Robot FAQ

Bij de Robot FAQ vind je antwoorden op je vragen over de robots van Groveko. Het kan zijn dat jouw vraag er nog niet bij staat. Klik dan op onderstaande knop en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden!

Stel hier je vraag
Hoe maken de Ecobots schoon?

De Ecobots zijn autonome schoonmaakrobots. De Ecobots dienen water of een schoonmaak oplossing toe aan de vloer. Dit wordt eraf geschrobd met borstels of met een reinigingspad, waarna het water wordt opgezogen met als resultaat: een schone en droge vloer. In een droge omgeving kunnen de Ecobots worden uitgerust met een stof-dweil.

Kunnen de Ecobots gelijk op een compleet nieuwe plek automatisch beginnen met schoonmaken?

Nee dit is niet mogelijk. Voordat een Ecobots kan schoonmaken, moeten er twee handelingen uitgevoerd worden. De eerste is: het creëren van een kaart van de locatie. De tweede is: het creëren van schoonmaakpaden. Deze twee handelingen kunnen in enkele minuten voltooid worden. Hierna kunnen de schoonmaakrobots volledig zelf aan de slag.

Hoe creëren de Ecobots kaarten en schoonmaakpaden van de locatie?

Een kaart, of meerdere, van de locatie kan worden gecreëerd door de Ecobot rond te rijden binnen dit nieuwe terrein. Hierdoor kunnen de LiDAR sensoren een CAD diagram omzetten naar een kaart, dit gebeurd binnen enkele minuten.

De schoonmaakpaden worden gecreëerd d.m.v. twee simpele methodes:

  1. Leer en volg: de Ecobot volgt precies wat ik doe
  2. Auto-bedekking: zet een vierkant uit, de Ecobot doet het hele oppervlak
Kunnen de Ecobots obstakels, bewegende mensen en glas detecteren?

Ja dat kan. De Ecobots van Gaussian Robotics zijn uitgerust met de nieuwste sensoren (2D, 3D LiDARs, 3D: camera’s en ultrasonisch). Hiermee hebben de Ecobots toonaangevende systemen om veiligheid te garanderen. Hoe goed dit werkt blijkt uit een industrie leidend record van 0 veiligheidsincidenten wereldwijd!

Zijn er obstakels die de Ecobots niet kunnen detecteren?

De Ecobots zijn uitgebreid getest en vermijden obstakels hoger dan 8cm, zelfs in dynamische scenario’s. Voor kleinere en kortere objecten, zijn de Ecobots uitgerust met een contactgevoelige bumper. Wanneer deze geactiveerd wordt, stopt de Ecobot met bewegen. Gaussian Robotics spant zich constant in om de nieuwste technologieën te incorporeren en zo de grenzen te verleggen.

Hoe dichtbij de muur kunnen de Ecobots komen?

Door de unieke positionering van de borstelhoofden van de Ecobots, kunnen de Ecobots tot op 5cm afstand van de muur komen. Echter vanwege veiligheidsoverwegingen raden we aan om de schoonmaakrobots op 10cm van de muur te houden.

Wat gebeurd er als de Ecobot halverwege stopt met schoonmaken?

Als de Ecobot stopt voor langer dan 30s, dan stuurt deze automatisch een SMS naar de operator om te vragen voor assistentie. Daarnaast stuurt de Ecobot ook een schoonmaakrapport aan het einde van zijn taak, zo kan je precies zien welke gebieden nog niet compleet zijn.

Welke schoonmaak robots hebben jullie?

Groveko biedt schoonmaakrobots aan van Gaussian Robotics. Gaussian Robotics is één van de belangrijkste spelers in de markt van professionele schoonmaakrobots. De modellen die Groveko aanbiedt zijn:

  1. Ecobot Vacuum 40: de volledig zelfstandige stofzuigrobot die zelfstandig oplaadt, de watertank leegt, spoelt en opnieuw vult. Voor meer info: https://www.groveko.nl/robots/ecobot-vacuum-40
  2. Ecobot Scrubber 50: de compacte zelfstandige schrobzuigrobot. Deze schoonmaakrobot heeft zelfs de mogelijkheid om met liften te communiceren, zodat elke verdieping schoon wordt gemaakt! Zie hier voor mee info: https://www.groveko.nl/robots/ecobot-scrubber-50
  3. Ecobot Scrubber 75: met state-of-the-art hardware en gepatenteerde software is de Ecobot Scrubber 75 het neusje van de zalm op het gebied van schoonmaakrobots. Deze schrobzuigmachine neemt met gemak 3000m2 per uur onder handen. Bekijk de Scrubber 75 nu: https://www.groveko.nl/robots/ecobot-scrubber-75
  4. Ecobot Sweep 111: Dit is de eerste volledig zelfstandige veegrobot voor binnen- en buitengebruik. De schoonmaakrobot beschikt over een oplaadstation en een automatisch vuildumpsysteem. Het laden gaat dus helemaal zelfstandig! Wil je meer weten? Kijk dan hier: https://www.groveko.nl/robots/ecobot-sweep-111
Hebben jullie een brochure van de Ecobots van Gaussian?

Jazeker! Deze kun je via de onderstaande link downloaden.

Vraag brochure aan
Hoe onderhoud ik mijn Ecobot Scrubber 75?

Hoe laad ik de Ecobot 75 op?

Eerste filter verwijderen en vervangen

Hoe ontstop je de Ecobot 75?

Hoe werkt het dashboard?

Hoe maakt je de Ecobot 75 klaar voor onderhoud?

Hoe vervang je het filter en de filterzak?

Hoe schakel je het filter uit?

Hoe verwissel je de trekker?