Van dweil, mop en zwabber naar schrobzuigmachine

Van dweil, mop en zwabber naar schrobzuigmachine

Vloerreiniging is al jaren een belangrijk onderdeel in de professionele schoonmaakbranche. Alleen de manier waarop vloeren worden gereinigd kan nog weleens verschillen. De meest traditionele manier is met de mop of de dweil. Een relatief nieuwe methode is met een (snoerloze) schrobzuigmachine. Welke methode is nu beter, sneller of effectiever? We zetten de feiten even op een rijtje.

Het gebruik van moppen, dweilen en zwabbers

In onze website wordt nog veel gezocht naar moppen en dweilen. Dat betekent dat het gebruik ervan nog zeer relevant is voor de professionele schoonmaker. Het schoonmaken met een dweil of mop is dan ook zeer effectief als het gaat om kleine oppervlakken of makkelijk te onderhouden vloeren. Met een mop of zwabber bent u ook vaker flexibel, want u zit niet vast aan snoeren of aan de oplaadtijd van een accu. Het enige wat u nodig heeft is een goede mopkar of dweilemmer en u kunt aan de slag.

Voordelen mop en dweil

  • Effectief voor kleine oppervlakken
  • Flexibel in gebruik
  • Relatief goedkoper

Nadelen mop en dweil

  • Arbeidsintensief bij grote oppervlakken
  • Minder ergonomisch

Het dweilen met een mop of zwabber is daarentegen wel arbeidsintensief en lichamelijk zwaarder dan reinigen met behulp van een schoonmaakmachine. Voor schoonmaakbedrijven en bedrijven met grotere vloeroppervlakken is een schrobzuigmachine wellicht een betere keuze.

Schoonmaken met een schrobzuigmachine

Het gebruik van een schrobzuigmachine of een éénschijfsmachine is een goede manier om grote vloeroppervlakken effectief te reinigen. Het is minder arbeidsintensief dan werken met een dweil, daarnaast kan er in kortere tijd meer vloeroppervlak gereinigd worden. Met een schrobzuigmachine kan de dosering van het reinigingsmiddel ook heel goed afgemeten worden.

Voordelen mop en dweil

  • Effectief voor grote oppervlakken
  • Grotere arbeidscapaciteit
  • Lichamelijk lichte werkzaamheden
  • Goed afgemeten dosering
  • Multifunctioneel (schrobben, boenen en polijsten)

Nadelen mop en dweil

  • Minder flexibel
  • Kan lastig bij moeilijk bereikbare plekken

Minder prettig is dat een schrobzuigmachine vaak wordt aangedreven door elektriciteit, waar door de flexibiliteit beperkt wordt door de snoerlengte. Daarnaast is een schoonmaakmachine vaak wat groter, waardoor kleine en moeilijk bereikbare plekjes vaak niet goed meegenomen kunnen worden.

De perfecte oplossing is een mini schrobzuigmachine

Toch is er een oplossing die de voordelen van beide reinigingsmethoden combineert, de mini schrobzuigmachine. Het gaat hier om een wendbare en flexibele schoonmaakmachine die het beste van twee werelden samenbrengt. Door het ontbreken van een snoer, is de schrobzuigmachine even flexibel als een mop of dweil. En door de compacte afmetingen kan de schrobmachine ook heel goed de moeilijk te bereiken hoekjes schoonmaken. Daarnaast geniet u met een mini schorbzuigmachine ook van de voordelen die een ‘grote machine’ te bieden heeft (snelheid en effectiviteit) tegen een scherpe prijs. Of het nu gaat om harde vloer of zachte vloeren, voor elke wens is een oplossing.

Duplex 280i DC en de Fimap Genie 35XS

In ons assortiment vindt u de volgende mini schrobzuigmachines: de Duplex 280i DC vloerreiniger en de Fimap Genie 35XS schrobzuigmachines. Beide zijn compact, flexibel en zonder snoer te gebruiken. Het is het perfecte alternatief voor de traditionele mop en dweil en we zien dan ook dat steeds meer schoonmaak professionals voor deze methode kiezen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over ons assortiment mini schoonmaakmachines of wilt u weten of het voor u rendabel is om er één aan te schaffen? Onze medewerkers staan u graag te woord. Neem daarom gerust contact op met één van onze adviseurs.