Prijswijzigingen

De afgelopen maanden hebt u in de media de buitengewone ontwikkelingen op de grondstoffen-, energie-, transport- en valutamarkten kunnen volgen. De effecten van de inflatie, stijgende rente en dalende Eurokoers worden voor iedereen, privé en zakelijk, pijnlijk merkbaar. Deze ontwikkelingen hebben helaas ook hun impact op het Groveko assortiment.

Enerzijds wordt Groveko geconfronteerd met de uitdaging om voldoende beschikbaarheid van alle producten te borgen. Diverse fabrikanten hebben hun assortiment al verkleind om efficiënter en goedkoper te kunnen produceren. 1-laags toiletpapier en papieren handdoekjes zijn heel beperkt leverbaar. Ook levertijden vanuit onze leveranciers lopen op, o.a. bij afvalzakken en diverse machines.

Anderzijds worden wij geconfronteerd met, vaak maandelijkse, prijsverhogingen. Om de uitdagingen van de hoge energiekosten, lage beschikbaarheid van recyclet papier en snel duurder wordende pulp het hoofd te bieden, hebben al onze papierleveranciers prijsverhogingen aangekondigd die wij vanaf 1 oktober 2022 zullen moeten doorberekenen:

 • Kimberly Clark: inkoopkostentoeslag van 29% op toiletpapier en 25% op handdoekjes/poetsrollen
 • Essity (Tork): verhoging energietoeslag met 20%, een netto prijsstijging van 17,78%
 • Hagleitner: prijsverhoging 15%
 • Wepa (Satino): verhoging energietoeslag met 15%
 • MTS (Euro): prijsverhoging 15%
 • Ecowipe: prijsverhoging 11%

Doordat Groveko deze mix van merken aanbiedt, kunnen wij altijd een aanbod blijven doen, passend bij de door u gewenste prijs/kwaliteitverhouding. Vraag uw contactpersoon naar uw beste aanbod op maat.
Ook op de overige producten zoals reinigingsmiddelen en hulpmaterialen zijn wij met diverse prijsverhogingen geconfronteerd. Wij proberen die maximaal één keer per kwartaal in onze prijzen te verwerken. Voor de afvalzakken blijven wij, in navolging van onze leveranciers, werken met maandprijzen. Per 1 oktober 2022 betekent dit in elk geval de volgende verhogingen:

 • Diversey: 4,8%
 • Ecolab: 6,48%
 • Kärcher: 3 tot 8%
 • Wecoline: 5 tot 9%
 • Ewepo: 4,5% (m.u.v. producten met veel fosforzuur/buthylglycol/natronloog)

Ondanks de grotere prijsstijgingen vanuit haar leveranciers, is Groveko in staat om de verhogingen op haar eigen labels Ecowipe (papier) en Ewepo (reiniging) dus te beperken. Dat is onze meerwaarde voor u.

De exacte impact van deze prijswijzigingen wordt op dit moment voor u berekend. Uiteraard staan onze interne- en externe accountmanagers voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Tevens is het mogelijk contact op te nemen via het bij u bekende telefoonnummer of emailadres, of via ons algemene telefoonnummer 0318-632185. Samen met u kunnen wij alternatieven evalueren om te bepalen of uw huidige pakket na dergelijke prijsaanpassingen nog wel de optimale keuze is.

We rekenen erop de komende maanden vooral weer berichten over vernieuwingen van ons assortiment en verbeteringen in onze dienstverlening en serviceprocessen met u te kunnen delen.