Een veilige en schone werkomgeving zorgt niet alleen voor productieve medewerkers, maar het is ook uw visitekaartje richting de klant. Een frisse toiletruimte moet vanzelfsprekend zijn, iets waar u zich geen zorgen over hoeft te maken.

Met Fixed&Easy hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw toiletruimtes. Voor een vast bedrag per medewerker en- of dispenser wordt alles geregeld. Zo heeft u financiële zekerheid, hoeft u niet zelf meer te bestellen en heeft u vooraf eenvoudig inzicht in het verbruik. Dit alles met een gegarandeerd hoge kwaliteit.

Het werkt heel eenvoudig; u kiest de dispensers, handdoeken, toiletpapier en andere toilethygiëne producten, met advies van Groveko uiteraard. Samen zorgen wij voor de perfecte uitstraling en de meest efficiënte inrichting. Hygiëne staat hierbij voorop.

Duurzaamheid is belangrijk voor Groveko. Daarom geven wij u tips over het verminderen van papierafval in de toiletruimte en zijn de dispenservullingen gemaakt van 100% FSC gecertificeerd papier.

Wij installeren en leveren, maar zorgen er ook voor dat u altijd voldoende voorraad heeft. U hoeft de voorraad niet meer in de gaten te houden en geen bestellingen meer te plaatsen. Kortom, wij nemen uw logistieke werkzaamheden van uw toiletruimte over.

Grootste voordelen:

  • Hygiënische en efficiënte inrichting van uw toiletruimte
  • Kostenefficiënt en zekerheid over het bedrag
  • Geen bestellingen of voorraadbeheer nodig
  • Kwalitatief hoogwaardige producten
  • Compleet pakket, afgesteld op uw wensen

Neem contact met ons op en laat ons u adviseren over de beste oplossingen voor uw bedrijf!

Tork Performance biedt u nieuwe generatie dispensers, die ontwikkeld zijn om te presteren op elke werkplek. Tork is marktleider in Europa door de vele ervaring op het gebied van hygiëne, functioneel design en duurzaamheid. Groveko levert bijna alle producten uit het Tork assortiment.

Tork dispensers

Tork heeft verschillende dispensers in het assortiment zoals dispensers voor handdoeken, toiletpapier, zeep, werk- en poetsdoeken. Tork dispensers bieden zowel design, gebruiksgemak als kostenbesparing en flexibiliteit. U kunt rekenen op Tork voor elke reinigingstaak en iedere werkplek.

Dispenser Centerfeed rollenTork dispenser

Dispensers voor Centerfeed rollen zijn robuust en duurzaam. Deze dispensers zijn ontwikkeld voor multifunctionele taken. Door het compacte design passen ze in elke ruimte. Ze zijn spatwater bestendig en ideaal voor de gezondheidszorg, horeca en kleine wasruimten. Deze dispensers zijn met één hand te bedienen.

Tork vloerstandaard

Wilt u niets ophangen aan de muren of bent u op zoek naar een mobiele dispenser, dan is de vloerstandaard van Tork de oplossing. Deze vloerstandaard met ergonomisch ontwerp is veilig en heeft een betrouwbaar afscheursysteem. De stabiele constructie is zeer geschikt voor alle drukbezochte ruimten waar een grote capaciteit en een mobiele oplossing gewenst is.

Tork muurdispenser voor combi-rollen

De Tork muurdispenser voor combi-rollen is niet alleen functioneel, het design is ook erg mooi. De stabiele constructie is geschikt voor iedere werkplek waar veel gereinigd wordt. De muurdispenser bespaart vloerruimte en is gemakkelijk te vullen. Door de glasvezel verstevigde tanden is het afscheursysteem veilig en betrouwbaar.

PoetsdoekenTork poetsdoeken

Tork Performance dispensers en Tork poetsdoeken werken perfect samen. Als u in een productieomgeving werkt, weet u hoe belangrijk reiniging is. De gekozen poetsrol moet bestand zijn tegen reinigingsmiddelen en het moet sterk en flexibel zijn om olie en vet goed te verwijderen.

Maar ook in de voedingsindustrie moet een poetsrol snel en veel vocht kunnen absorberen en altijd binnen bereik zijn voor allround schoonmaakwerkzaamheden. Tork poetsdoeken voldoen aan deze eisen. Wij raden daarom de poetsdoeken van Tork bij u aan, waar u ook werkt.

Werkdoeken

De werkdoeken van Tork zijn sterk en nonwoven. Dit is belangrijk om de handen te beschermen tegen scherpe voorwerpen en metaalsplinters. Deze werkdoeken zijn ook zeer geschikt voor het schoonmaken van gevoelige oppervlakken en zijn bestand tegen agressieve desinfectiemiddelen. Ze zijn pluisarm en steriliseerbaar. Dat maakt Tork werkdoeken uitermate geschikt voor zowel de productie, als de gezondheidszorg en industrie.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de producten van Tork? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Het SCOTT® MAX Systeem van Kimberly Clark is dé oplossing om kruisbesmetting tussen de gebruikers te verminderen. Met de rolhanddoeken van maar liefst 350 meter lang bespaart u daarnaast veel kosten en tijd. De SCOTT® MAX Rolhanddoek past in de AQUARIUS Rolhanddoekdispenser. Kruisbesmetting tussen gebruikers wordt verminderd doordat de AQUARIUS Dispenser de SCOTT® MAX Rolhanddoeken stuk voor stuk uitgeeft. De handdoeken die er per keer uitkomen, zijn 25 cm.

1.400 handdoeken uit één SCOTT® MAX Rolhanddoek

Er gaan maar liefst 1.400 handdoeken uit één SCOTT® MAX Rolhanddoek. U hoeft hierdoor veel minder vaak de rolhanddoek te vervangen, wat goedkoper is en veel tijd bespaard. Dit neemt de volgende voordelen met zich mee:

  • U hoeft het minder vaak na te vullen, wat tijd bespaard
  • U heeft minder voorraad nodig
  • Groter gebruiksgemak
  • Kruisbesmetting wordt verminderd

AIRFLEX technologie

De SCOTT® MAX Rolhanddoek is geproduceerd met AIRFLEX technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de rolhanddoek het vocht sneller opneemt dan conventionele handdoeken. Uw klant heeft meer dan genoeg aan één handdoek. De SCOTT® MAX Rolhanddoek is hierdoor zeer effectief bij het drogen van de handen en het zorgt voor een grote klanttevredenheid.

Ook zorgt de AIRFLEX technologie ervoor dat de handdoeken sterk zijn wanneer ze nat zijn. Hierdoor komen ze eenvoudig uit de dispenser en scheuren ze niet. Bovendien zijn de rolhanddoeken zacht en hebben ze de uitstraling van textiel.

Kimberly Clark

Kimberly Clark werkt samen met partners aan het creëren van werkplekken die veiliger, gezonder en productiever zijn. Als toonaangevend leverancier biedt Kimberly Clark wereldwijd oplossingen voor de industrie, zoals persoonlijke beschermingsmiddelen, werkkleding en poetsdoeken.

Ook leveren ze veel aan voedselverwerkende bedrijven, zoals poetsdoeken. Groveko heeft veel artikelen van verschillende merken van Kimberly Clark in het assortiment. Bekende merken zijn bijvoorbeeld:

Toiletpapier is een belangrijk product dat je eigenlijk overal tegenkomt. Gelukkig maar, want met 22.000 kilometer toiletpapier wat dagelijks door toiletten wordt gespoeld, hebben we het schijnbaar hard nodig. Door het veelvuldig gebruik is toiletpapier dan ook vaak een discussie, zowel op het gebied van milieu als in persoonlijke voorkeuren. Hangt u op kantoor bijvoorbeeld de rol voor- of achterlangs? Of u nu een eco of soft toiletpapier gebruikt, voor al uw wensen hebben wij een passende toiletpapieroplossing te bieden van onder andere de merken EcoWipe, Tork, Kimberly Clark en Euro Products. Ongeacht uw voorkeur.

Wat betreft milieuvriendelijkheid is er een hoop veranderd de laatste jaren. Toiletpapier wordt tegenwoordig namelijk, bijna altijd gemaakt van gerecycled papier. Er zijn maar enkele soorten verkrijgbaar die dit niet hebben. Het gebruik maken van gerecycled papier heeft grote voordelen, het is in eerste plaats vele malen beter voor het milieu, doordat er minder bomen voor gekapt hoeven worden om aan nieuw papier te komen. Daarnaast is het materiaal tegenwoordig ook vaak biologisch afbreekbaar.

Het productieproces van toiletpapierDispensers

De complexiteit van het productieproces is door alle milieuvriendelijke interventies wel een stuk ingewikkelder geworden. Op het moment dat het oud papier de fabriek binnenkomt, moet het eerst uitvoerig behandeld worden voordat men er toiletpapier van kan maken. Het oude papier wordt eerst geweekt en doorloopt daarna een intensief traject van reiniging en filtering. Hierna wordt het uitvoerig gecentrifugeerd.

Wat er dan overblijft zijn feitelijk alleen vezels. Het voordeel van deze vezels is wel, dat ze al wit zijn. Ze hoeven dus niet meer gebleekt te worden om tot wit toiletpapier te komen. Van de vezels worden grote rollen enkellaags papier gemaakt. Afhankelijk van de soort, wordt het papier gesneden en in meerdere lagen aangebracht op de kartonnen rol.

Zes eeuwen ontwikkeling

Voordat toiletpapier geproduceerd werd met het oog op milieu zijn er veel fases geweest waar dit nog niet aan de orde was. De eerste vorm van toiletpapier werd al in de 14 eeuw geproduceerd in China. Op dat moment werd het toiletpapier alleen maar gebruikt door de keizer. Alternatieven voor de rest van de bevolking waren natuurproducten zoals wol, gras en hennep.

gayettyIn de 17e eeuw werd door het toenemen van het aantal kranten, steeds vaker gekozen om krantenpapier te gebruiken als toiletpapier. Pas in 1857 werd door Joseph Gayetty een soort toiletpapier op de markt gebracht. Deze losse vellen in een pak waren voorzien van een watermerk en bevatte aloë, waardoor het niet allen hygiënisch was, maar ook aambeien hielp voorkomen.

Gayetty vierde echter geen grote successen met zijn toiletpapier, veel mensen verkozen alsnog het papier van tijdschriften en kranten boven het veel duurdere toiletpapier. Irvin en Clarence Scott waren de twee broers die in 1890 toiletpapier op rollen gingen produceren voor de Scott Paper Company uit Philadelphia. Uniek waren de kleine perforaties in het papier, die ervoor zorgden dat het toiletpapier afscheur baar was. Ondertussen is het bedrijf overgenomen door Kimberly Clark.

ECOWIPE-DISPENSERIn de jaren 70 gingen toiletpapierfabrikanten over op een milieubewuste manier van toiletpapier produceren. Dit is nog steeds het principe waar bijvoorbeeld EcoWipe vandaag de dag nog mee werkt. Hiermee is het toiletpapier van EcoWipe absoluut een bewuste keuze voor alle toiletten binnen uw bedrijf.

Vanaf vandaag staan we op de Zorgtotaal beurs in Utrecht. Bezoek ons op stand 09.A041, we zijn er van 13-15 maart!

Zorgtotaal is dé vakbeurs voor professionals werkzaam in de zorg.

 

Satino Black = kiezen voor duurzame papieren handdoeken & toiletpapier

Groveko is distributeur van Satino Black papieren handdoeken, toiletpapier en dispensers. De Satino Black producten sluiten naadloos aan bij de MVO doelstellingen van Groveko. Bij Groveko proberen wij onze bedrijfsvoering zo veel mogelijk rekening te houden met en juiste balans tussen People, Planet en Profit. Wij werken bijvoorbeeld conform de richtlijnen van ISO 26000 (MVO prestatieladder) en zijn we ISO14001 gecertificeerd. Door net als wij te kiezen voor de Satino Black producten maakt uw bedrijf een snelle en eenvoudige stap in het behalen van uw duurzaamheidsdoelstelling.

Cradle to Cradle papierwaren produceren

Het Satino Black Cradle to Cradle concept van Van Houtum is een prachtige stap naar een duurzamere wereld. De kern van de Cradle to Cradle filosofie is dat ontstaan, gebruik en afdanken van de producten zo bewust en duurzaam mogelijk gebeuren. U kunt hierbij denken aan produceren met gerecycled materiaal, gebruik maken van zelf opgewekte of duurzame energie, biologisch afbreekbare hulpstoffen tijdens de productie, milieuvriendelijk transport recyclebaar verpakkingsmateriaal en recyclen van de afgeschreven materialen zoals dispensers. Satino Black is ontworpen voor de biologische kringloop, dit houdt in dat het onschadelijk is voor mens en milieu. Satino Black is het enige hygiënisch papier ter wereld dat het Cradle to Cradle keurmerk mag voeren.

Eigen warmtekrachtcentrale

De producent heeft een eigen warmtekrachtcentrale die stoom en elektriciteit opwekt. Voor de productie van Satino Black wordt de warmtekrachtcentrale gevoed met 100% groen gas. Dit gas – van aardgaskwaliteit – wordt geproduceerd vanuit biomassa en is dus CO2-neutraal.

Europees Ecolabel en FSC Label

Satino Black beschikt over zowel het Europees Ecolabel als het FSC Label. Het Europese Ecolabel is een keurmerk dat staat voor de normen die de Europese Unie stelt aan wat in haar ogen milieuvriendelijke bedrijfsprocessen inhouden. U kunt hierbij denken aan zaken als grondstoffen, energieverbruik, waterverbruik tot schadelijke stoffen en afval. Satino Black valt ruim binnen deze opgestelde normen.

Het  Forest Stewardship Council (FSC) keurmerk garandeert dat de grondstoffen die wij gebruiken voor 100% bestaan uit gerecycled papier. Minimaal 85% hiervan dient eerder bij of door consumenten of bedrijven gebruikt te zijn.

Wilt u meer weten over Satino Black producten, neemt u dan contact op met onze adviseurs.