BST detectable

 

Productvreemde materialen in voedsel zijn een groot risico voor niet alleen de gezondheid van de consument, maar ook voor het imago van jouw bedrijf. Het kan zelfs leiden tot hoge boetes en sancties. Helaas komt het regelmatig voor dat een producent een grote terugroepactie moet doen door plastic of metaal in voedsel. Door in het HACCP-plan metaal- en röntgendetectoren te integreren in combinatie met detecteerbare producten wordt de kans op vervuiling door productvreemde materialen grotendeels voorkomen.

Voorkom contaminatie

Detecteerbare producten lossen een groot probleem op in de food-industrie: Het voorkomen van productvreemde materialen in het productieproces. Tijdens het verwerken van voedsel kunnen er onbedoeld materialen in de productie terecht komen die je daar niet wilt hebben. Voorbeelden zijn haar, gebroken glas, plastic, papier of handschoenen.

Ondersteun schoonmaakmakers en minimaliseer ergonomische belasting

Waarom BST?

BST biedt meer dan 400 detecteerbare producten van hoge kwaliteit voor in de food industrie: detecteerbare pennen, detecteerbare hulpmaterialen, detecteerbare disposables, detecteerbare kantoorartikelen en meer. Deze zijn allemaal gemaakt van het vrijwel onbreekbare polypropyleen. Daarnaast produceren ze detecteerbare rubberen en plastic onderdelen voor machines in de voedselproductie zoals zuignappen.

Detecteerbaar

BST heeft haar producten op vier verschillende manieren detecteerbaar gemaakt. De meeste zijn metaal detecteerbaar. In het kunststof of rubber zijn ultra kleine metalen deeltjes verwerkt. De spreiding van deze deeltjes tast de kwaliteit van het materiaal niet aan, maar toch is het dicht genoeg om gevonden te worden door metaaldetectoren.

 

Niet alle producten zijn volledig detecteerbaar te maken. Een goed voorbeeld hiervan zijn haar- en baardnetten. Daarom worden aan deze producten metalen onderdelen toegevoegd zodat ze toch worden opgemerkt. Processen als hakken, snijden en malen vormen echter risico’s waar je als producent op moet letten, omdat kleine niet traceerbare onderdelen kunnen ontstaan.

 

Door de samenstelling van sommige producten vallen metalen onderdelen niet goed op in het detectiesysteem. Hiervoor is röntgen de oplossing. Dit werkt namelijk anders dan metaaldetectie. In plaats van metaal worden hele dichte deeltjes verwerkt in het materiaal. Belangrijk is om te weten dat metaal detecteerbare materialen lang niet altijd per definitie ook te zien zijn op röntgen detectiesystemen.

 

BST heeft in 2009 als eerste ter wereld een tweevoudig detecteerbaar kunststof ontwikkeld dat door zowel metaal- als röntgendetectoren op te sporen is. Deze combinatie zorgt voor nog meer veiligheid voor jouw productieproces.

Hygiëne en voedselcontract

BST voegt bij een aantal producten zilverionen toe. Deze ionen hebben een bacteriedodende werking en beschermen daardoor tegen ziektes als salmonella, E-Coli en MRSA (ziekenhuisbacterie). Ideaal dus voor het tegengaan van bacteriën die gevaarlijk voor de gezondheid zijn.