Prijswijzigingen

Na in april de forse prijsstijgingen op hygiënepapier met u gecommuniceerd te hebben, zijn diverse van onze overige leveranciers gedurende april, mei en juni met prijswijzigingen gekomen. Zoals eerder door ons beloofd, nemen wij deze verkoopprijsaanpassingen vrijwel allemaal tot 1 juli voor onze rekening.

Helaas moeten wij vanaf 1 juli deze prijsverhogingen en transporttoeslagen echter naar onze eigen verkoopprijzen doorvoeren, waarbij wij ons realiseren dat dit voor u als relatie zeer onwenselijk is. In de huidige verstoorde markten voor grondstoffen, energie en transport kunnen wij echter niet anders.

Onderstaand een overzicht van diverse verhogingen en/of toeslagen die wij tot op heden hebben ontvangen van onze leveranciers in het tweede kwartaal:

Alumexx 16,5 - 18%   Paardekooper 5 - 28%
Altrex 10,0%   Pollet 8,0%
Cemex 2,4%   Seko 8,0%
Hartmann 9,0%   Uriwave 12,0%
Nilfisk 4 - 5%   Vileda 5 - 10%
Numatic 6,0%   Werner & Mertz 9 - 14%

Speciaal vraag ik uw aandacht voor de prijswijzigingen van afvalzakken. Sinds begin 2021 zijn de prijzen van de grondstoffen HDPE en LDPE meer dan verdubbeld. Aangezien daarnaast ook de energie- en transportkosten fors gestegen zijn, werken onze leveranciers hier momenteel met maandprijzen. Wij zullen deze per 1 juni maandelijks gaan aanpassen, omhoog dan wel omlaag.

De exacte impact van deze prijswijzigingen wordt op dit moment voor u berekend. Uiteraard staan onze interne- en externe accountmanagers voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Tevens is het ook mogelijk contact op te nemen via het bij u bekende telefoonnummer of emailadres, of via ons algemene telefoonnummer 0318-632185. Samen met u kunnen wij alternatieven evalueren om te bepalen of uw huidige pakket na dergelijke prijsaanpassingen nog wel de optimale keuze is.

Ondanks deze huidige ontwikkelingen, blijven wij met een positieve blik naar de ontwikkelingen op langere termijn en specifiek naar onze relatie met u kijken. We kunnen helaas niet garanderen dat er op korte termijn geen nieuwe mutaties aangekondigd zullen worden. We vertrouwen u hiermee voor nu voldoende geïnformeerd te hebben.