Tork sanitair en toiletpapier

Toiletpapier is een belangrijk product dat je eigenlijk overal tegenkomt. Gelukkig maar, want met 22.000 kilometer toiletpapier wat dagelijks door toiletten wordt gespoeld, hebben we het schijnbaar hard nodig. Door het veelvuldig gebruik is toiletpapier dan ook vaak een discussie, zowel op het gebied van milieu als in persoonlijke voorkeuren. Hangt u op kantoor bijvoorbeeld de rol voor- of achterlangs? Of u nu een eco of soft toiletpapier gebruikt, voor al uw wensen hebben wij een passende toiletpapieroplossing te bieden van onder andere de merken EcoWipe, Tork, Kimberly Clark en Euro Products. Ongeacht uw voorkeur.

Wat betreft milieuvriendelijkheid is er een hoop veranderd de laatste jaren. Toiletpapier wordt tegenwoordig namelijk, bijna altijd gemaakt van gerecycled papier. Er zijn maar enkele soorten verkrijgbaar die dit niet hebben. Het gebruik maken van gerecycled papier heeft grote voordelen, het is in eerste plaats vele malen beter voor het milieu, doordat er minder bomen voor gekapt hoeven worden om aan nieuw papier te komen. Daarnaast is het materiaal tegenwoordig ook vaak biologisch afbreekbaar.

Het productieproces van toiletpapierDispensers

De complexiteit van het productieproces is door alle milieuvriendelijke interventies wel een stuk ingewikkelder geworden. Op het moment dat het oud papier de fabriek binnenkomt, moet het eerst uitvoerig behandeld worden voordat men er toiletpapier van kan maken. Het oude papier wordt eerst geweekt en doorloopt daarna een intensief traject van reiniging en filtering. Hierna wordt het uitvoerig gecentrifugeerd.

Wat er dan overblijft zijn feitelijk alleen vezels. Het voordeel van deze vezels is wel, dat ze al wit zijn. Ze hoeven dus niet meer gebleekt te worden om tot wit toiletpapier te komen. Van de vezels worden grote rollen enkellaags papier gemaakt. Afhankelijk van de soort, wordt het papier gesneden en in meerdere lagen aangebracht op de kartonnen rol.

Zes eeuwen ontwikkeling

Voordat toiletpapier geproduceerd werd met het oog op milieu zijn er veel fases geweest waar dit nog niet aan de orde was. De eerste vorm van toiletpapier werd al in de 14 eeuw geproduceerd in China. Op dat moment werd het toiletpapier alleen maar gebruikt door de keizer. Alternatieven voor de rest van de bevolking waren natuurproducten zoals wol, gras en hennep.

gayettyIn de 17e eeuw werd door het toenemen van het aantal kranten, steeds vaker gekozen om krantenpapier te gebruiken als toiletpapier. Pas in 1857 werd door Joseph Gayetty een soort toiletpapier op de markt gebracht. Deze losse vellen in een pak waren voorzien van een watermerk en bevatte aloë, waardoor het niet allen hygiënisch was, maar ook aambeien hielp voorkomen.

Gayetty vierde echter geen grote successen met zijn toiletpapier, veel mensen verkozen alsnog het papier van tijdschriften en kranten boven het veel duurdere toiletpapier. Irvin en Clarence Scott waren de twee broers die in 1890 toiletpapier op rollen gingen produceren voor de Scott Paper Company uit Philadelphia. Uniek waren de kleine perforaties in het papier, die ervoor zorgden dat het toiletpapier afscheur baar was. Ondertussen is het bedrijf overgenomen door Kimberly Clark.

ECOWIPE-DISPENSERIn de jaren 70 gingen toiletpapierfabrikanten over op een milieubewuste manier van toiletpapier produceren. Dit is nog steeds het principe waar bijvoorbeeld EcoWipe vandaag de dag nog mee werkt. Hiermee is het toiletpapier van EcoWipe absoluut een bewuste keuze voor alle toiletten binnen uw bedrijf.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.