteem houd je de vloer het beste schoon?

Clickspeed van Vileda, veelzijdig inzetbaar

Clickspeed van Vileda is zo veelzijdig dat het op alle harde vloeren ingezet kan worden. Of het nu een vloer in een kantoor betreft, of een vloer in een ziekenhuis, Clickspeed van Vileda kan overal worden ingezet. Het systeem is zo eenvoudig dat zelfs niet geschoolde medewerkers met het systeem kunnen werken.

 

Vileda Clickspeed is super hygiënisch

Bij traditioneel moppen wordt de mop eerst in water met reinigingsmiddel gedompeld voordat deze wordt gebruikt. Wanneer de mop vuil is wordt deze weer uitgespoeld en opnieuw gebruikt. Het gebruik van een dubbele rolemmer combinatie is hierbij essentieel, maar helaas zien wij nog al te vaak dat er met enkelvoudige rolemmers wordt gewerkt.

Met Clickspeed is dit verleden tijd. De mop wordt vooraf bevochtigd in een speciale bak, waarna deze klaar is voor gebruik. Wanneer de mop is gebruikt wordt deze in de waszak gedeponeerd zodat deze wordt gewassen. Zo werk je altijd met een schone mop en is het niet meer nodig om met emmers met water te slepen.

Ergonomisch verantwoord

Het moppen van een vloer betekent doorgaans water in emmers meedragen en de moppen uitwringen na iedere spoelbeurt. Dit kan een arbeidsintensieve taak zijn, vooral als er meters gemaakt moeten worden. Met Clickspeed van Vileda is dit verleden tijd. Clickspeed is ergonomisch ontworpen en kan met minimale krachtinspanningen ingezet worden. Zo is het niet meer nodig om te bukken wanneer je de mop moet wisselen en is de steel telescopisch instelbaar zodat deze altijd voldoet aan de juiste werkhoogte.

Het systeem is zo ontworpen dat het zelfs handsfree gebruikt kan worden. Door een vernuftig ontwerp kan de houder met de voeten worden bediend en is de klem waar de moppen in worden geklemd uitgevoerd met een magneet waardoor er geen extra handelingen nodig zijn om de mop te bevestigen.

Clickspeed microvezelsysteem

Het Clickspeed mopsysteem maakt gebruik van duurzame microvezelmoppen. Doordat de moppen klamvochtig zijn kan er met één mop wel tot 15 tot 20 vierkante meter gemopt worden. De microvezelmoppen zijn uitgevoerd met gekleurde labels zodat deze op verschillende vloeren ingezet kunnen worden. Een rood label kan gebruikt worden in een sanitaire omgeving, terwijl groen bijvoorbeeld prima voor de normale vloeren gebruikt kan worden. Een geel label kan worden ingezet om te desinfecteren.

Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor disposable moppen die uit een combinatie van viscose en microvezel bestaan, Deze moppen zijn met name geschikt voor omgevingen waar geen wasmachine aanwezig is, of waar de hygiënestandaard hoger ligt dan op een normale vloer, bijvoorbeeld in een ziekenhuis. Disposable moppen zijn ook inzetbaar om operatiekamers te ontsmetten met desinfectiemiddel.

Clickspeed van Vileda, een geweldig vlakmopsysteem

Een vloer is het laagste niveau wat gereinigd moet worden en bevat vaak veel vuil. Het moppen van een vloer kan dan ook arbeidsintensief zijn. Met het Clickspeed vlakmopsysteem kies je voor een hygiënisch verantwoorde oplossing. In plaats van spoelen werk je constant met schone materialen. Het resultaat is een schone vloer zonder residu. In een kritische omgeving zoals een operatiekamer wordt het risico op kruisbesmetting tot een minimum beperkt. In onderstaande video laten wij u zien hoe eenvoudig het is om met Clickspeed van Vileda te werken. Meer weten? Neemt u dan contact met ons op.