Één machine voor elke vloer

 Vloeren schoonmaken lijkt niet moeilijk. Eerst even vegen. Daarna pak je de schrobzuigmachine en begint het echte werk. De lastige hoekjes doe je nog even met de dweil en dan het is klaar. Helaas zit er toch een vlek wat je maar niet weg krijgt, ook na het tweede en derde ronde met de machine. Je moet de ruimtes met vloerbedekking en oneffen vloeren overslaan, want dat kan de machine niet aan. Dat moet dus handmatig. Je merkt dat niet ideaal is en twijfelt aan het nut van je schrobzuigmachine.

Duplex zorgt voor de oplossing! Deze machines bieden namelijk:

  • Minder tijdverlies
  • Kostenbesparing
  • Geschikt voor elke vloer
  • Niet meer vegen
  • Tot in de verste en lastigste hoeken reinigen

Duplex machines staan wereldwijd bekend als hét merk onder de vloerreinigers. Door hun geavanceerde technologie staan ze garant voor topprestaties en veel tijdswinst bij onderhoud en moeiteloos reinigen van alle type vloeren. Het is dan ook niet voor niets dat leveranciers van siergrind- en tapijtvloeren Duplex machines aanbevelen voor de reiniging. Er zijn standaardmachines, stoommachines en speciale uitvoeringen voor roltrappen en rolpaden; de Escalator serie. Voor elke vloer is er wel een oplossing.

Met de Duplex machines is vegen niet meer nodig. Duplex machines nemen vuil direct op. Zo hoef je niet twee keer over de vloer heen, maar gebruik je één machine voor meerdere handelingen. Met de twee contra roterende borstels met een rotatie van 650rpm en een oppervlaktesnelheid van 5 meter per seconde is zelfs het meest hardnekkige vuil geen enkel probleem. De machines reinigen in voor- en achterwaartse looprichting en zijn dus eenvoudig voor de meest hardnekkige. Een extra rondje met de schrobzuigmachine is dus niet meer nodig!

Dankzij de grote diameter van de borstels wordt een vloer sneller gereinigd. De bediening is zeer eenvoudig. Door het compacte ontwerp zijn de verste hoeken, plinten en de vloer onder meubels geen enkel probleem. De machines zijn eenvoudig te draaien om in een vloeiende beweging van plint tot plint en van hoek tot hoek te reinigen. Ook perfect voor kleinere ruimtes.

Bij het ontwerp van Duplex machines staat ergonomie, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid centraal. Elke uitvoering is uitgerust met een automatisch en elektronisch beveiligingssysteem. De Escalator serie heeft nog een extra Homing Guidance System om zichzelf stevig op zijn plek te houden.

Duplex machines zijn dus geschikt voor elke vloertype, verwijderen de meest hardnekkige vlekken en vuil en maken vloerreiniging efficiënter, veiliger en makkelijker.

Bestel of kijk voor meer informatie van jouw Duplex via onze webshop of neem contact op via 0381-63 21 85.

Schrobzuigmachines van ICE i-synergie zijn slimme schoonmaakmachines met SMART technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat professioneel schoonmaken nog efficiënter gedaan kan worden. I-synergy leest waardevolle informatie uit de schoonmaakmachine en stuurt dit per e-mail naar de eindgebruiker. Zo bent u altijd op de hoogte van het functioneren van de ICE schrobzuigmachine op de werkvloer.

Ice schrobzuigmachine Wat is I-synergie?

I-synergie is een systeem dat relevante informatie naar de eindgebruiker stuurt. Dit is bijvoorbeeld informatie over:

  • De werkduur
  • Welke gebruiker
  • De laadtijd
  • GPS
  • Eventuele storingen

Hierdoor weet u altijd wie waar en wanneer de schoonmaakmachine gebruikt heeft. Eventuele storingen zijn snel opgelost omdat u er meteen van op de hoogte bent. In ons assortiment bieden we een ruime keuze aan schrobzuigmachines van ICE met i-synergie technologie.

Wat zijn de verschillen tussen de i-Synergy schrobzuigmachines?

Om een goede keuze te kunnen maken, hebben we voor u de verschillen tussen de i-Synergy schrobzuigmachines op een rijtje gezet.

Type schoonmaak-
Machine
Schoonwater-
tank
Werkbreedte
borstelsysteem
Max. druk op de borstel Werkcapaciteit per uur
I20BTL 60 liter 510 mm 45 kg. 2000 m2
I24BTL 60 liter 610 mm 45 kg. 2650 m2
I28BTL 100 liter 710 mm 54 kg. 2850 m2
I32BTL 100 liter 810 mm 54 kg. 3250 m2
RS32L 100 liter 810 mm 75 kg. 5200 m2

ICE i-Synergy schrobzuigmachine huren?

ICE i-Synergy schrobzuigmachines kunt u bij ons huren. Zo maakt u flexibel gebruik van een ICE schrobzuigmachine voor een vast bedrag per maand. De huurprijzen zijn op aanvraag. Neem dan ook gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Dat ICE voorloper is in Internet Of Things kwam ook op de ISSA Interclean beurs sterk naar voren. De ICE schrobzuigmachines werken met het vlootmanagementsysteem I-Synergy en zijn indrukwekkende innovaties, waar u nu al gebruik van kunt maken op basis van een Full service huurcontract.

Vlootmanagementsysteen I-Synergy

De ICE schrobzuigmachines zijn verbonden met het vlootmanagamentsysteem I-Synergy. Dit systeem leest relevante informatie uit en mailt dit vervolgens naar de eindgebruiker. Relevante informatie is bijvoorbeeld:
• Waar er is gereinigd (GPS)
• Wie het heeft gereinigd
• Hoeveel vierkante meters er zijn gereinigd
• De laadtijd
• Eventuele storingen
• Batterij conditie

Internet Of Things

Internet Of Things is een wereldwijde ontwikkeling waarin machines en apparaten steeds meer en op verschillende manieren met het internet aan elkaar worden verbonden. Door de internetverbinding in de schrobzuigmachines van ICE, biedt ICE nieuwe mogelijkheden en vooral efficiëntere werkprocessen.

Het vlootmanagementsysteem I-Synergie maakt het eenvoudiger om te bepalen hoeveel werk u kunt doorberekenen naar de klant én u heeft altijd up-to-date informatie over het functioneren van de ICE schrobzuigmachine. Zo bent u eventuele storingen en fouten voor en bent u altijd op de hoogte van de status van uw schrobzuigmachine. U kunt zorgeloos uw werk verrichten met uw ICE schrobzuigmachine!

Full service huurcontract

Volgens Rob Stokkel verandert de markt in een huurmarkt. De schrobzuigmachines met I-Synergy worden daarom alleen geleverd op basis van een Full service huurcontract. Deze schoonmaakmachines kunnen tijdens het huurcontract ook worden omgeruild voor andere ICE machines of als extra machine worden ingezet. U kunt de huurprijzen opvragen via onze website.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Internet Of Things of de ICE schrobzuigmachines? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer over deze innovaties.

 

Vloerreiniging is al jaren een belangrijk onderdeel in de professionele schoonmaakbranche. Alleen de manier waarop vloeren worden gereinigd kan nog weleens verschillen. De meest traditionele manier is met de mop of de dweil. Een relatief nieuwe methode is met een (snoerloze) schrobzuigmachine. Welke methode is nu beter, sneller of effectiever? We zetten de feiten even op een rijtje.

Het gebruikt van moppen, dweilen en zwabbers

In onze website wordt nog veel gezocht naar moppen en dweilen. Dat betekent dat het gebruik ervan nog zeer relevant is voor de professionele schoonmaker. Het schoonmaken met een dweil of mop is dan ook zeer effectief als het gaat om kleine oppervlakken of makkelijk te onderhouden vloeren. Met een mop of zwabber bent u ook vaker flexibel, want u zit niet vast aan snoeren of aan de oplaadtijd van een accu. Het enige wat u nodig heeft is een goede mopkar of dweilemmer en u kunt aan de slag.

Voordelen mop en dweil Nadelen mop en dweil
Effectief voor kleine oppervlakken Arbeidsintensief bij grote oppervlakken
Flexibel in gebruik Minder ergonomisch
Relatief goedkoper

Het dweilen met een mop of zwabber is daarentegen wel arbeidsintensief en lichamelijk zwaarder dan reinigen met behulp van een schoonmaakmachine. Voor schoonmaakbedrijven en bedrijven met grotere vloeroppervlakken is een schrobzuigmachine wellicht een betere keuze.

Schoonmaken met een schrobzuigmachine

Het gebruik van een schrobzuigmachine of een éénschijfsmachine is een goede manier om grote vloeroppervlakken effectief te reinigen. Het is minder arbeidsintensief dan werken met een dweil, daarnaast kan er in kortere tijd meer vloeroppervlak gereinigd worden. Met een schrobzuigmachine kan de dosering van het reinigingsmiddel ook heel goed afgemeten worden.

Voordelen schrobzuigmachine Nadelen schrobzuigmachine
Effectief voor grote vloeroppervlakken Minder flexibel
Grotere arbeidscapaciteit Kan lastig bij moeilijk bereikbare plekken
Lichamelijk lichte werkzaamheden
Goed afgemeten dosering
Multifunctioneel (schrobben, boenen en polijsten)

Minder prettig is dat een schrobzuigmachine vaak wordt aangedreven door elektriciteit, waar door de flexibiliteit beperkt wordt door de snoerlengte. Daarnaast is een schoonmaakmachine vaak wat groter, waardoor kleine en moeilijk bereikbare plekjes vaak niet goed meegenomen kunnen worden.

De perfecte oplossing is een mini schrobzuigmachine

Toch is er een oplossing die de voordelen van beide reinigingsmethoden combineert, de mini schrobzuigmachine. Het gaat hier om een wendbare en flexibele schoonmaakmachine die het beste van twee werelden samenbrengt. Door het ontbreken van een snoer, is de schrobzuigmachine even flexibel als een mop of dweil. En door de compacte afmetingen kan de schrobmachine ook heel goed de moeilijk te bereiken hoekjes schoonmaken. Daarnaast geniet u met een mini schorbzuigmachine ook van de voordelen die een ‘grote machine’ te bieden heeft (snelheid en effectiviteit) tegen een scherpe prijs. Of het nu gaat om harde vloer of zachte vloeren, voor elke wens is een oplossing.

Duplex 280i DC en de Fimap Genie 35XS

In ons assortiment vindt u de volgende mini schrobzuigmachines: de Duplex 280i DC vloerreiniger en de Fimap Genie 35XS schrobzuigmachines. Beide zijn compact, flexibel en zonder snoer te gebruiken. Het is het perfecte alternatief voor de traditionele mop en dweil en we zien dan ook dat steeds meer schoonmaak professionals voor deze methode kiezen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over ons assortiment mini schoonmaakmachines of wilt u weten of het voor u rendabel is om er één aan te schaffen? Onze medewerkers staan u graag te woord. Neem daarom gerust contact op met één van onze adviseurs.

 

De professionele schoonmaker van tegenwoordig kan niet meer zonder schrobmachines. De efficiënte en arbeidsbesparende eigenschappen van een schrobmachine maken schoonmaken met de hand bijna overbodig. Schrobmachines hebben de afgelopen eeuw veel veranderingen en ontwikkelingen doorgemaakt. Vandaag de dag zijn ze onmisbaar in het dagelijkse en periodieke onderhoud van vloeren. Waar tot een eeuw geleden de vloeren nog met de hand werden geschrobd, is dat nu niet meer denkbaar. Met de komst van de schrobmachine heeft men al veel kosten en arbeidsuren bespaard en de ontwikkelingen zijn niet stil blijven staan. Tegenwoordig spelen innovaties nog steeds een grote rol in de ontwikkeling van de schrobmachine. Wij gaan dieper in op het ontstaan van deze nuttige schoonmaakmachine en zijn potentie voor de toekomst.

De eerste schrobmachine begin 20e eeuw

In het begin van de 20e eeuw kwamen de eerste schrobmachines op de markt. Het waren toen nog hele logge, zware en trage machines. Training was vereist om de schrobmachine te kunnen besturen. Vanuit het jaar 1924 is nog een patent te vinden waarin een schrobmachine staat uitgetekend die erg veel weg heeft van de Duplex schrobmachines van vandaag de dag. De eerste vloermachines hadden het gewicht verdeeld over de achterwielen. Hierdoor werd er weinig druk op de schrobborstels uitgeoefend. Het schrobsysteem werkte toen nog met een trek en duw beweging, waardoor schrobben en polijsten langzaam verliep. Vanwege het gebrek aan snelheid en het juiste drukgewicht van de schrobborstels, groeide er bij producenten een behoefte om snellere en effectievere machines te bedenken.

Van “Swing” tot batterij aangedreven schrobmachines

Eenschijfmachine jaren 80Later kwam men tot de ontdekking dat als het gewicht van de machine op de borstel ligt in plaats van op de wielen, het schoonmaakresultaat stukken beter wordt. Daarom werden er machines ontworpen waarbij de wielen tijdens het schoonmaken de grond niet raakten. Dit waren de zogenaamde “Swing” machines, die alleen door goed getrainde schoonmakers kon worden gebruikt vanwege de ‘bewegelijkheid’ van de machine. Als de schoonmaker de machine eenmaal onder controle had, leverde het aanzienlijke besparingen op in de arbeidstijd. In de loop der jaren werd het aantal rotaties per minuut ook steeds hoger en daarmee werd ook de effectiviteit groter.

Om nog meer vermogen te bewerkstelligen, was het nodig om een andere weg in te slaan. Dit resulteerde in de eerste schrobmachines op batterijen. Deze machines waren zeer geschikt voor grotere vloeroppervlakken in bijvoorbeeld ziekenhuizen en supermarkten. Helaas was ook op het zware gewicht en de korte looptijd van de batterijen iets aan te merken. Producenten waren genoodzaakt om te blijven investeren in lichtere, betere en snellere schrobmachines.

De toekomst van de schrobmachine

Tegenwoordig zijn de batterijen lichter geworden en is de levensduur van een batterij toegenomen. Hierdoor zijn grote prestaties met een achterloop schrobmachine binnen handbereik. Naast de gebruikelijke achterloop schrobmachines, worden ook de opzit schrobmachines steeds flexibeler en gangbaarder in de professionele schoonmaakwereld. Om die reden hebben wij in ons assortiment zorgvuldig gekozen voor merken zoals Tennant, Cleanfix, Duplex, Numatic, TMB en ICE. Merken die voorop lopen en daardoor leidend zijn in de markt voor schrobmachines.

Het merk Tennant staat bekend om zijn duurzame ec-H2O technologie. Deze technologie maakt gebruik van water als effectief schoonmaakmiddel en ontziet daarmee het milieu aanzienlijk van chemische reinigingsmiddelen. Daarnaast zijn wij leverancier van het merk ICE schrobmachines dat staat voor continue innovatie en ontwikkeling. Niet lang geleden zijn als eerste op de markt gekomen met een zogenaamde SMART technologie. Deze technologie stuurt relevante informatie over het gebruik van de schrobmachine via het internet naar de eindgebruiker. Storingen en eventuele slijtages kunnen hierdoor vroegtijdig in kaart worden gebracht. Kort gezegd, de toekomst van de schrobmachine is nog steeds veelbelovend.

Het kopen van een schrobmachine is een investering waar u goed over nadenkt en die u in één keer goed wilt doen. Een schrobzuigmachine gaat jaren mee en u wilt er zeker van zijn dat u in die jaren zoveel mogelijk schoonmaakuren uit de schoonmaakmachine kunt halen. Afhankelijk van de technische of de economische levensduur, gaat een schrobmachine gemiddeld tussen de vijf en de tien jaar mee. Een lange periode. Wij helpen u graag met het maken van de beste keuze voor een schrobmachine voor de professionele schoonmaak. Daarom deze 10 tips over waar u op moet letten bij het kopen van een schrobmachine.

1. Bepaal de snelheid en het vloeroppervlak

Bepaal eerst hoeveel vloeroppervlak u met de schrobmachine wilt gaan reinigingen en hoeveel tijd dit mag gaan kosten. De benodigde capaciteit van de schoonmaakmachine is sterk afhankelijk van deze twee criteria. Een vloeroppervlak van 1500m2 kost logischer wijs meer capaciteit dan een vloeroppervlak van 100m2. Hoe groter de schrobmachine des te meer capaciteit hij biedt.cleanfix RA 300 E

2. Bekijk het totale oppervlaktebereik van de schrobmachines

Kijk vervolgens goed naar het maximale aantal vierkante meters dat de schrobmachine kan schoonmaken op basis van de batterijduur. Vraag uzelf af of de capaciteit van de schrobzuigmachine voldoende is en welk batterijpakket het beste past bij uw wensen.

3. Kijk naar het soort vloeroppervlak

Bij het kopen van een schrobmachine is het ook belangrijk om te kijken naar het soort vloer dat u wilt schoonmaken. Voor elke soort vloer is een ander type schoonmaakmachine beter geschikt. Het schoonmaken van een linoleumvloer vraagt andere kennis en vaardigheden dan het schrobben van een betonnen vloer of een natuurstenen vloer.

ice I20NB I20NBT CPL4. Denk aan eventuele beperkte doorgangen

Een belangrijk aandachtspunt dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de eventuele beperking van doorgangen. Met doorgangen worden deuren, magazijnpaden en ook trappen bedoeld. Vraag uzelf daarom van te voren af hoe breed de deuren en gangpaden zijn en of er eventuele trappen aanwezig zijn die de doorgang kunnen blokkeren. Het is ook handig om de afmetingen te weten van de lift waar de schrobmachine eventueel mee verplaatst wordt.

5. Een schrobmachine met snoer of batterij?

In kleinere ruimtes is het soms handig om een schrobmachine te kopen met snoer. Denk hierbij goed na over de mogelijkheden en eventuele obstakels in de ruimte. Is het in een kleinere ruimte niet mogelijk om een snoermachine te gebruiken, dan kan een batterij schoonmaakmachine wellicht een betere oplossing zijn.

6. Zijn er stopcontacten aanwezig?

Kiest u voor een snoerschrobmachine, bedenk dan goed of er in de betreffende ruimtes voldoende stopcontacten aanwezig zijn. Het lijkt vanzelfsprekend, maar in trappenhuizen of openbare ruimtes is niet op elke plek een stopcontact aanwezig.

7. De juiste klasse schrobmachine

Er zijn verschillende klassen schoonmaakmachines, gebaseerd op het volume van de tankinhoud (vuilwater en schoonwater), de reinigingskracht van de machine en de capaciteit van de accu. Vraag uw leverancier altijd naar deze drie eigenschappen voor het bepalen van de juiste klasse schrobmachine voor uw reinigingsvraag.numatic TT3450

8. Kies het juiste borstelsysteem

Bij het reinigen van de vloer is het kiezen van het juiste borstelsysteem van de schrobmachine ook belangrijk. Kiest u voor een wals, een normale borstel of juist voor pads? Elk borstelsysteem heeft zijn eigen voordelige eigenschappen. Een vloer met reliëf laat zich, vanwege de structuur en de diepte, beter reinigen met een walsmachine. Een walsmachine reinigt met de verticale walsbeweging dieper in voegen of het reliëf. Een gecoate vloer kan weer beter met een pad gereinigd worden vanwege de extra schrobkracht: hiermee worden zelfs rubbersporen en aangekoekt vuil opgelost. Linoleum vloeren welke met was behandeld zijn mogen alleen maar gereinigd worden met zachte pads (wit/rood) of een zachte natuurvezel borstel. Anders kan de waslaag beschadigen.

9. Een nieuwe schrobmachine of gereviseerde occasion?

tennant T7Dan is er nog de vraag of u gaat voor een nieuwe schrobmachine of een gereviseerde. Een gereviseerde schoonmaakmachine is er één die al gebruikt is, maar na inruil is opgeknapt. Meestal zit er een nieuwe accu in en zijn alle slijtage-onderdelen vervangen. De vraag is dan of u gaat voor nieuwe of voor een schrobmachine waar de kop al van af is. Het inzetten van een gereviseerde schrobmachine is verstandig als het gaat om tijdelijke schoonmaakcontracten. Voor tijdelijke projecten zijn nieuwe én gebruikte schrobmachines ook te leasen of te huren.

10. Inzetfrequentie van de schrobmachine

Als allerlaatste tip bij het kopen van een schrobmachine is het kijken naar hoe vaak de schoonmaakmachine zal worden ingezet. Bij een lage frequentie (één keer per kwartaal) is het bijvoorbeeld niet verstandig om een batterij schrobzuigmachine te kopen in verband met het teruglopen van het vermogen van de batterij. In schrobzuigmachines worden namelijk tractie-batterijen gebruikt welke bij weinig ontladingen/ladingen ‘lui’ kunnen worden. Het zuur van de accu’s circuleert niet meer volledig door de accu en hierdoor loopt de capaciteit terug. Frequent gebruik vergroot dus de levensduur van dit soort batterijen.

In de loop van 2014 zullen we lithium-ion accu’s introduceren welk steeds meer gebruik worden in reinigingsmachines. Deze zijn beter bestand tegen weinig of onregelmatig gebruik en kunnen opgeladen worden zoals u bijvoorbeeld uw telefoon oplaadt. Weinig gebruik beperkt dan niet meer de levensduur van de schrobzuigmachine.

Succes met het kopen van uw schrobmachine

Er zijn meer tips en adviezen te geven bij het kopen van een schrobzuigmachine, maar de bovenstaande 10 tips zijn wel de belangrijkste. Voor meer informatie over het aanbod aan schoonmaakmachines voor in de professionele schoonmaak neemt u gerust contact op met één van onze adviseurs.