Al 25 jaar van toegevoegde waarde

In 1993 begon Jacco Vonhof zijn eigen glazenwassersbedrijf. Met een ladder en oude bestelwagen ging hij op pad. Klus voor klus. Pand voor pand. Stap voor stap, op weg naar groei. Inmiddels beschikt Novon over vestigingen in Zwolle, Enter, Leeuwarden en Groningen. Met een team van ruim 1.500 medewerkers is allround schoonmaakbedrijf Novon actief in heel Noordoost Nederland. Elke dag steken zij de handen uit de mouwen om gebouwen van opdrachtgevers te laten stralen. Samen!

Optimalisatie bestelproces

Zo ook Lisanne Kooijmans, Districtmanager bij Novon. Na wat tussenstops als vakantiewerker en stagiair bij het schoonmaakbedrijf startte zij 7 jaar geleden als Rayonmanager. De samenwerking tussen Novon en Groveko gaat nog verder terug. Het schoonmaakbedrijf en de groothandel hebben samen een rijke geschiedenis, gebaseerd op ambitie en vertrouwen.

Een prachtige samenwerking die ontstond toen Novon en Groveko bij elkaar in de straat gevestigd waren; in die tijd schoven de rayonmanagers van Novon voor bestellingen regelmatig even aan bij de binnendienst van Groveko. Beide groeiende organisaties wilden van deze ad-hoc bestelwijze af. Samen groeien naar een professioneel niveau want “Novon is immers een echt bedrijf geworden”. Het bestelproces werd geoptimaliseerd door eigen bestellijsten in een online bestelomgeving op maat aan te bieden. Deze efficiëntere samenwerking biedt voordelen voor beide partijen.

Of Novon nu een klant heeft weten binnen te halen door hem of haar te overtuigen van een stuk meerwaarde door inzet van een schoonmaakbedrijf, of bij een formele aanbestedingsprocedure als beste keus naar voren is gekomen. Zodra de opdracht is gegund begint het samenspel tussen beide partijen. Novon bestelt de gewenste artikelen voor een opstart binnen het, bestelportal op maat in de Groveko webshop. Groveko zorgt ervoor dat al deze artikelen op het nieuwe object afgeleverd worden. Maar waar bestaat dat samenspel dan uit?

Groveko zorgt er niet alleen voor dat de spullen op de gewenste tijd en plaats uitgeleverd worden; al tijdens het in ontvangst nemen van de bestelling denken wij mee met de klant. Is de bestelling compleet? Sluiten de bestelde materialen aan bij het profiel van het pand? Nog andere dingen over het hoofd gezien? Mocht bij een bestelling bijvoorbeeld een steel ontbreken dan wordt er altijd even contact gezocht om er zeker van dat er op de dag van de opstart alles compleet is.

Eén kans voor de eerste indruk

Het is belangrijk dat een opstart soepel verloopt want Novon heeft maar één kans om een eerste indruk te maken… en die moet goed zijn. Op de dag van de opstart treffen de medewerkers van Novon alle benodigde materialen gebruiksklaar aan, tot in een gevulde werkkast indien gewenst. “Het is ontzettend fijn dat Groveko de werkwagens opstart klaar aanlevert’’ aldus de klant. Deze werkwijze stelt Novon niet alleen in staat een nieuw karwei efficiënt op te pakken; het scheelt ook nog eens heel veel tijd. De medewerker hoeft op het project geen materialen meer te assembleren of bij elkaar te zoeken. Enkel een kwestie van de beschermende folie verwijderen en hij of zij kan aan de slag.

Novon streeft niet alleen naar een goede eerste indruk maar bovenal naar een blijvend goede impressie. In de toekomst nemen robots sommige taken van de schoonmaker over, Lisanne wijst enthousiast naar de robotstofzuiger naast het kopieerapparaat. Niet omdat zij hoopt dat alle schoonmakers vervangen worden door robots, maar wel om mensen bewust te maken van de toekomst. Novon realiseert zich dat zij zich zullen moeten onderscheiden zodat de menselijke schoonmaker ook in de toekomst van toegevoegde waarde blijft. Ze gelooft in de persoonlijke benadering, een mens kan immers meer dan een robot. Zo stimuleert Novon haar mensen om net dat stapje extra te zetten, zo kijken ze eventueel ook naar de papierlade van de printer. Zit er nog voldoende papier in? Nee, op verzoek van de klant vullen zij deze even aan. Met de klant meedenken en hem ontzorgen, een filosofie die Novon en Groveko delen.

Novon ziet toekomst in levering op maat tot in de werkkast. Op die manier word je als schoonmaakbedrijf ontzorgd zodat je je op je primaire proces kan richten; Groveko neemt verder heel het bestelproces en de logistieke afwikkeling uit handen. Wat Novon met name prettig vindt is het feit dat er in samenspraak met Groveko een basis-assortiment is bepaald. Hierdoor kan Groveko zorgen dat deze producten altijd  op voorraad zijn en de klant bovendien garanderen dat alle bestellingen binnen dit geautoriseerde assortiment worden gedaan.

Samenspel

Het samenspel tussen Novon en Groveko bestaat uit dergelijke oplossingen op basis van, kennis, specialisme, ambitie en de regionale betrokkenheid. En het mooie is: klanten van Novon merken hier maar heel weinig van. De schoonmaker als boegbeeld en de logistieke dienstverlener die zorgt voor een soepele afwikkeling van leveranties op de achtergrond. Precies zoals het hoort.

Lisanne denk dat Groveko voor elk schoonmaakbedrijf van toegevoegde waarde kan zijn. Groveko heeft de kennis, een zeer breed assortiment, landelijke dekking en een online bestelportal op maat voor iedere klant zodat het bestelproces eenvoudig en efficiënt verloopt. Een persoonlijke benadering maakt het plaatje compleet.

Partner voor de schoonmaak

Heeft u ook behoefte aan een sterke partner voor de schoonmaak? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Groveko. Tijdens een bezoek maken wij een inventarisatie van uw behoeften; vervolgens ontvangt u een advies op maat door één van onze gespecialiseerde teams. Is de keuze voor Groveko eenmaal gemaakt? Dan doen wij de rest, want wij zijn Groveko: we promise, we deliver!

Worstelen met zware moppen of een ouderwets vlakmop systeem waarmee u onvoldoende schoonmaakresultaten behaald is verleden tijd. Moppen op de oude, klassieke manier hoeft namelijk niet meer. Het is hoog tijd om over te stappen naar een innovatief, modern vlakmop systeem, de UltraSpeed Pro van het merk Vileda.

UltraSpeed systeem

UltraSpeed is een gebruiksvriendelijk vlakmopsysteem, de pers biedt namelijk een groot aantal voordelen. Hij is eenvoudig te demonteren, klikt vast op de emmer en heeft een hoge persdruk. Daardoor is de vochtigheid van de mop goed regelbaar.

UltraSpeed kenmerkt zich verder door de toepassing van sterke, lichte materialen en een breed assortiment moppen, waaronder een microvezel mop. Met het UltraSpeed vlakmopsysteem heeft u een modern, slim uitgedacht en representatief vloerreinigingssysteem, geschikt voor horeca, scholen, kantoren en instellingen.

Alle schoonmaakmaterialen in één doos

De Vileda UltraSpeed Pro Single en Double starterkits hebben bijna alles wat u nodig heeft aan schoonmaakmaterialen voor vloerreiniging in één doos. De Starterkits bestaan uit een:

Onderstel Pro Single of Double

Voor kleinere objecten is een Ultraspeed Pro Single, die een enkele emmercombinatie bevat, genoeg. Wanneer u grote oppervlakken moet schoonmaken, kunt u een ‘second bucket’ aanschaffen. Deze emmer kan ook gebruikt worden om extra schoonmaakartikelen mee te nemen.

ultraspeed vlakmop

Hendelpers

De UltraSpeed Pro hendelpers is de snelst en meest efficiënte pers die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Onafhankelijke testen tonen aan dat de UltraSpeed Pro pers tot 50% meer vocht uit de mop perst in vergelijking met andere mopsystemen en dat in slechts 12 seconden tijd. Hierdoor drogen vloeren veel sneller. De hendel zorgt voor extra perskracht, zonder dat daar extra kracht voor nodig is.

Mopframe en microvezelmop

Het frame is vervaardigd uit lichtgewicht duurzaam kunststof en het beschikt over een ergonomisch inklapmechanisme dat met de voet te bedienen is. Dankzij de eenvoudige schuifbevestiging is de mop eenvoudig uitwringbaar zonder het van het frame te verwijderen.

UltraSpeed Pro biedt ook een uitgebreid assortiment aan microvezelmoppen. Een voorbeeld hiervan is de Safe mop, een speciale schrobmop voor het onderhoud van anti-slip vloeren.

Telescoopsteel

De telescoopsteel is apart te bestellen. De telescoopsteel is gemaakt van een hoogwaardige, dikwandige aluminium buis. De bovenste handgreep is gemaakt van een comfortabel aanvoelend anti-slip materiaal, waardoor de steel prettig in de hand ligt en ook tegen een gladde wand goed blijft staan. De onderste handgreep heeft een ergonomische vorm zodat hij goed in de vorm van de handpalm past.

Wilt u meer informatie over Vileda? Neem dan contact met ons op.

Tana heeft een nieuwe allesreiniger op de markt gebracht die nu al bij ons verkrijgbaar is, Tanex. De allesreiniger is bedoeld om grote oppervlakte te reinigen in bijvoorbeeld industriële panden, maar ook op plekken waar hygiëne een zeer belangrijke rol speelt. De allesreiniger heeft aanvankelijk twee soorten, de Tanex AZ 70 en de TANEX AZ 70 C, waarbij de AZ 70 C variant een vijfvoudig concentraat is van de regulieren AZ 70.

Binnen de schoonmaakbranche is genoeg ruimte voor innovatie. We komen vaak nieuwe producten tegen die echt iets toevoegen aan de schoonmaakwerkzaamheden. Tana, een onderdeel van Werner & Mertz, is met Tanex tot een nieuwe innovatie gekomen op het gebied van schoonmaakmiddelen. Werner & Mertz is het meest duurzame bedrijf in schoonmaakmiddelen. Innovatie is daarom een echte kracht van dit bedrijf.

reinigingsmiddel Tanex AZ70Schoonmaakkracht van Tanex

De TANEX AZ 70 van Tana en Werner & Mertz doet het op veel oppervlakken bijzonder goed. Het middel is prima geschikt voor de volgende oppervlakken:

 • Deuren
 • Kunststof oppervlakken
 • Glazen oppervlakken
 • Tegels
 • Meubels in gelakt hout
 • Metalen oppervlakken

Wel moet er opgepast worden bij het gebruik van Tanex in de buurt van emulsie beschermde vloeren, niet verzegeld parket en textiel vloeren. Het wordt namelijk geadviseerd om de allesreiniger niet voor deze oppervlakken te gebruiken.

Tana Professional Tanex AZ70cIn de samenstelling van zowel de Tanex AZ 70 en de AZ 70 C zijn geen oplosmiddelen gebruikt, daarnaast heeft de allesreiniger een aangenaam parfum. Hierdoor zal de ruimte waar de allesreiniger gebruikt wordt naar afloop heerlijk fris ruiken en echt dat hygiënische gevoel versterken. Hiernaast is het ook goed om te weten dat deze allesreinigers mild zijn voor de huid, waardoor er geen irritatie ontstaat als het schoonmaakmiddel in aanraking komt met handen of armen.

Gebruik van Tanex AZ 70 & Tanex AZ 70 C

Belangrijk bij het gebruik van de twee allesreinigers is dat de gebruiker kan kiezen of hij het schoonmaakmiddel manueel of machinaal te gebruiken, zo is het gemakkelijk de allesreiniger per locatie op de beste manier in te zetten.

De twee soorten zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende uitvoeringen qua inhoud. Zo kunt u bij ons flessen bestellen van 1, 2 en 5 liter, maar ook een ton van 200 liter. Afhankelijk van uw gebruik is er dus altijd een passende verpakking beschikbaar.

Tanex AZ 70 en AZ 70 C hebben een zeer krachtige emulgerende werking op olie en vetten. Ideaal is dat er voor veel schoonmaakwerkzaamheden maar kleine concentraties nodig zijn om tot een goede reiniging te komen. Op deze manier kunt u besparen op tijd en kosten. Naast deze mooie specificaties zijn de twee producten van Tana en Werner & Mertz ook milieuvriendelijk geproduceerd.

Bekijk onze webshop voor deze allesreinigers.

Vloerreiniging is al jaren een belangrijk onderdeel in de professionele schoonmaakbranche. Alleen de manier waarop vloeren worden gereinigd kan nog weleens verschillen. De meest traditionele manier is met de mop of de dweil. Een relatief nieuwe methode is met een (snoerloze) schrobzuigmachine. Welke methode is nu beter, sneller of effectiever? We zetten de feiten even op een rijtje.

Het gebruikt van moppen, dweilen en zwabbers

In onze website wordt nog veel gezocht naar moppen en dweilen. Dat betekent dat het gebruik ervan nog zeer relevant is voor de professionele schoonmaker. Het schoonmaken met een dweil of mop is dan ook zeer effectief als het gaat om kleine oppervlakken of makkelijk te onderhouden vloeren. Met een mop of zwabber bent u ook vaker flexibel, want u zit niet vast aan snoeren of aan de oplaadtijd van een accu. Het enige wat u nodig heeft is een goede mopkar of dweilemmer en u kunt aan de slag.

Voordelen mop en dweil Nadelen mop en dweil
Effectief voor kleine oppervlakken Arbeidsintensief bij grote oppervlakken
Flexibel in gebruik Minder ergonomisch
Relatief goedkoper

Het dweilen met een mop of zwabber is daarentegen wel arbeidsintensief en lichamelijk zwaarder dan reinigen met behulp van een schoonmaakmachine. Voor schoonmaakbedrijven en bedrijven met grotere vloeroppervlakken is een schrobzuigmachine wellicht een betere keuze.

Schoonmaken met een schrobzuigmachine

Het gebruik van een schrobzuigmachine of een éénschijfsmachine is een goede manier om grote vloeroppervlakken effectief te reinigen. Het is minder arbeidsintensief dan werken met een dweil, daarnaast kan er in kortere tijd meer vloeroppervlak gereinigd worden. Met een schrobzuigmachine kan de dosering van het reinigingsmiddel ook heel goed afgemeten worden.

Voordelen schrobzuigmachine Nadelen schrobzuigmachine
Effectief voor grote vloeroppervlakken Minder flexibel
Grotere arbeidscapaciteit Kan lastig bij moeilijk bereikbare plekken
Lichamelijk lichte werkzaamheden
Goed afgemeten dosering
Multifunctioneel (schrobben, boenen en polijsten)

Minder prettig is dat een schrobzuigmachine vaak wordt aangedreven door elektriciteit, waar door de flexibiliteit beperkt wordt door de snoerlengte. Daarnaast is een schoonmaakmachine vaak wat groter, waardoor kleine en moeilijk bereikbare plekjes vaak niet goed meegenomen kunnen worden.

De perfecte oplossing is een mini schrobzuigmachine

Toch is er een oplossing die de voordelen van beide reinigingsmethoden combineert, de mini schrobzuigmachine. Het gaat hier om een wendbare en flexibele schoonmaakmachine die het beste van twee werelden samenbrengt. Door het ontbreken van een snoer, is de schrobzuigmachine even flexibel als een mop of dweil. En door de compacte afmetingen kan de schrobmachine ook heel goed de moeilijk te bereiken hoekjes schoonmaken. Daarnaast geniet u met een mini schorbzuigmachine ook van de voordelen die een ‘grote machine’ te bieden heeft (snelheid en effectiviteit) tegen een scherpe prijs. Of het nu gaat om harde vloer of zachte vloeren, voor elke wens is een oplossing.

Duplex 280i DC en de Fimap Genie 35XS

In ons assortiment vindt u de volgende mini schrobzuigmachines: de Duplex 280i DC vloerreiniger en de Fimap Genie 35XS schrobzuigmachines. Beide zijn compact, flexibel en zonder snoer te gebruiken. Het is het perfecte alternatief voor de traditionele mop en dweil en we zien dan ook dat steeds meer schoonmaak professionals voor deze methode kiezen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over ons assortiment mini schoonmaakmachines of wilt u weten of het voor u rendabel is om er één aan te schaffen? Onze medewerkers staan u graag te woord. Neem daarom gerust contact op met één van onze adviseurs.

 

Op zondag 22 februari om 21.05 is het ‘slimste bedrijf van Nederland’ te zien in het programma ‘Tegenlicht’ van de VPRO. In de uitzending met het thema ‘Nederland Kantelt’ wordt Schoongewoon als voorbeeld gebruikt voor nieuw ondernemersinitiatieven. Niet meer de grote bedrijven en instellingen, maar lokale initiatieven en burgers bepalen de koers in Nederland. Het initiatief van Schoongewoon is daar een goed voorbeeld van.

Geen organisatie maar werknemerscoöperatie

Wij schreven al eerder over Schoongewoon als vernieuwend bedrijf in de schoonmaakbranche. Schoongewoon is namelijk niet zomaar een organisatie, het is een werknemerscoöperatie. De werknemers hebben het voor het zeggen en bepalen in overleg met de klant zelf hun werkzaamheden. Dit is precies het tegenovergestelde van het traditionele ‘top-down’ denken van bestaande schoonmaakbedrijven. Het gevolg? Bij Schoongewoon is geen ziekteverzuim, is de klant heel erg tevreden en heeft de schoonmaakprofessional meer plezier in zijn werk!

Schoongewoon brengt de schoonmaakbranche verder

Schoongewoon is volgens ons een bedrijf dat de schoonmaakbranche verder brengt en dat kunnen wij als groothandel in schoonmaakmiddelen en –machines alleen maar 100% stimuleren.

Per 1 februari 2015 neemt Groveko twee bedrijven over die beiden gespecialiseerd zijn in de verkoop van schoonmaakmachines en toebehoren. Het gaat om de twee bedrijven Cleaning Import en Worldwide Cleaning Support. De huidige eigenaar van de twee bedrijven, Cochèl ter Schure, zal vanaf 1 februari onder onze vlag verder gaan met zijn loopbaan in de schoonmaakbranche.

Specialist in reinigingsmachines van ICE en TMB

Wij hopen met deze overname onze positie te versterken in de markt voor schoonmaakmachines. Beide bedrijven hebben meer dan 20 jaar ervaring in deze branche en brengen dus de nodige vakkennis en ervaring met zich mee. Wij willen hiermee ons voordeel gaan doen.logo cleaning import Daarnaast brengt de overname ook het distributierecht van twee belangrijke merken schoonmaakmachines met zich mee, te weten: ICE en TMB.

Het merk ICE (International Cleaning Equipment) bestaat uit diverse schrobzuigmachines en staat bekend om het recent geïntroduceerde ‘I-Synergy’. Een innovatieve techniek waarmee schoonmaakmachines op afstand zijn te managen en waarbij de data van elektrische componenten worden geregistreerd (Smart). Als tweede wordt het Italiaanse merk TMB onderdeel van ons assortiment. TMB is gespecialiseerd in professionele stof- en waterzuigers, industriestofzuigers en éénschijfsmachines.

De nieuwe situatie na 1 februari

Vanaf 1 februari zal Cochèl ter Schure binnen Groveko verder aan de slag gaan met een selectief dealer netwerk (Benelux) om juist dat stukje exclusiviteit voor onze partners te waarborgen. Vanuit al onze filialen (Ede, Oss en Leiden) zullen wij onze verkoopactiviteiten gaan inzetten. Alleen in onze vestiging in Leiden is ons assortiment schoonmaakmachines (inclusief de beschikbare tweedehands machinevloot) te bewonderen.

worldwide cleaning supportAanvullend hebben wij ook het online platform van Worldwide Cleaning Support voor vervangingsonderdelen (zuigrubbers, borstels, zuigbuizen, stofzakken etc.) van alle voorkomende merken in ons assortiment opgenomen.

Eerdere overnames van Groveko

Afgelopen jaar hebben wij al eerder Romac Reinigingsmachines overgenomen uit Leiden. Met deze tweede overname in de markt voor schoonmaakmachines willen wij ons machine-specialisme verder uitbouwen en ons marktaandeel in Nederland vergroten.

Eerder deze week lazen wij een artikel in De Telegraaf waarin ons werd geïnformeerde over hoe wij een bezoek aan een openbaar toilet kunnen overleven. Nu worden wij zelf ook niet altijd blij van een bezoek aan een openbare plasplaats, maar is het werkelijk zo slecht gesteld met onze openbare toiletten in Nederland?

Volgens het Nationaal Toiletonderzoek 2013, uitgevoerd door Servicemanagement in samenwerking met Tork, zien wij een algemene daling van schone toiletten in openbare gebouwen. “In openbare gebouwen (gemeentehuizen, sportcomplexen, musea, stations) zijn de schoonste toiletten te vinden. In die categorie werd 33 procent van de toiletten als goed beoordeeld, hoewel dat vorig jaar nog 41 procent was. De horeca noteerde nu 31 procent goed (vorig jaar 33 procent), terwijl warenhuizen en tuincentra 25 procent goed scoorden. Toch 7 procent minder dan 2012. De hygiëne van toiletten in de gezondheidszorg daalde dramatisch van 45 procent goed in 2012 naar nu 20 procent goed, vooral door sterk vervuilde toiletzittingen.” aldus de onderzoekers.openbare toilettruimte

Hoe komt het toch dat de hygiëne van openbare toiletten zo achteruit is gegaan? Helaas gaat het onderzoek daar niet verder op in. Toch vragen wij ons ondertussen serieus af of het iets te maken kan hebben met de constante druk die schoonmaakbedrijven ondervinden. Tegenwoordig moeten schoonmaakprofessionals tegen lage kosten en met zo min mogelijk werkuren hetzelfde of zelfs meer werk kunnen verrichten.

In het artikel ‘Schoonmakers verdienen meer waardering’ van begin dit jaar schreven wij al over de impasse tussen opdrachtgever en schoonmaakbedrijf. “Werkgevers bieden onder druk van de economische recessie steeds lagere prijzen aan bij haar opdrachtgevers, terwijl de schoonmakers klagen omdat zij hun werk niet goed kunnen doen in de tijd die zij daarvoor krijgen.”

Onderzoeken spreken elkaar tegen

In het stuk van De Telegraaf wordt gezegd dat de meeste bacteriën op de plastic behuizing van de toiletrolhouders zitten, terwijl het onderzoek van Servicemanagement hier niet over rept. Volgens deze laatste bevinden de meeste beestjes zich op de toiletbril (38 procent), gevolgd door de kraanknop (28 procent), de spoelknop (19 procent) en als laatste de deurknop met 9 procent. Servicemanagement is overigens de enige die volledig documenteert hoe de onderzoeken hebben plaatsgevonden terwijl De Telegraaf zich baseert op een onderzoek uitgevoerd door de Amerikaanse tv-show The Drs, zie onderstaande video:

Onzichtbare ziekteverwekkers

De Telegraaf vervolgt dat wij meer dan 1000 bacteriën op iedere vierkante cm van onze handen hebben zitten. En dat de handen van iemand met een kantoorbaan dagelijks met meer dan 10 miljoen bacteriën in contact komt. Daar schrik je van hé? Maar bedenk dat niet alle bacteriën ziekteverwekkers zijn. Ten eerste is ons lichaam prima in staat om ziekteverwekkers te lijf te gaan. Mits wij gezond leven natuurlijk en ons lichaam in een opperste staat van gereedheid verkeert. Het menselijke lichaam draagt gemiddeld 1 kg aan bacteriën mee die juist ook nuttig kunnen zijn voor onze gezondheid.

Ondanks dat we heel wat van die beestjes bij ons dragen wil dit natuurlijk niet zeggen dat we er dan maar ongelimiteerde hoeveelheden aan moeten toevoegen. Zeker als het gaat om een openbaar toilet heb je te maken met bacteriën van anderen. Het Nationaal Toiletonderzoek 2013 laat zien dat in de gezondheidszorg ruim 50 procent van de onderzochte toiletbrillen besmet bleken te zijn met enterobacteriën afkomstig van ontlasting. Niet erg hygiënisch zouden wij zeggen.

Schoon moet weer echt schoon

toiletpapierLaten we met elkaar eens nadenken over hoe we het beste kunnen schoonmaken met duurzame producten die bacteriën geen kans geven. In een frequentie die past bij het object en waar schoonmaakpersoneel voldoende tijd krijgt om de klus te klaren. Laten we disposable schoonmaakmaterialen gebruiken in plaats van moppen die meerdere dagen worden gebruikt. Volgens ons kan het snel een stuk beter gaan met de hygiëne van openbare toiletten als we de juiste middelen inzetten en weer echt de tijd krijgen om te poetsen.

6 tips voor gebruik openbaar toilet

Maar voordat wij weer op ons gemak gebruik kunnen maken van een openbaar toilet, hier een aantal tips voor betere hygiëne en veilig gebruik van het toilet:

 1. Leg een toiletpapiertje over de toiletbril.
 2. Hurken mag ook (vooral bij dames erg geliefd).
 3. Pak met een toiletpapiertje de deurklink en spoelknop.
 4. Was je handig grondig met water en zeep.
 5. Droog je handen het liefst met een papieren handdoekje.
 6. Draag wanneer mogelijk een desinfectie vloeistof bij de hand.

Schoongewoon is geen ‘gewone’ schoonmaakorganisatie, maar een werknemerscoöperatie. Het concept van een werknemerscoöperatie is eigenlijk ontstaan als tegenbeweging op de ‘top-down’ werkwijze van bestaande schoonmaakbedrijven. Bij Schoongewoon mogen werknemers alles zelf beslissen, regelen en delen ze in de winst. Ze krijgen meer vrijheid en ruimte om zelf keuzes te maken op de werkvloer. Schoonmaakprocessen lopen daardoor sneller en werknemers hebben meer plezier in hun werk.

Als de schoonmaakmiddelen op zijn kunnen werknemers deze zelf inkopen. Werknemers mogen zelf weten hoe en wanneer ze hun werkzaamheden inplannen. Schoonmakers bij Schoongewoon hebben ook direct contact met de klant, waardoor klantcontact veel persoonlijker wordt. Bij Schoongewoon ben jeniet zomaar een schoonmaak(st)er, de klant weet wie je bent. Daarnaast wordt initiatief nemen gestimuleerd in plaats van afgekeurd. Schoongewoon “maakt menselijk schoon”.

De organisatie van Schoongewoon

Schoongewoon is ontstaan in 2012 en geïnitieerd door Remmelt Schuuring. Schoongewoon is zogezegd een ‘social business’ waarbij niet alleen groei en winst het doel zijn, maar ook het oplossen van een maatschappelijk probleem centraal staat. Remmelt wilde met dit initiatief het werkplezier van schoonmakers verbeteren door ze eigen verantwoordelijkheid voor het werk te geven. De werknemerscoöperatie Schoongewoon heeft leden over het hele land bij diverse opdrachtgevers.

“Groveko past hier prima bij”, aldus Onne de Vries Talma van de coöperatie Utrecht, “want Groveko heeft mooie lijn ecologische middelen, kent een snelle levering en is creatief in het vinden van oplossingen.”

Schoongewoon het Slimste bedrijf van Nederland

Het is niet onopgemerkt gebleven dat Schoongewoon een succesvol concept is in de schoonmaakbranche. Het Ministerie van Economische Zaken heeft Schoongewoon dan ook uitgeroepen als slimste bedrijf van Nederland 2014. Daarnaast is Schoongewoon vorige week ook nog eens genomineerd voor De Grote Nieuwe Organiseren prijs 2014. Deze prijs zal worden uitgereikt, tijdens op het evenement op 7 oktober in Den Haag.

Schoongewoon kiest voor schoonmaakmiddelen van Groveko

Groveko is zeer vereerd dat werknemerscoöperatie Schoongewoon kiest voor Groveko als haar leverancier van schoonmaakmiddelen en –materialen. Veel schoonmaakbedrijven nemen schoonmaakproducten af bij Groveko, maar Schoongewoon is wel een heel bijzondere klant. Het is een uniek schoonmaakbedrijf met een uniek business concept.

Het FaceLift Telewash-systeem komt uit de UK en is een geavanceerd én innovatief concept voor in de moderne telescopische glasbewassing. Een FaceLift Telewash-systeem kenmerkt zich door veiligheid en innovatieve oplossingen. De systemen zorgen zelf voor zuiver water en de inbouw van de systemen is gebaseerd op het gemak van PLUG-AND-PLAY. Zelfs comfortabele trolleys zijn beschikbaar voor effectief gebruik van de telewash-systemen. We gaan hier graag verder op in:

FaceLift Telewash staat voor veiligheid

Veiligheid voor alles. De zeer veilige multi-point verankering in de vloer houdt het systeem op zijn plek, zelfs bij de impact van een aanrijding. Het robuuste ontwerp van deze telewash-systemen voorkomt schade aan externe leidingen, koppelingen en slangen.

Eigen waterzuivering

FaceLift Telewash-systemen zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: op basis van DI (deionisatie) en membraan (omgekeerde osmose). U kunt hierdoor water zuiveren aan boord van uw bedrijfsauto óf aanhanger tot wel 150 liter per uur. U bent nooit meer afhankelijk van osmose-tankstations, waardoor kostbare reistijd niet verloren gaat. Te allen tijde kunt u met een volle tank water vertrekken naar uw klus wanneer u maar wilt.

Innovatieve oplossingen

Aangestuurd door de Phoenix Black Box, heeft u met FaceLift Telewash-systemen een volledige pomp, batterij, lading, stroom en TDS (waterkwaliteit) controle tot uw beschikking. Met de Bluetooth én de handige (optionele) App op uw smartphone krijgt u extra programmeerbare functies en dus extra voordeel met Telewash-systemen van FaceLift.

Het gemak van inbouw-systemen

In de vestiging van Groveko in Leiden worden systemen vakkundig ingebouwd. De instructie op onderhoud en de juiste was-methode worden vanzelfsprekend gegeven bij ingebruikname. Wilt u zelf inbouwen? Dat kan natuurlijk ook, want elk telewash-systeem wordt PLUG-AND-PLAY geleverd met een heldere instructie.

Trolley-systemen van PhoenixPhoenix black box 300

De trolley-systemen van Phoenix zijn geschikt voor de FaceLift Telewash-systemen en verkrijgbaar mét of zonder waterzuivering. Ze zijn degelijk en industrieel gebouwd met on-board accu, lader en grote wielen voor comfortabel transport. Deze nieuwe trolley heeft een volwaardige 100PSI pompset (met variabele pompdruk) en is verkrijgbaar in twee maten: 40 en 70 liter inhoud.  Hiermee kunt u plekken bereiken die anders moeilijk bereikbaar zijn. Denk hierbij aan serres, zonnepanelen, galerijen, achtertuinen, patio’s, penthouses, koepels, liften, showrooms en boten.

Unieke eigenschappen van FaceLift Telewash-systemen

De modulaire inbouw-systemen van FaceLift zijn verkrijgbaar in drie formaten, namelijk 350, 500 en 650 liter. Hiermee zijn de FaceLift Telewash-systemen voor elk formaat bedrijfsauto of aanhanger beschikbaar. U heeft de keuze uit een systeem voor één of twéé gebruikers. Daarnaast zijn deze telewash-systemen voorzien van volledig geïntegreerde componenten, zoals een DI-fles, membraan, pompset, accu- en ‘split-charger’. De accu wordt zelfs bijgeladen tijdens het rijden. Alles is verwerkt in het FaceLift Telewash-systeem, waardoor u alleen nog maar een haspel en een steel hoeft toe te voegen.

De nieuwe Facelift systemen zijn vanaf augustus in onze showroom te bewonderen, voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u natuurlijk nu al bij ons terecht.


 

Robson is een duurzaam merk schoonmaakmiddelen dat al jaren deel uit maakt van het Groveko assortiment. Binnen het assortiment schoonmaakmiddelen van Robson nemen sanitairreinigers een belangrijke plaats in. Door de jaren heen is het assortiment sanitairreinigers sterk gegroeid en in dit artikel willen wij daarom graag een aantal producten toelichten.

Traditionele sanitairreinigers

In een ver verleden werden toiletten veelal met bleekmiddel schoongemaakt. Een veelgehoord argument van schoonmakers in die tijd, was dat bleekmiddel zo lekker schoonmaakt. Daarnaast gingen de toiletten er ook lekker fris door ruiken. En omdat bleekmiddel ook nog eens desinfecteert waren alle bacteriën vaak meteen dood.Twee vliegen in één klap. Inmiddels weten wij dat bleekmiddel helemaal niet goed schoonmaakt, maar precies dat doet wat de naam al aangeeft, namelijk bleken. Doordat het vuil wordt gebleekt valt het niet meer op en ‘lijkt’ het alsof er is schoongemaakt. 

Robson sanitair

Inmiddels weten wij dus dat bleekmiddel helemaal niet goed schoonmaakt en vervuiling en kalk in een toiletpot niet verwijdert. Laat kalk nu juist één van de grootste vervuilers zijn in een toiletpot. Kalk, welke onzichtbaar is door het bleekproces van bleekmiddel, is dus nog steeds aanwezig in de toiletpot en maakt het oppervlak ruw. Hierdoor kunnen vuil en bacteriën zich beter hechten en wordt het steeds lastiger om het toilet schoon te krijgen. Daarnaast is bleekmiddel ook niet al te vriendelijk voor het milieuu. Kortom, het werd tijd voor iets beters.

Robson Benelux was één van de eerste in de markt die de nadruk legde op milieuverantwoorde reinigingsmiddelen voor het sanitair. In plaats van bleekmiddel lanceerde Robson alkalische en zure reinigingsmiddelen die niet op basis van bleekmiddel werkte maar op basis van alkalische en zure detergenten. Deze pakken de vervuiling wel aan en laten het oppervlak in het toilet ook nog eens ongemoeid.

In het begin waren dat de standaard flessen zoals hierboven staan afgebeeld. De bekende één en twee liter flessen uit de tijd van het oude Otarès.

Het sanitair evolueert, dus Robson sanitairreinigers ook

Door de jaren heen zijn de Robson sanitairreinigers sterk geëvolueerd. Vroeger werden er nog veel materialen als graniet en emaille in sanitaire ruimten toegepast. Tegenwoordig bestaat ons sanitair steeds vaker uit geglazuurde tegels, kunststof en verchroomde metalen. Door deze veranderingen in materialen was het ook noodzakelijk dat de schoonmaakmiddelen voor het sanitair mee ontwikkelden. In de laboratoria van de grote reinigingsmiddelen fabrikanten werd uitgebreid getest met de nieuwste technieken en kwamen er steeds meer reinigingsmiddelen op de markt met een drieledig doel. Ten eerste moest het reinigingsmiddel goed schoonmaken. Ten tweede moest het reinigingsmiddel de materialen ontzien en ten derde een bijdrage leveren aan het ontzien van het milieu en de veiligheid van de gebruiker.

Robson sanitair doseer

Dit zorgde voor een nieuwe lijn reinigingsmiddelen voor het sanitair. Bestaande recepturen werden verbeterd en nieuwe doseersystemen werden ontwikkeld. Van een bag in box systeem tot doseerflessen en een geheel nieuw concept van vacuüm afgevulde zakken in combinatie met een bijbehorende dispenser lijn. Zie de afbeeldingen hierboven.

Probiotische schoonmaakmiddelen

Inmiddels kennen wij binnen het Robson assortiment ook reinigingsmiddelen voor het sanitair op basis van probiotica. Wat zijn probiotische schoonmaakmiddelen? Vrijwel overal in de natuur komen micro-organismen voor die van hun omgeving leven door de stoffen in de omgeving af te breken. Dit afbreken gebeurt door middel van enzymen die door deze micro-organismen worden geproduceerd. De enzymen worden voortdurend naar behoefte aangemaakt; is er meer vuil, dan maken de micro-organismen meer enzymen. Doordat de micro-organismen zichzelf continu vermenigvuldigen, is er sprake van een continue afbraak van hinderlijke stoffen. Dit vormt een waarborg voor een langdurige werking. De micro-organismen die de aanzet geven tot de uiteindelijke enzymvorming, vinden hun voedselbron in de biofilm. 

Robson is er best een beetje trots op, dat zij voorop blijven lopen in de ontwikkeling van deze nieuwe schoonmaakproducten. Daarmee omarmen zij de allernieuwste technieken die enerzijds het beste schoonmaakresultaat blijven waarborgen, maar tegelijkertijd ook het milieu zoveel mogelijk blijven ontzien. Robson sanitairreinigers is om die reden een verantwoorde en duurzame keuze voor iedere bewuste inkoper.