iHACCP

Voedselveiligheid is een van de belangrijkste aspecten in de foodindustrie. Groveko biedt niet alleen schoonmaak-, hygiënische- en detecteerbare producten die veilig zijn voor contact en gebruik met voedsel. Wij bieden ook iHACCP gratis aan als aanvullende dienst. Onze specialisten zorgen voor een uitgewerkt HACCP-plan met onze geavanceerde software. Zo ben jij zeker van een optimale schoonmaak en hygiëne.

In drie eenvoudige stappen levert ons systeem reinigingsplannen en alle bijbehorende documentatie voor jouw productieproces. Bovendien kan het plan elk moment aangepast worden indien het proces verandert. Na het opstellen van het HACCP-plan helpt Groveko met de implementatie door voedselveilige schoonmaakproducten te leveren. Denk hierbij aan:

 • Detecteerbare producten
 • Voedselveilige reinigingsmiddelen
 • Hygiënisch borstelwerk met kleurcodering
 • Hygiënische hulpmaterialen met kleurcodering

Wil jij een persoonlijk iHACCP-plan? Neem dan contact op met onze HACCP specialisten via 0318 – 63 21 85.

Wat is HACCP

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een analyse van de gevaren en risico’s voor bedrijven die werken met voedsel. Dit plan moet ervoor zorgen dat er zo min mogelijk risico is op besmetting bij de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en opslag van levensmiddelen.

HACCP heeft geen handleiding of specifieke regels. Het zijn richtlijnen die het bedrijf zelf moet toepassen op haar productie- of distributieprocessen. Het HACCP-plan wordt opgesteld op basis van 7 stappen:

 1. Inventariseren van alle potentiële gevaren
 2. Stel kritische beheerspunten op (CCP’s). Dit zijn de punten waar het risico kan worden voorkomen of beperkt
 3. Geeft per CCP de kritieke grens aan
 4. Leg vast hoe de CCP’s gecontroleerd en gemonitord worden
 5. Leg per CCP acties vast die de veiligheid garanderen
 6. Controleer periodiek of het HACCP-plan goed werkt
 7. Documenteer alles wat je doet omtrent HACCP

Wil jij een veilige omgeving voor je medewerkers en producten? Neem dan contact met ons op voor jouw persoonlijke iHACCP-plan.