Vikan

 

Vikan is een Deense producent van hygiënisch borstelwerk en andere hulpmaterialen. Met ruim 100 jaar aan ervaring zijn ze de marktleider op het gebied van hygiënische hulpmaterialen voor de voedsel- en drankenindustrie. De hoge kwaliteit van hun producten samen met innovatieve oplossingen zorgt voor een schone en veilige omgeving voor jouw productieproces.

Waarom Vikan?

De producten van Vikan voldoen volledig aan de strenge wetgeving in Europa. Ze zijn geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie, gezondheidszorg en andere branches waar hygiëne een rol speelt. Vikan is continu bezig om, samen met klanten, steeds duurzamere, ergonomische en gebruiksvriendelijkere producten te ontwikkelen.

Bekijk ons ruime assortiment Vikan producten op onze webshop

Assortiment

Het assortiment van Vikan bestaat uit:

  • Borstels
  • Bezems
  • Schrapers
  • Vegers
  • Vloertrekkers
  • Scheppen
  • Ophangsystemen
  • Andere hulpmaterialen

Het hoogstaande Vikan borstelwerk is in verschillende hardheden beschikbaar. Dit hangt af van het gebruik en de benodigde kwaliteit. De producten van Vikan zijn verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren: blauw, groen, rood, geel, wit, zwart, roze, oranje en paars.

Kleurcodering en HACCP

Doordat Vikan alle producten in verschillende kleuren levert, zijn ze makkelijk te gebruiken voor kleurcodering. Hiermee zorg je voor een duidelijke scheiding van onderdelen in het productieproces en voorkom je kruisbesmetting. Zo voldoe je met Vikan aan de HACCP eisen voor kleurcode.

Daarnaast hebben de producten van Vikan weinig kieren, spleten of andere plekken waar bacteriën zich kunnen nestelen. Dit voorkomt dat jouw hulpmaterialen een bron van besmetting worden.

Kwaliteit & Hygiëne

De kwaliteit van de hygiënische schoonmaakmaterialen komt door de materiaalkeuze. Zo is de borstelrug gemaakt van het bijna onbreekbare polypropyleen en wordt er veel gebruik gemaakt van massief kunststof. Borstelharen worden gemaakt van polyester. Al deze materialen zorgen voor eenvoudige schoonmaak van de schoonmaakmaterialen, maar ook voor sterke, veilige en betrouwbare producten.

Bij het ontwerp is gedacht aan ergonomie. De handvatten zijn zo gevormd dat ze zo min mogelijk belasting vormen voor jouw medewerkers. Zo wordt er beter én efficiënter schoongemaakt.