Gausium X1 serveerrobot

Ondernemers in de horeca en catering staan voor grote uitdagingen. Niet alleen heeft de beperking van openingstijden een grote impact. Het gebrek aan personeel maakt het moeilijk om de omzetten te halen die nodig zijn voor een gezonde onderneming. Daarentegen wordt wel meer hospitality verwacht door de klant. De slimme X1 serveerrobot van Gausium Robotics komt dan ook op het geschikte moment om deze geteisterde branche te ondersteunen.

Gausium Robotics

De kunstmatige intelligentie van Gausium Robotics, die wereldwijd al succesvol wordt ingezet in schoonmaakrobots, is bijzonder geschikt voor de complexe omgevingen in de horeca, maar ook voor kantoren of zorginstellingen. De nieuwe X1 van Gausium is volledig gericht op het serveren en leveren van voedsel. Deze serveerrobot, aangedreven door de SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) technologie volgestopt met geavanceerde sensoren, is in staat om in complexe en dynamische omgevingen zoals drukke restaurants veilig te navigeren en te opereren. Door middel van semantische mapping van de omgeving is de serveerrobot in staat statische en dynamische objecten te identificeren en de snelste en veiligste route te berekenen voor een “one-touch” ervaring.

Plan een demo

QR-code en mapping

De X1 serveerrobot heeft geen QR-codes nodig om te navigeren zoals andere serveerrobots in deze categorie. Het voordeel hiervan is dat de sfeer en esthetiek van de omgeving niet alleen beter behouden blijft (de QR-codes zitten vaak op tafels of het plafond) maar dit maakt ook dat de X1 serveerrobot snel en eenvoudig ingezet kant worden op elke locatie. Maar het echte voordeel zit in het feit dat de mapping (de kaart van de omgeving) automatisch wordt aangepast als er veranderingen plaatsvinden. Dit doet de X1 met de vele geavanceerde sensoren en kunstmatige intelligentie die de gegevens verwerkt. Het verschuiven van tafels is dus geen probleem.

Uniek ophangsysteem

Waar zelfs de meest ervaren ober met een stabiele hand nog wel eens iets knoeit lijkt dit onvermijdelijk met een statische serveerrobot. Daarom heeft de X1 serveerrobot een uniek ophangsysteem dat trillingen en schokken perfect absorbeert, bij vrijwel elke ondergrond.

Lithium-ijzerfosfaat batterij

Een gevaarlijk probleem met lithium batterijen is dat ze bij hoge temperaturen kunnen exploderen, wat je uiteraard niet wilt in een restaurant. De lithium-ijzerfosfaat batterijen van de X1 zijn echter thermisch en chemisch stabieler waardoor de veiligheidsrisico’s van oververhitting worden geëlimineerd. Daarnaast hebben ze een langere levensduur die tot 6 keer langer is dan gewone lithium batterijen.

Plan een demo

Intelligent

 • Punt naar punt routeplanning en kunstmatige intelligentie gedreven beslissingen
 • 3D waarneming van de omgeving en semantische kaartconstructie
 • Flexibele kaartaanpassing

Veilig

 • Gebruik van lithium-ijzerfosfaatbatterijen met een breder bedrijfstemperatuurbereik, waardoor veiligheidsrisico's van oververhitting en explosie worden vermeden
 • Vele soorten sensoren (LiDAR, dieptecamera’s, hoogte sensor) voor realtime detectie en ontwijking van obstakels. Dit biedt een 360 graden bescherming van de omgeving inclusief klanten
 • Uniek ophangsysteem dat trillingen minimaliseert en een soepele toepassing garandeert

Eenvoudig in gebruik

 • Snel in gebruik zonder noodzaak van QR-code voor locaties
 • Gebruiksvriendelijke software met flexibele bedieningsmethoden, plannen van taken en het besturen van de robot via een intuïtief touchscreen of een Android-app

Efficiënt

 • Grote laadcapaciteit met verschillende niveaus tot wel 30 kilo
 • Kan tot 3 tafels bedienen in één rit

Minimaal onderhoud

 • Duurzame lithium-ijzerfosfaatbatterijen voor meer dan 2000 cycli
 • Tot wel 14 uur werkzaam op een batterij
 • Automatisch opladen wat een 24/7 toepassing garandeert
Plan een demo