Professionele schoonmaak robot voor de zorg

Een veilige, hygiënische omgeving voor cliënt, patiënt en collega.

 

Een zorgomgeving vraagt om een optimale hygiëne. Tegelijk is de werkdruk hoog en zorgt de krapte op de arbeidsmarkt voor problemen. Steeds meer zorgorganisaties kiezen voor een schoonmaakrobot als ondersteuning van de huishoudelijke dienst. Een schoonmaakrobot neemt het zware schrob- en zuigwerk uit handen. Schoonmaakmedewerkers kunnen zich hierdoor richten op specialistisch schoonmaakwerk en contact met cliënten.


Innovatief ✓

Vanaf 1000m² ✓

Flexibele inzet ✓

Op en top duurzaam ✓

“Wij besparen wekelijks 5 uur op het zware schrob- en zuigwerk. Deze tijd kan ons schoonmaakpersoneel nu inzetten voor specialistischer werk. Het resultaat is gemotiveerder, minder zwaar belast personeel en een schonere omgeving.”

- Erik Geurtsen, Hoofd huishoudelijke dienst & keuken; Zorginstelling De Schutse

Cliënten wennen gemakkelijk

De praktijk wijst uit dat cliënten snel wennen aan de aanwezigheid van de rondsnorrende robot. De robot doet zijn werk stil en kalm. “Met name de jongere cliënten vinden de robots zeer interessant. Ook de oudere bewoners waren binnen korte tijd aan de schoonmaakrobots gewend.”

“De cliënten hadden niet lang tijd nodig om aan de schoonmaakrobot in hun leefomgeving te accepteren. Veiligheid is daarin een vereiste voor ons en daarin heeft de robot zich ruimschoots bewezen.”


Onze robots in het echt zien? Vraag een gratis demo aan.

Praktijkcase: Schoonmaakrobots bij De Schutse

Lees het praktijkverhaal van zorgorganisatie De Schutse

Zorgorganisatie De Schutse koos begin van de zomer voor een schoonmaakstofzuiger en een schrobzuigrobot voor hun nieuwbouwlocatie in Kesteren.

Hoe dit voor hen uitpakt?

  • 5 uur tijdsbesparing per week op het zware schrob- en zuigwerk
  • Gemotiveerder, minder zwaar belast personeel
  • Een schonere omgeving
  • Cliënten wenden binnen zeer korte tijd aan de aanwezigheid van de kalme robots.

Veiligheid en flexibiliteit

Er is geen kans dat een schoonmaakrobot botst met mensen. Elke robot is voorzien van 2D en 3D LiDar (Laser Imaging Detection And Ranging), 3D camera’s en Ultrasonische sensoren. De combinatie met hoogwaardige software voorkomt ongelukken. Obstakels, mensen en zelfs glas worden op tijd gedetecteerd en ontweken. Na een stop of abnormale situatie herstelt de robot zich automatisch zonder dat menselijk ingrijpen nodig is. Bovendien kan tot 4 cm van de muur af veilig worden schoongemaakt.

“De begeleiding vanuit Groveko is vanaf het begin af aan goed en betrokken. We werden uitgebreid geinstrueerd en konden én kunnen, wanneer nodig, rekenen op snelle hulp.” 

Schoonmaakrobots van Groveko

Groveko biedt, als enige leverancier in Nederland, een complete lijn professionele schoonmaakrobots. De Vacuüm 40, Scubber 50, Scrubber 75P en Sweep 111 van het toonaangevende merk Gaussian Robotics. Zelfrijdende schrobzuig-, veeg- en stofzuigrobots die zichzelf opladen en bijvullen en zich moeiteloos om mensen en objecten heen manoeuvreren. Efficiënt, innovatief, flexibel en duurzaam. Medewerkers kunnen zich richten op hoogwaardige schoonmaaktaken, terwijl de schoonmaakrobot het fysiek belastende, zware werk uit handen neemt. Maximaliseer de productiviteit en inzet van je medewerkers, minimaliseer de ergonomische belasting van je medewerkers en optimaliseer de kwaliteit van schoonmaak. Informeer naar de interessante businesscase en de flexibele financieringsopties op basis van huur-, koop- en leasemogelijkheden.

Samenwerken en hogere productiviteit

Robots en schoonmakers werken samen

Een schoonmaakrobot vervangt schoonmaakpersoneel niet, maar ondersteunt hen. Door zwaar, belastend zuig- en schrobwerk over te nemen bijvoorbeeld. De tijd die de medewerker  hiermee bespaart kan hij inzetten voor hoogwaardige schoonmaaktaken, desinfectie en persoonlijk contact. Schoonmaken is en blijft mensenwerk. 

Heldere businesscase schoonmaakrobots

De kosten van schoonmaakrobots? We hebben al een rendabel aanbod wanneer je de Vacuüm 40 slechts 1 uur per werkdag inzet. Het voorkomen van uitval van medewerkers, het duurzaam inzetbaar maken van medewerkers, o.a. op extra, hoogwaardige schoonmaaktaken en de kansen met robots in nieuwe aanbestedingen, zorgen voor een financieel, duurzaam en maatschappelijk rendement met de robots.

Meer informatie?

Is je belangstelling voor schoonmaakrobots gewekt? Wil je weten welke kansen en besparingen de inzet van robots jouw schoonmaak biedt? We bespreken het graag met je in een vrijblijvend gesprek. Vraag naar de huur, koop en lease mogelijkheden. Neem contact met ons via de onderstaande knop of bel ons op 0318 - 63 21 85. Uiteraard kun je ook langskomen bij onze vestigingen in Ede, Oss en Zwolle.

Onze robots in het echt zien? Vraag een gratis demo aan.