schrobmachines 1985

De professionele schoonmaker van tegenwoordig kan niet meer zonder schrobmachines. De efficiënte en arbeidsbesparende eigenschappen van een schrobmachine maken schoonmaken met de hand bijna overbodig. Schrobmachines hebben de afgelopen eeuw veel veranderingen en ontwikkelingen doorgemaakt. Vandaag de dag zijn ze onmisbaar in het dagelijkse en periodieke onderhoud van vloeren. Waar tot een eeuw geleden de vloeren nog met de hand werden geschrobd, is dat nu niet meer denkbaar. Met de komst van de schrobmachine heeft men al veel kosten en arbeidsuren bespaard en de ontwikkelingen zijn niet stil blijven staan. Tegenwoordig spelen innovaties nog steeds een grote rol in de ontwikkeling van de schrobmachine. Wij gaan dieper in op het ontstaan van deze nuttige schoonmaakmachine en zijn potentie voor de toekomst.

De eerste schrobmachine begin 20e eeuw

In het begin van de 20e eeuw kwamen de eerste schrobmachines op de markt. Het waren toen nog hele logge, zware en trage machines. Training was vereist om de schrobmachine te kunnen besturen. Vanuit het jaar 1924 is nog een patent te vinden waarin een schrobmachine staat uitgetekend die erg veel weg heeft van de Duplex schrobmachines van vandaag de dag. De eerste vloermachines hadden het gewicht verdeeld over de achterwielen. Hierdoor werd er weinig druk op de schrobborstels uitgeoefend. Het schrobsysteem werkte toen nog met een trek en duw beweging, waardoor schrobben en polijsten langzaam verliep. Vanwege het gebrek aan snelheid en het juiste drukgewicht van de schrobborstels, groeide er bij producenten een behoefte om snellere en effectievere machines te bedenken.

Van “Swing” tot batterij aangedreven schrobmachines

Eenschijfmachine jaren 80Later kwam men tot de ontdekking dat als het gewicht van de machine op de borstel ligt in plaats van op de wielen, het schoonmaakresultaat stukken beter wordt. Daarom werden er machines ontworpen waarbij de wielen tijdens het schoonmaken de grond niet raakten. Dit waren de zogenaamde “Swing” machines, die alleen door goed getrainde schoonmakers kon worden gebruikt vanwege de ‘bewegelijkheid’ van de machine. Als de schoonmaker de machine eenmaal onder controle had, leverde het aanzienlijke besparingen op in de arbeidstijd. In de loop der jaren werd het aantal rotaties per minuut ook steeds hoger en daarmee werd ook de effectiviteit groter.

Om nog meer vermogen te bewerkstelligen, was het nodig om een andere weg in te slaan. Dit resulteerde in de eerste schrobmachines op batterijen. Deze machines waren zeer geschikt voor grotere vloeroppervlakken in bijvoorbeeld ziekenhuizen en supermarkten. Helaas was ook op het zware gewicht en de korte looptijd van de batterijen iets aan te merken. Producenten waren genoodzaakt om te blijven investeren in lichtere, betere en snellere schrobmachines.

De toekomst van de schrobmachine

Tegenwoordig zijn de batterijen lichter geworden en is de levensduur van een batterij toegenomen. Hierdoor zijn grote prestaties met een achterloop schrobmachine binnen handbereik. Naast de gebruikelijke achterloop schrobmachines, worden ook de opzit schrobmachines steeds flexibeler en gangbaarder in de professionele schoonmaakwereld. Om die reden hebben wij in ons assortiment zorgvuldig gekozen voor merken zoals Tennant, Cleanfix, Duplex, Numatic, TMB en ICE. Merken die voorop lopen en daardoor leidend zijn in de markt voor schrobmachines.

Het merk Tennant staat bekend om zijn duurzame ec-H2O technologie. Deze technologie maakt gebruik van water als effectief schoonmaakmiddel en ontziet daarmee het milieu aanzienlijk van chemische reinigingsmiddelen. Daarnaast zijn wij leverancier van het merk ICE schrobmachines dat staat voor continue innovatie en ontwikkeling. Niet lang geleden zijn als eerste op de markt gekomen met een zogenaamde SMART technologie. Deze technologie stuurt relevante informatie over het gebruik van de schrobmachine via het internet naar de eindgebruiker. Storingen en eventuele slijtages kunnen hierdoor vroegtijdig in kaart worden gebracht. Kort gezegd, de toekomst van de schrobmachine is nog steeds veelbelovend.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.