Nexaro robotstofzuiger

Nexaro gelooft in eenvoud en flexibiliteit. Daarom lanceren zij de robotstofzuiger Nexaro NR 1500. Of je nu één of meerdere NR 1500 robots wilt inzetten, het maakt niet uit. De robots zijn snel en simpel te installeren. Het aantal schoon te maken ruimtes en oppervlakte bepalen de hoeveelheid robotstofzuigers die gezamenlijk ingezet worden. Kleine kantoren hebben voldoende aan één robot, grotere locaties zoals hotels, conferentieoorden of kantoorverzamelgebouwen kunnen een vloot inzetten.

Nexaro

Cobotics in de schoonmaak

Nexaro is een start-up uit Wuppertal in Duitsland. Ze geloven in het concept cobotics, de samenwerking tussen mens en robot. Geen vervanging door robots dus. Nexaro claimt een kostenbesparing tot 35% in vergelijking met reguliere schoonmaakopzet. Hun stofzuigrobot, de NR 1500, verhoogt namelijk de kwaliteit en efficiëntie van schoonmaak. Daarnaast worden medewerkers minder zwaar belast, wat zorgt voor minder uitval en blessures. Resultaat is gelukkigere schoonmakers die tijd hebben voor de uitdagingen die het werk leuk maken, een beter schoonmaakresultaat, een kostenbesparing en een oplossing voor de personeelstekorten.

NR 1500

Compacte robotstofzuiger

Als kleine schoonmaakrobots kan de NR 1500 eenvoudig onder objecten komen waar andere niet bij kunnen. Dat doet deze robot zo efficiënt dat de ROI na korte tijd al is bereikt. De compacte robot is volgestopt met 28 slimme sensoren, hoogstaande navigatie en 2G/4G-M2M mobiele verbinding. Zo is er geen twijfel over de precieze locatie en kunnen schoonmaaktaken betrouwbaar worden uitgevoerd.

Nexaro voldoet aan de volgende certificeringen:

  • 2006/46/EG (Machinerichtlijnen)
  • EN IEC 60335-1
  • EN IEC 60335-2-72
  • EN IEC 63327 (veiligheidsstandaard voor commercieel binnen gebruik van machines )

Deze certificeringen  maken het onderscheid tussen een professionele robotstofzuiger en die voor consumenten.

Pro.Single

Voor kleine locaties

De Pro.Single is voor het gebruik van een enkele NR 1500. Dit is voor kleine locaties waar de basis functionaliteiten voldoende zijn. De Pro.Single is simpel in te stellen, kunnen de zones waar de robot schoonmaakt worden aangepast en kun je taken instellen. Het grote verschil is echter dat je geen toegang hebt tot de software Nexaro HUB.

Pro.Multi

Compacte robots voor grote locaties

Vanaf twee NR 1500 krijg je toegang tot alle mogelijkheden met de software Nexaro HUB. Ideaal voor middel tot grote locaties. De vloot kun je zo groot maken als je wilt. Er is geen limiet aan het aantal in te zetten robots. Dit maakt dat voor elke locatie zoveel van de compacte NR 1500 ingezet kunnen worden als nodig.

Nexaro HUB

Essentiële software

Bij het inzetten van een volledige vloot schoonmaakrobots is goede software essentieel. Met Nexaro HUB is het bedienen eenvoudig. Met slim inplannen, AI-ondersteunde mapping en duidelijke managementrapportages helpen bij een goede en efficiënte inzet. 

De belangrijkste onderdelen van de Nexaro HUB software zijn: 

Gebruikersprofiel 

Hierdoor is duidelijk wie binnen de organisatie verantwoordelijk is wanneer een waarvoor. Hierdoor weet elke medewerker precies wat er verwacht wordt in het samenwerken met de schoonmaakrobots.

Plannen van taken 

Inplannen van schoonmaaktaken, schoon te maken oppervlakken en schoonmaakstanden. Deze worden gesynchroniseerd met de taken van je schoonmaakpersoneel. Zo weet je zeker dat er geen taken met betrekking tot de robots worden overgeslagen.

Data inzicht 

Zie hoe de NR 1500 per robot functioneert en optimaliseer het resultaat. De uitgebreide documentatie en dashboard zorgt voor een duidelijk overzicht. Met elke ronde verzameld de robot data waarmee de prestaties kunnen worden verbeterd. Maximale inzet door transparantie.

Realtime informatie 

Altijd informatie over de prestaties en locatie van alle schoonmaakrobots. Zo kun je zien waar elke robot schoonmaakt, welke route en de ingeplande tijd. Mocht er iets verkeerd gaan kan de verantwoordelijke medewerker direct ingrijpen.

Over Nexaro

Duitse start-up

Nexaro is een start-up uit Wuppertal in Duitsland. Het is een onderdeel van de Vorwerk Group, een internationaal bedrijf met ruim 3 miljard euro omzet en bijna 12.000 medewerkers. Als dochteronderneming kan Nexaro gebruik maken van de kennis van Vorwerk. Door intensief onderzoek en samenwerking met vooraanstaande bedrijven in de branche heeft Nexaro nu de NR 1500 ontwikkeld en de bijbehorende software Nexaro HUB.

Details

Cijfers bij de robot

Afmetingen: 34,3 x 34,3 x 17,5 cm

Gewicht: 6,8 kilo 

Maximale oppervlakte: 800 M2 

Schoonmaaksnelheid: 100 M2 per uur

Mappingsnelheid: 300 M2 per uur 

Inhoud stofzak: 1,4 liter

Verbinding: 2G/4G-M2M-mobiele connectie

Sensoren: Laser afstand sensor, bumper sensor, acht valsensoren, twee magnetischveldsensoren, muurvolgsensor en meerdere bewegingssensoren

Max geluid: 72 dB (A)

Batterijen: 2x Li-Ion 14,68 V, ~80,74 Wh

Oplaadsnelheid 15%-80%: 110 minuten

Oplaadsnelheid 15%-95%: 195 minuten

Energieverbruik (performance): 110W

Energieverbruik (eco): 75W

Energieverbruik (stand-by): 2W

Stoffilterkwaliteit: HEPA H13, uitwasbaar

Filteroppervlak: 528 cm²