Wij kunnen met trots vertellen dat Groveko de ISO 9001 & ISO 14001 certificeringen heeft behaald. Deze internationale normen bevestigen dat Groveko voldoet aan de hoge eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement en milieumanagement. Nu zeggen we niet alleen: we promise. we deliver. We bewijzen het nu ook.

Wat betekent dit voor jou als klant? Groveko ziet deze certificering als een startpunt dat ons helpt om continu bezig te zijn met wat wij doen, hoe wij het doen en waarom wij het doen. Zo verbeteren wij de kwaliteit van onze diensten en producten, maar zijn we tegelijkertijd bewust bezig met het milieu. De strenge audits die regelmatig worden afgenomen waarborgen deze voortgang. Als klant ben je nu én in de toekomst verzekerd van een betrouwbare partner in de schoonmaak.

ISO 9001 logo

ISO 9001

ISO 9001 is een internationaal erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Er wordt beoordeeld of de organisatie voldoet aan: de eisen die de klant stelt, de wet- en regelgeving die van toepassing is, de eisen die het bedrijf aan zichzelf stelt en de eisen van andere stakeholders. Ook zorgt het inzicht voor continue verbetering van de kwaliteit binnen de processen, zodat de klanten van de organisatie steeds beter geholpen worden. Dit maakt het bedrijf betrouwbaarder voor alle betrokken partijen.

ISO 14001 logo

ISO 14001

ISO 14001 is net als ISO 9001 een internationaal erkende norm, maar dan gericht op milieu. De certificering waarborgt de kwaliteit van de milieumanagementsystemen van de organisatie. De vereisten zijn gebaseerd op de eisen en behoeftes van klanten, leveranciers, wet- en regelgeving, de organisatie zelf en andere stakeholders. Voorbeelden hiervan zijn verduurzaming, de CO2-footprint en de milieu impact van producten.

Even voorstellen…

Mijn naam is Martijn van Dijk. Sinds mijn geboorte heb ik Cerebrale Parese. Dit is een stoornis in de spierspanning, waardoor er onwillekeurige, oncontroleerbare spierverkrampingen ontstaan. De meeste mensen kennen dit ook wel als spasme. Van mijn 3 broers en 2 zussen ben ik de jongste en de enige met een beperking. Ik ben 49 jaar en woon in Zwolle, geheel zelfstandig.

Voetbal vind ik geweldig. Ik train elke week en kan op alle posities spelen, van keeper tot spits. Dit doe ik bij WRZV de Boog, een G-zaalvoetbal vereniging waar ik ook medeoprichter en lid van het bestuur ben. Iedereen met een fysieke of verstandelijke beperking kan hier lekker voetballen. We organiseren ook toernooien of we gaan langs bij de mooiste club van Nederland: PEC Zwolle.

Daarnaast ben ik actief fietser. Vooral als het lekker weer is. Hiervoor heb ik een aangepaste fiets van USVA zodat ik veilig de weg op kan. USVA heeft een stichting die allerlei activiteiten organiseert zoals dagbesteding en fietsvakanties. De fietsvakanties zijn leuk, maar ze zijn vooral bedoeld om je grenzen te verleggen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Mijn meest indrukwekkende reis was naar Polen. Van Krakau gingen we naar Oswiecim, ook wel bekend als Auschwitz. Op deze plek zijn ruim 1,5 miljoen joden en andere mensen omgekomen. Voor mij komt dat heel dichtbij omdat er ook mensen zoals ik naar werden gedeporteerd. Het was een zeer indrukwekkende reis.

De grootste uitdagingen in mijn fietsvakanties waren de beklimmingen van de Alpe d’Huez en de Mont Ventoux. De hoogte van de bergen en het hoge stijgingspercentage maakte dat we alleen met pure wilskracht bij de top kwamen. Extra motiverend waren de aanmoedigingen van andere wielrenners. Eenmaal op de top werd al het zware werk beloond met het meest prachtige uitzicht dat er is.

Bij Groveko werk ik twee dagen in de week in het magazijn en verricht ik administratieve taken. Net als bij voetbal ben ik op verschillende plekken inzetbaar. Via Novon ben ik hier gekomen. Doordat ik bepaalde taken daar niet meer kon doen werd gevraagd of binnen Groveko ruimte was. Mijn werk bij Groveko is erg afwisselend. Iedere dag is weer anders, dat maakt het zo leuk! Je weet nooit wat de dag brengt.

Een kort woordje van onze algemeen directeur Marcel van Amen

Voor Groveko is duurzaam en maatschappelijk ondernemen een van onze kernwaardes. Daarom hebben wij, in samenwerking met Novon, Martijn een mooie plek kunnen geven. Hij draagt bij op administratief en logistiek gebied en is slim en intelligent. Martijn is een zeer prettige en sociale medewerker.

Groveko staat voor intrinsiek circulair ondernemen. Bestellingen doen en leveren tot in de werkkast is een kerntaak, maar we gaan nog een stap verder. We gaan zelf de verpakkingen van onze producten ophalen en verwerken. Én we laten zien dat mensen met een beperking veel kunnen bijdragen binnen onze organisatie. Dat is nog eens duurzaam ondernemen!

Op zondag 22 februari om 21.05 is het ‘slimste bedrijf van Nederland’ te zien in het programma ‘Tegenlicht’ van de VPRO. In de uitzending met het thema ‘Nederland Kantelt’ wordt Schoongewoon als voorbeeld gebruikt voor nieuw ondernemersinitiatieven. Niet meer de grote bedrijven en instellingen, maar lokale initiatieven en burgers bepalen de koers in Nederland. Het initiatief van Schoongewoon is daar een goed voorbeeld van.

Geen organisatie maar werknemerscoöperatie

Wij schreven al eerder over Schoongewoon als vernieuwend bedrijf in de schoonmaakbranche. Schoongewoon is namelijk niet zomaar een organisatie, het is een werknemerscoöperatie. De werknemers hebben het voor het zeggen en bepalen in overleg met de klant zelf hun werkzaamheden. Dit is precies het tegenovergestelde van het traditionele ‘top-down’ denken van bestaande schoonmaakbedrijven. Het gevolg? Bij Schoongewoon is geen ziekteverzuim, is de klant heel erg tevreden en heeft de schoonmaakprofessional meer plezier in zijn werk!

Schoongewoon brengt de schoonmaakbranche verder

Schoongewoon is volgens ons een bedrijf dat de schoonmaakbranche verder brengt en dat kunnen wij als groothandel in schoonmaakmiddelen en –machines alleen maar 100% stimuleren.

Met bijna 20.000 bezoekers en ruim 400 standhouders is de vakbeurs Facilitair internationaal de grootste binnen het vakgebied. Groveko is daar natuurlijk bij! We hopen u daar ook te ontmoeten. Inkopers, adviseurs en directeuren, allerlei mensen met verschillende rollen komen hier bij elkaar voor nieuwe ideeën en contacten. De editie van 2015 vindt plaats op 14, 15 & 16 januari in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Facilitair is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét vakevenement in de facilitaire sector. Tijdens de drie dagen vindt u een breed scala aan producten en diensten op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer. Verder zijn er tijdens de beursdagen diverse bijeenkomsten zoals recepties en themapresentaties.Vakbeurs Facilitair 2015

Registreer gratis en kom naar de vakbeurs Facilitair 2015

Wilt u gratis toegang zonder te hoeven wachten bij de ingang? Registreer u nu via onderstaande link en kom naar de vakbeurs Facilitair 2015. Tot dan!

[button color=”normal” link=”http://registratie.holapress.com/register/MTUwLjkzLmY5YzMxZGI3″ target=”blank” ]Registreer nu[/button]

  • Wanneer? 14, 15 & 16 januari 2015.
  • Waar? Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.
  • Stand? U vindt Groveko bij stand 3L.082.

 

Schoongewoon is geen ‘gewone’ schoonmaakorganisatie, maar een werknemerscoöperatie. Het concept van een werknemerscoöperatie is eigenlijk ontstaan als tegenbeweging op de ‘top-down’ werkwijze van bestaande schoonmaakbedrijven. Bij Schoongewoon mogen werknemers alles zelf beslissen, regelen en delen ze in de winst. Ze krijgen meer vrijheid en ruimte om zelf keuzes te maken op de werkvloer. Schoonmaakprocessen lopen daardoor sneller en werknemers hebben meer plezier in hun werk.

Als de schoonmaakmiddelen op zijn kunnen werknemers deze zelf inkopen. Werknemers mogen zelf weten hoe en wanneer ze hun werkzaamheden inplannen. Schoonmakers bij Schoongewoon hebben ook direct contact met de klant, waardoor klantcontact veel persoonlijker wordt. Bij Schoongewoon ben jeniet zomaar een schoonmaak(st)er, de klant weet wie je bent. Daarnaast wordt initiatief nemen gestimuleerd in plaats van afgekeurd. Schoongewoon “maakt menselijk schoon”.

De organisatie van Schoongewoon

Schoongewoon is ontstaan in 2012 en geïnitieerd door Remmelt Schuuring. Schoongewoon is zogezegd een ‘social business’ waarbij niet alleen groei en winst het doel zijn, maar ook het oplossen van een maatschappelijk probleem centraal staat. Remmelt wilde met dit initiatief het werkplezier van schoonmakers verbeteren door ze eigen verantwoordelijkheid voor het werk te geven. De werknemerscoöperatie Schoongewoon heeft leden over het hele land bij diverse opdrachtgevers.

“Groveko past hier prima bij”, aldus Onne de Vries Talma van de coöperatie Utrecht, “want Groveko heeft mooie lijn ecologische middelen, kent een snelle levering en is creatief in het vinden van oplossingen.”

Schoongewoon het Slimste bedrijf van Nederland

Het is niet onopgemerkt gebleven dat Schoongewoon een succesvol concept is in de schoonmaakbranche. Het Ministerie van Economische Zaken heeft Schoongewoon dan ook uitgeroepen als slimste bedrijf van Nederland 2014. Daarnaast is Schoongewoon vorige week ook nog eens genomineerd voor De Grote Nieuwe Organiseren prijs 2014. Deze prijs zal worden uitgereikt, tijdens op het evenement op 7 oktober in Den Haag.

Schoongewoon kiest voor schoonmaakmiddelen van Groveko

Groveko is zeer vereerd dat werknemerscoöperatie Schoongewoon kiest voor Groveko als haar leverancier van schoonmaakmiddelen en –materialen. Veel schoonmaakbedrijven nemen schoonmaakproducten af bij Groveko, maar Schoongewoon is wel een heel bijzondere klant. Het is een uniek schoonmaakbedrijf met een uniek business concept.

Gisteren was de TV-uitzending van de verkiezing TV Succes Award 2014 in de categorie schoonmaakproductenbranche. Ook Groveko was één van de genomineerden.

Nationale Succes Award 2014

We zijn trots u te mogen melden dat we de Succes Award hebben gewonnen. Onze mooie groeicijfers in 2013, het inzetten op service en duurzaamheid en onze solide bedrijfsvoering heeft er voor gezorgd dat we de Succes Award mochten winnen. In onze categorie waren naast Groveko, na voorselecties nog vier bedrijven genomineerd. Later dit jaar zullen we ook mee doen in de grote verkiezing over alle categoriën van de Succes Award 2014.

Bekijk de uitzending over Groveko hieronder of bekijk de herhaling op zaterdag 1 maart op RTL 7 rond 13:30 uur.

Schoonmaakbedrijven zijn allang niet meer bezig met alleen schoonmaken. Veel bedrijven bieden een totaal facilitair dienstenpakket aan zoals beveiliging, catering, groenvoorziening en zelfs verhuizingen of technische diensten. Met het motto ‘alles onder één dak’ bieden schoonmaakbedrijven een totaalpakket aan. Ze doen op die manier aan risicospreiding.

Bij schoonmaakgroothandels zien wij een soortgelijke ontwikkeling. Voorheen leverde een schoonmaakgroothandel nog een beperkt assortiment aan schoonmaakmiddelen en aanverwante producten, tegenwoordig breiden ze vaak uit met bepaalde facilitaire producten of diensten. Waarom zou een schoonmaakgroothandel dit doen? Wat is het voordeel ervan? Heeft de facilitaire groothandel de toekomst?

De specialisatie van schoonmaakgroothandels

Zoals wij al eerder schreven is schoonmaken een vak dat meer waardering verdient. Niet alleen door de eindgebruiker maar ook door de werkgevers die schoonmaakpersoneel aan het werk helpen. De lonen die aan werkend personeel in de schoonmaaksector worden uitbetaald zijn soms erg laag en de druk om kwalitatief werk af te leveren neemt vaak alleen maar toe. Volgens ons gaan die twee niet echt samen.

Schoonmaakgroothandels worden onder druk gezet om tegen de meest belachelijke prijzen te leveren. Schoonmaakmiddelen met een literprijs van onder de euro komen voor. De vicieuze cirkel die hierdoor ontstaat zorgt ervoor dat uiteindelijk niemand nog tevreden is. Het zal je niet verbazen dat hierdoor menig schoonmaakgroothandel is omgevallen. Hoe kan een schoonmaakgroothandel de kwaliteit blijven bewaken?

De waarde die een schoonmaakgroothandel biedt is kennis en ervaring. Door ruimte ervaring met verschillende klanten en schoonmaaktoepassingen bouwen ze een sterk assortiment op, vol met producten die ze kennen, waarvan ze weten dat ze goed zijn. Met adviseurs die kennis van zaken hebben kan een schoonmaakgroothandel op deze manier elke klant bedienen met de juiste productcombinaties.

Dienstverlening door breder assortiment

Steeds meer schoonmaakgroothandels begeven zich in het gehele facilitaire spectrum. Naast schoonmaakmiddelen wordt het leveringsprogramma uitgebreid met koffiebekers, tafelkleden, kunstplanten etc. Door deze uitbreiding kan een groothandel haar klanten vollediger bedienen.

De onrust die nu heerst over het CAO voor de branche kan voor een deel worden weggenomen als schoonmaakgroothandels hier een duidelijk standpunt innemen bij het bepalen van hun assortiment en prijs. Alleen maar focussen op de goedkoopste prijs is voor niemand goed, daar wordt de branche niet beter van.

Door te focussen op duurzame en tijdbesparende schoonmaaksystemen kunnen schoonmaakgroothandels een wezenlijke bijdrage leveren aan de economische omstandigheden in de branche. Wij zijn een groot voorstander van leveranciers met vakkennis. Leveranciers die een klant adviseren over het juiste product, in plaats van alleen de goedkoopste schoonmaakproducten te bieden.

Schoonmakers gaan weer om tafel met werkgevers om te praten over het schoonmaak-CAO. Ze staan al tijden tegenover elkaar. Schoonmakers verdienen meer waardering, vinden ze. De bonden zijn het hier niet mee eens en zetten zich af tegen de overheid om schoonmakers in vaste dienst te nemen.

Werkgevers en bonden zijn het niet eens

Het gedoe ontstond eind 2013 toen bonden en werkgevers het niet eens konden worden over de inbestedingsplannen van de overheid. Volgens de werkgevers leiden de inbestedingsplannen van de overheid tot faillissementen van schoonmaakbedrijven en veroorzaken ze grotere werkloosheid. Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsleven (OSB) beraadde zich met haar achterban vervolgens op nieuwe stappen.

De impasse

Al tijden is het onrustig in schoonmaakland. Werkgevers bieden onder druk van de economische recessie steeds lagere prijzen aan bij haar opdrachtgevers, terwijl de schoonmakers klagen omdat zij hun werk niet goed kunnen doen in de tijd die zij daarvoor krijgen. Om een voorbeeld te geven, voor het schoonmaken van een klaslokaal krijgt een gemiddelde schoonmaker 90 seconden (bekijk het verhaal van Brigitte de Waal hieronder). Voor een operatiekamer krijgt de schoonmaker 10 minuten. Om het volledig schoon te krijgen. Hoe komt het dat het schoonmaakvak zo wordt ondergewaardeerd? Werken opdrachtgevers, inclusief de overheid, hier onbewust aan mee waardoor werkgevers hun prijzen wel moeten verlagen?

Schoonmaken is een Vak

Velen vonden en vinden dat het vak schoonmaken steeds verder afzakt naar een niveau waarin de schoonmaker niet meer de waardering krijgt die hij of zij verdient. De toenemende ontevredenheid over brancheorganisatie OSB zorgde ervoor dat begin 2012 drie ondernemers de koppen bij elkaar staken en besloten een nieuwe ondernemersvereniging met een eigen keurmerk op te richten met als doel het delen van kennis en expertise, het bevorderen van onderlinge samenwerking, het naleven van normen en garanties, juridische bijstand verlenen en een speciale inkoop commissie die afspraken maakt met toeleveranciers. “Schoonmaken is een Vak” (SieV) is een branchevereniging die op termijn ook een eigen CAO wil gaan opstellen.

Schoonmakers gaan weer rond de tafel met werkgevers

Begin januari besloten werkgevers en schoonmakers dat ze toch echt weer om tafel moeten gaan zitten om uit deze impasse te komen. Bij monde CNV onderhandelaar Jan Kampherbeek werd bekend gemaakt dat de bonden graag opnieuw in overleg wilden met de schoonmakers om te praten over een nieuw CAO.

Het CNV hoopt met de nieuwe afspraken een doorbraak te creëren voor de schoonmakers. “Veel schoonmakers hebben nu kleine baantjes bij verschillende werkgevers waarmee ze op dit moment te weinig verdienen. Ze moeten altijd schipperen”, aldus Kampherbeek.

Ook het FNV roert zich in deze zaak. “Fulltime werknemers die een gezin moeten onderhouden leven volgens het Sociaal Cultureel Planbureau met hun huidige salaris onder de armoedegrens”, aldus woordvoerder Meyer. Nederland telt in totaal ongeveer 150.000 schoonmakers. In het rapport en Armoede Signalament 2013 van het CBS vinden wij een uitgebreid overzicht van de armoede situatie in ons land.

inkomen armoedegrens

 

Overheid mengt zich in de discussie

De overheid kijkt met argusogen naar de ontwikkelingen tussen werkgevers en bonden. Daarom heeft het kabinet plannen om schoonmakers van overheidsgebouwen weer in eigen dienst te nemen. Als de schoonmaakbranche het niet kan, dan doen wij het wel zelf.  Maar klinkt dit niet een beetje cynisch? Is het juist de overheid niet die de lage lonen in de hand werkt door aanbestedingen uit te schrijven en op basis van de goedkoopste aanbieder een keuze te maken?

Schoonmaakbedrijven op hun beurt kunnen niet meer voldoen aan de beloften die zij doen wanneer zij een aanbesteding toegekend krijgen. Doelstellingen worden niet gehaald en de kwaliteit van het schoonmaken is ronduit slecht. Door nu plannen te ontwikkelen om schoonmakers dan maar in dienst van de overheid te laten werken kan de overheid betere arbeidsvoorwaarden bieden en hopelijk daarmee de kwaliteit van schoonmaken ook omhoog gaat.

Schoonmakers verdienen waardering

Wij hopen dat er nu eindelijk eens concrete stappen worden gezet. Want zeg nu eerlijk, een schoonmaker die zijn gezin moet onderhouden met een salaris van amper 1000 euro, dat kan toch niet? Werken in een schone omgeving is een wens van ons allemaal maar tegelijkertijd waarderen wij het niet. Schoonmakers te weinig tijd geven om ruimten schoon is niet alleen vervelend voor hun, het gaat ook om onze algemene gezondheid.

Waardeer de schoonmaker. Een schone omgeving is niet alleen prettig, het zorgt ook voor het voorkomen en terugdringen van ziekten en andere onaardigheden. Geef onze schoonmakers goede producten en systemen die de werkzaamheden vereenvoudigen en bijdragen aan het reduceren van kosten en het milieu ontzien. Betaal ze vervolgens uit met een goed loon. Hiermee krijgt de schoonmaker weer waardering voor zijn harde werk en keren we terug naar een gezonde branche.

Gisteren was het overal in het nieuws. Een dienstencheque waarmee de hulp in de huishouding op een legale manier bij iemand thuis kan komen werken. In België een groot succes. Gaat Nederland ook overstag?

Met de toenemende werkeloosheid is het niet vreemd dat mensen naar manieren zoeken om een paar centen bij te verdienen. Een uitkering is vaak onvoldoende en om net even dat extraatje te hebben en dus gaan mensen massaal aan de poets bij anderen thuis. Maar ook allochtonen die al jaren in Nederland verblijven zijn vaak onverzekerd en werken zwart in de huishouding omdat er geen werk voor hen is. Deze ‘thuiswerkers’ worden zwart uitbetaald en niemand die daar iets van vindt of zegt.

De Belgische dienstencheque

Alles goed en wel denk je misschien. Wat maakt het nou uit als je bij iemand één keer per week het huis poetst of de boodschappen doet? En dat je daar dan een paar centen voor krijgt is toch mooi meegenomen? Daar kan toch weer mooi de sportclub voor de kinderen mee betaald worden?

In Nederland alleen al zijn er naar schatting 200 à 300 duizend die op deze manier zwart bijklussen in de huishouding. Dat is toch een aardige groep die misschien wel liever gewoon op een legale manier zouden willen werken.

In België pakken ze dit anders aan. Al sinds 2004 is het mogelijk de hulp in de huishouding te betalen met een dienstencheque. Bert Lanting, buitenland journalist bij de Volkskrant schreef in 2006 er al het volgende over:

“Het systeem zit een beetje ingewikkeld in elkaar, maar het werkt wel. Wie een witte werkster wil inhuren, kan zich aanmelden bij Accor, het kantoor dat de dienstencheques uitgeeft. Daar krijg je een nummer waarmee je dienstencheques kunt bestellen, plus een lijst van bedrijven waarbij je huishoudelijke hulp kunt krijgen in ruil voor dienstencheques. Eén uur werk voor één cheque.”

Hoe werkt de dienstencheque?

De dienstencheque is een betaalmiddel die door de overheid wordt gesubsidieerd waarmee het de particuliere gebruiker een betaalmiddel verschaft, zodat hij de werknemer van een erkende onderneming kan betalen voor huishoudelijk werk.

Een dienstencheque heeft een waarde van 22,04 euro per uur. De particulier die hier gebruik van wil maken betaalt voor een cheque 9 euro minus 30% belastingaftrek waardoor de netto kosten van de dienstencheque slechts 6,30 euro bedragen. Moeders die na de zwangerschap weer aan het werk gaan krijgen gratis 105 dienstencheques van de overheid.

Als de hulp in de huishouding is geweest betaal je haar uit met één of meerdere dienstencheques, afhankelijk van het aantal uur werk. Zij levert deze in bij het bedrijf waar zij voor werkt. Het netto loon wat de werkster ontvangt ligt rond de 9 euro. Het bedrijf stuurt de check door naar Accor, zij betalen 21 euro per cheque aan de werkgever (dit kan inmiddels hoger liggen). De overheid past het verschil bij.

Wat is het voordeel van een dienstencheque?

Het grootste voordeel van een dienstencheque is dat de werkzaamheden legaal gebeuren en dat de werknemer sociaal verzekert is en een uitkering geniet tijdens ziekte bijvoorbeeld. Een ander voordeel is dat deze thuiswerkers uit de illegaliteit geraken en op een legale witte manier geld kunnen verdienen. De zekerheid van een vast maandloon is voor velen een grote stimulans om op deze manier aan het werk te gaan.

Bert Lanting vervolgt: “Twee jaar na de introductie van de dienstencheque werkten er al bijna 29 duizend mensen onder de regeling. Slechts een fractie van hen werkte daarvoor al legaal in de huishouding: volgens berekeningen heeft het project netto 28 duizend banen (de meeste deeltijd) opgeleverd. Dat is nu al meer dan de 25 duizend waarop de overheid mikte per eind 2007.”

Price Waterhouse Coopers berekende enkele maanden geleden al dat het Belgische systeem in Nederland 125.000 nieuwe banen zou kunnen opleveren.

Zitten er ook nadelen aan de dienstencheque?

Het is maar net wat je onder nadeel verstaat. Het kost de overheid geld ja. In België ruim 200 miljoen, maar daar staat tegenover dat mensen die al jaren zonder werk zaten weer aan het werk kunnen. “‘Iedereen wordt hier beter van,’ zegt Magda Peeters van stichting Wonen en Werken in Leuven. ‘De meesten van hen zouden anders nauwelijks kans op werk hebben gehad, omdat ze heel laag geschoold zijn. Nu ze voor ons werken, kunnen we ze ook begeleiding geven. Bovendien geeft het hen een goed gevoel dat ze legaal werk hebben’,” schrijft Lanting in de Volkskrant.

Wat is de reactie van de Nederlandse overheid op de dienstencheque?

In Nederland bepleiten de vakbonden en werkgevers de invoering van het Belgische systeem. Ook de OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) pleiten voor een dergelijk systeem. Afgelopen dinsdag presenteerde vakbonden en OSB haar plannen aan de commissie Kalsbeek die in opdracht van het kabinet onderzoekt hoe de rechtspositie van werkers verbeterd kan worden.

Geschatte kosten voor de Nederlandse overheid liggen tussen de 3 en 800 miljoen. Regeringspartij VVD staat niet te trappelen ‘omdat we het geld er niet voor hebben’, de PVDA wil het systeem serieus onderzoeken.

Zoals wij reeds eerder schreven in ons artikel over de groei en ontwikkeling van Groveko in de afgelopen 35 jaar, zijn wij blij dat twee strategische bedrijfsovernames in 2012 uiteindelijk samenkomen in een nieuwe vestiging ‘Groveko Zuid’.

Strategische overnames

In de afgelopen decennia heeft Groveko eerder strategische overnames gedaan om zijn positie in de markt te versterken. Mede door deze overnames heeft Groveko een sterke groei doorgemaakt en is zij nu één van de grootste vak groothandels in de markt. Deze acquisities zijn altijd voortgekomen uit een visie om klanten beter te kunnen bedienen met een zo breed mogelijk programma en vanuit lokale vestigingen. Deze schaalvergroting is altijd in het voordeel van de klant.

Masso uit Den Bosch

Eind 2011 is Groveko onderhandelingen gestart met Masso uit Den Bosch. Masso was een middelgrote, zeer gerespecteerde groothandel in Den Bosch en leverde merkproducten en eigen producten aan schoonmaakbedrijven, zorginstellingen, industrie en gemeenten. Masso had een eigen concept op het gebied van microvezel reiniging ontwikkeld en boekte daar veel succes mee. In januari 2012 was de transactie een feit en viel Masso Den Bosch onder de vleugels van Groveko.

Brochemie uit Oss

Begin 2012 zijn er ook gesprekken gestart met Brochemie uit Oss. Net als Masso had Brochemie een zeer goede naam in de omgeving en was het een gezond bedrijf. Brochemie had naast een aantal eigen importen, waaronder de import van Duplex reinigingsmachines (www.duplexnederland.nl), een uitgekiend systeem met doseerapparaten onder de naam Ecodos. Per 1 juli 2012 werden de gesprekken afgerond en was de overname een feit.

Samenvoeging tot Groveko Zuid

Zowel Masso als Brochemie hadden beide een eigen bedrijfslocatie. Masso had de beschikking over een modern bedrijfspand en Brochemie was gevestigd op het bedrijventerrein aan de Galliërsweg 31A. Om het voor de bestaande klanten zo eenvoudig mogelijk te houden bleef alles in aanvang bij het oude. De eerste taak was het samenvoegen van de administraties en het leveringsprogramma van alle bedrijven met elkaar integreren.

Gedurende deze drukke werkzaamheden werd er onderzoek gestart met als doel een zo slim mogelijke oplossing voor de klanten in het gebied. Twee vestigingen op nog geen 20 km van elkaar verwijderd bleek niet efficiënt. Duidelijk werd dat het bedrijfseconomisch slimmer was om het pand in Oss te verbouwen en de twee bedrijven samen te voegen tot één nieuwe vestiging, ‘Groveko Zuid’.

Goederen werden verplaatst, het magazijn in Oss werd uitgebreid en de verbouwing ging van start. Halverwege het jaar 2013 zijn wij blij dat de verbouwing is afgerond en zijn we trots op onze nieuwe vestiging, ‘Groveko Zuid’.

Groveko Zuid staat voor u klaar

<img class="wp-image-788 alignright" src="http://www.blog-schoonmaakartikelen.nl/wp-content/uploads/2013/09/groveko-oss-oud-nieuw-300x87.png" alt="groveko-oss-oud-nieuw" width="300" height="87" />

Met de nieuwe vestiging hebben wij voor onze medewerkers een prettige werkomgeving gecreëerd en voor onze klanten een plaats waar je rustig binnen kunt lopen. Het magazijn is flink vergroot en de ontvangstruimte met afhaalbalie is volledig vernieuwd. Computersystemen zijn samengevoegd en bestaande en nieuwe klanten profiteren van alle gemakken die Groveko te bieden heeft.

Een uitgebreid digitaal bestelsysteem, breder assortiment, lokale bediening en de mogelijkheid tot het afhalen van goederen. Vanuit Groveko Zuid leveren wij ook met een bestelwagen tot in de werkkast. Kortom, het team van Groveko is er klaar voor en is u graag van dienst. U bent van harte welkom, de koffie staat klaar!