Overname Cleaning Import door Groveko

Overname Cleaning Import door Groveko

Per 1 februari 2015 neemt Groveko twee bedrijven over die beiden gespecialiseerd zijn in de verkoop van schoonmaakmachines en toebehoren. Het gaat om de twee bedrijven Cleaning Import en Worldwide Cleaning Support. De huidige eigenaar van de twee bedrijven, Cochèl ter Schure, zal vanaf 1 februari onder onze vlag verder gaan met zijn loopbaan in de schoonmaakbranche.

Specialist in reinigingsmachines van ICE en TMB

Wij hopen met deze overname onze positie te versterken in de markt voor schoonmaakmachines. Beide bedrijven hebben meer dan 20 jaar ervaring in deze branche en brengen dus de nodige vakkennis en ervaring met zich mee. Wij willen hiermee ons voordeel gaan doen. 

 

Daarnaast brengt de overname ook het distributierecht van twee belangrijke merken schoonmaakmachines met zich mee, te weten: ICE en TMB.

 

Het merk ICE (International Cleaning Equipment) bestaat uit diverse schrobzuigmachines en staat bekend om het recent geïntroduceerde ‘I-Synergy’. Een innovatieve techniek waarmee schoonmaakmachines op afstand zijn te managen en waarbij de data van elektrische componenten worden geregistreerd (Smart). Als tweede wordt het Italiaanse merk TMB onderdeel van ons assortiment. TMB is gespecialiseerd in professionele stof- en waterzuigers, industriestofzuigers en éénschijfsmachines.

De nieuwe situatie na 1 februari

Vanaf 1 februari zal Cochèl ter Schure binnen Groveko verder aan de slag gaan met een selectief dealer netwerk (Benelux) om juist dat stukje exclusiviteit voor onze partners te waarborgen. Vanuit al onze filialen (Ede, Oss en Leiden) zullen wij onze verkoopactiviteiten gaan inzetten. Alleen in onze vestiging in Leiden is ons assortiment schoonmaakmachines (inclusief de beschikbare tweedehands machinevloot) te bewonderen.

 

Aanvullend hebben wij ook het online platform van Worldwide Cleaning Support voor vervangingsonderdelen (zuigrubbers, borstels, zuigbuizen, stofzakken etc.) van alle voorkomende merken in ons assortiment opgenomen.

Eerdere overnames van Groveko

Afgelopen jaar hebben wij al eerder Romac Reinigingsmachines overgenomen uit Leiden. Met deze tweede overname in de markt voor schoonmaakmachines willen wij ons machine-specialisme verder uitbouwen en ons marktaandeel in Nederland vergroten.