Afvalbox

Ga circulair ondernemen met de Afvalbox. Deze 100% recyclebare Afvalbox is CO2 negatief geproduceerd. De bomen die worden gebruikt voor het sterke kraftliner karton zijn namelijk speciaal voor dit doeleinde geplant. Doordat het karton meerlaags is en wordt verlijmd gaat de Afvalbox minimaal 5 jaar mee en blijft deze sterk. Bovendien is afval scheiden zeer eenvoudig met de verschillende deksels. Wanneer de Afvalbox gebruikt is kan deze volledig worden gerecycled, inclusief de bestickering.

Duurzaam assortiment ✓

MVO ondernemen ✓

Kleine voetafdruk ✓

Circulaire toekomst ✓

Ongebruikte lange houtvezels

Bij de vervaardiging van ons hoogwaardige kraftliner karton leggen we de nadruk op duurzaamheid door gebruik te maken van ongebruikte lange houtvezels. Deze houtvezels worden zorgvuldig geselecteerd uit bomen die speciaal zijn aangeplant met het oog op hernieuwbare bronnen. Na zorgvuldige kap worden deze bomen opnieuw geplant, waardoor een cyclisch en verantwoord bosbeheer wordt bevorderd.

 

FSC-keurmerk

Een bijzondere vermelding verdient onze Afvalbox, samen met de bijbehorende accessoires, die allemaal zijn geaccrediteerd met het prestigieuze FSC-keurmerk. Dit keurmerk, uitgegeven door de Forest Stewardship Council, bevestigt niet alleen de herkomst van het gebruikte hout, maar onderstreept ook ons engagement voor verantwoord bosbeheer en de bevordering van milieuvriendelijke productiepraktijken.

Neutrale CO2-uitstoot

Duurzaamheid vormt de kern van ons productieproces, wat resulteert in een nagenoeg neutrale CO2-uitstoot. Na het productieproces blijven enkel de kartonnen stansen over, die vervolgens zorgvuldig worden gerecycled. Deze doordachte aanpak maakt onze algehele eindproductie CO2-negatief, waarbij er feitelijk meer koolstofdioxide uit de atmosfeer wordt verwijderd dan er wordt uitgestoten. Op deze wijze dragen we actief bij aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk en bevorderen we een positieve impact op het milieu.