Hagleitner Innovatieve hygiëne

 

Hagleitner is een Oostenrijkse producent van innovatieve hygiëneproducten. Alle dispensers en hygiënepapier worden ontwikkeld, geproduceerd en geleverd door Hagleitner zelf. De Xibu dispenserlijn is de nieuwste en meer geavanceerde generatie washroom dispensers van Hagleitener tot nu toe.

De Xibu dispensers zijn zowel handmatig als touchfree te gebruiken. Daarnaast heb je door inzicht in gebruikersdata en de reservefuncties altijd vulling. 

Waarom BST?

BST biedt meer dan 400 detecteerbare producten van hoge kwaliteit voor in de food industrie: detecteerbare pennen, detecteerbare hulpmaterialen, detecteerbare disposables, detecteerbare kantoorartikelen en meer. Deze zijn allemaal gemaakt van het vrijwel onbreekbare polypropyleen. Daarnaast produceren ze detecteerbare rubberen en plastic onderdelen voor machines in de voedselproductie zoals zuignappen.

Detecteerbaar

BST heeft haar producten op vier verschillende manieren detecteerbaar gemaakt. De meeste zijn metaal detecteerbaar. In het kunststof of rubber zijn ultra kleine metalen deeltjes verwerkt. De spreiding van deze deeltjes tast de kwaliteit van het materiaal niet aan, maar toch is het dicht genoeg om gevonden te worden door metaaldetectoren.

 

Niet alle producten zijn volledig detecteerbaar te maken. Een goed voorbeeld hiervan zijn haar- en baardnetten. Daarom worden aan deze producten metalen onderdelen toegevoegd zodat ze toch worden opgemerkt. Processen als hakken, snijden en malen vormen echter risico’s waar je als producent op moet letten, omdat kleine niet traceerbare onderdelen kunnen ontstaan.

 

Door de samenstelling van sommige producten vallen metalen onderdelen niet goed op in het detectiesysteem. Hiervoor is röntgen de oplossing. Dit werkt namelijk anders dan metaaldetectie. In plaats van metaal worden hele dichte deeltjes verwerkt in het materiaal. Belangrijk is om te weten dat metaal detecteerbare materialen lang niet altijd per definitie ook te zien zijn op röntgen detectiesystemen.

 

BST heeft in 2009 als eerste ter wereld een tweevoudig detecteerbaar kunststof ontwikkeld dat door zowel metaal- als röntgendetectoren op te sporen is. Deze combinatie zorgt voor nog meer veiligheid voor jouw productieproces.

Hygiëne en voedselcontract

BST voegt bij een aantal producten zilverionen toe. Deze ionen hebben een bacteriedodende werking en beschermen daardoor tegen ziektes als salmonella, E-Coli en MRSA (ziekenhuisbacterie). Ideaal dus voor het tegengaan van bacteriën die gevaarlijk voor de gezondheid zijn.