Gausium Phantas

Over de Phantas

Revolutionaire technologie

De Phantas van Gausium Robotics is een compacte en prijswinnende schoonmaakrobot voor vloeronderhoud. De integratie van 4 schoonmaakstanden samen met de nieuwste technologieën maakt dit de meest veelzijdige robot op de markt. Door het compacte formaat is hij in staat om in kleine, krappe ruimtes of onder bureaus te werken.

4 in 1

Voor elke vloer

De Phantas brengt als eerste schoonmaakrobot de 4 taken van vloeronderhoud samen in 1 robot:

  • Stofzuigen
  • Vegen
  • Moppen
  • Schrobben

Voor elke soort vloer en soort vervuiling is de juiste techniek beschikbaar. In combinatie met de nieuwste software en techniek is de Phantas uitermate flexibel en eenvoudig inzetbaar.

Elke centimeter telt

Zero edge cleaning

Dankzij het compacte ontwerp kan de Phantas moeiteloos schoonmaken onder tafels of bureaus en in kleine ruimtes. De precisie-sensoren werken samen met de borstels zodat de randen volledig worden schoongemaakt. Zo bereikt de Phantas elke centimeter van de vloer. Ook de moeilijke plekjes.

Revolutionaire navigatie

Autonome mapping

Met gebruik van het Gausium SLAM is de Phantas in staat om zonder hulp een locatie in kaart te brengen, oftewel mapping. 

In dynamische omgevingen weet de schoonmaakrobot exact zijn Realtime-locatie. Bovendien wordt de omgeving in 3D in kaart gebracht. Hierdoor is de Phantas nauwkeuriger en veiliger. 

De twee verschillende rij-modi maken de inzet optimaal ongeacht de omgeving. De Realtime-Autocover (zigzag) modus neemt de volledige oppervlakte onder handen, terwijl de Auto-spot cleaning modus (punt-naar-punt) alleen de plekken met verontreiniging schoonmaakt.

Obstakels vermijden met Deep Learning

Maximale veiligheid

De Phantas registreert statische en dynamische objecten in de omgeving en past automatisch de route hierop aan. Veilige routes zijn gegarandeerd. De Deep Learning software, die zich blijft verbeteren, herkent de verschillen in objecten en maakt keuzes op basis van deze verschillen. De software kiest bijvoorbeeld voor het vermijden van elektriciteitsdraden indien mogelijk, maar kan er ook voor kiezen hier van af te wijken.

Auto Spot cleaning

Verbeter efficiëntie

Efficiëntie gaat naar een hoger niveau met de Auto Spot cleaning modus van de Phantas. De robot scant de omringende vloer en zal, in het geval van een verontreiniging, eerst de plek schoonmaken. Het uitvegen van een vlek wordt voorkomen en beperkt het gebruik van chemie voor alleen de plekken waar het nodig is. Het resultaat mag er zijn. Een verbetering van 4 keer op efficiëntie en een drastische vermindering van het  waterverbruik.

Vloerdetectie

Voor elke vloer

Elke soort vloer heeft andere eisen qua schoonmaak en onderhoud. De Phantas registreert de soort vloer en past de schoonmaaktechniek hierop aan. Efficiënt gebruik van middelen en optimaal voor de kwaliteit van de vloer. Geschikt voor harde en zachte vloeren van verschillende materialen. 

Dockingstation

Geen tussenkomst van medewerker meer nodig

Het Dockingstation maak menselijke interventie minimaal en maakt de Phantas echt autonoom. Hier laadt de schoonmaakrobot op, vult en leegt de tank en kan nu ook de tank schoonmaken. Omdat het Dockingstation, net als de robot compact is, valt het niet op. 

Internet of Things

Koppeling met slimme gebouwen

De Phantas zet de volgende stap in de integratie van schoonmaakrobots met de omgeving. Met API en NFC koppelingen wordt gecommuniceerd met liften en deuren zonder tussenkomst van de mens. Dit maakt de autonomie van de robot verregaand.

Smartphone management

Overal inzicht in prestaties

Beheer de Phantas waar en wanneer nodig is met de mobiele app van Gausium. Je hebt inzicht in de prestaties, geplande werkzaamheden en rapportages van de robot, maar je kan ook ingrijpen wanneer nodig. Deze gebruiksvriendelijke app stelt iedereen in staat om, ook zonder ervaring, optimaal te werken met de Phantas. Altijd en overal.

Ondersteund door de Cloud

Klaar voor de toekomst

De software van de Phantas is en blijft up-to-date door de cloud ondersteuning. Zo ben je in de toekomst verzekerd van steeds betere prestaties, maar ook nieuwe, gratis functies en software-innovaties. Daarnaast krijg je 24-uurs digitale ondersteuning en probleemoplossing. Eventuele problemen worden op afstand opgelost.