Welkom bij Groveko

Alles voor de schoonmaak… en meer!

Altijd een passende schoonmaakoplossing voor u

Meer Informatie aanvragen

Groveko biedt iHACCP als aanvullende dienst

Groveko wil u, als klant, graag de nieuwste vormen van technologische ontwikkelingen bieden. Daarom bieden we nu gratis iHACCP aan als aanvullende dienst. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie waar wij samen met onze leverancier veel in hebben geïnvesteerd, zijn onze specialisten in staat om voor u een op maat gemaakt HACCP plan uit te werken.

iHACCP maakt reinigingsplannen op maat

iHACCP is een online systeem waarmee onze adviseurs uw productie-omgeving op locatie kunnen inventariseren voor reiniging volgens de HACCP richtlijnen. In drie simpele stappen maakt het systeem reinigingsplannen en alle bijbehorende documentatie klaar voor gebruik. Bovendien kan het plan elk moment worden aangepast wanneer uw productieproces verandert. Groveko biedt iHACCP gratis aan als aanvullende dienst. Heeft u interesse? Neem direct contact op met een van onze adviseurs.

Om voedselveiligheid te garanderen is een juiste hygiënische aanpak nodig bij het schoonmaken van machines en productiemiddelen die in aanraking komen met voedsel. Als dat niet gebeurt bestaat het risico op (kruis) besmetting. Zo zijn er bijvoorbeeld bezemsschrapers of messen met bepaalde kleurcodes verkrijgbaar, waarmee per productielijn een eigen kleur gebruikt kan worden. Op deze manier blijft uw productie-omgeving hygiënisch schoon volgens de HACCP regelgeving.

Benieuwd naar de schoonmaakmogelijkheden voor uw organisatie? Neem vrijblijvend contact op!

Wat is HACCP?

Overal waar voedsel wordt bereid, restaurant of ziekenhuis, krijgt men te maken met hygiënevoorschriften. In veel gevallen wordt dat bijgehouden met HACCP, een controlesysteem waarmee men risico’s in kaart brengt op het gebied van voedselveiligheid en deze helpt te beperken. In het geval van besmetting is in een goede HACCP administratie direct te zien wanneer en hoe er is gereinigd. Met behulp van deze administratie kan worden aangetoond of alles wel of niet in orde was en wordt de oorzaak van de eventuele besmetting snel duidelijk.

Bij het opzetten van een HACCP-plan wordt het gehele productieproces nagelopen. Op basis van deze analyse wordt een plan gemaakt voor het schoonmaken van de productie-omgeving. In dit plan wordt beschreven wat wanneer gebeurt en welke schoonmaakmiddelen daarvoor nodig zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie over IHACCP.