Groveko neemt Van Ginkel Schoonmaakshop over

Groveko neemt Van Ginkel Schoonmaakshop over

Van Ginkel Schoonmaakshop, groothandel in facilitaire- en hygiëneconcepten is overgenomen door branchegenoot Groveko. Groveko breidde eerder uit door strategische overnames van Ewepo (in 2015) en Frag Holland (in 2016). Met de overname van Van Ginkel zorgt Groveko voor meer landelijke dekking en zet zij haar groeistrategie voort.

Directeur en eigenaar van Van Ginkel Schoonmaakshop, Jhon van Ginkel, wordt opgenomen in het managementteam van Groveko.. De heer Van Ginkel zal operationeel verantwoordelijk worden voor de zuidelijke regio en blijven opereren vanuit  de vestiging van Van Ginkel in Westerhoven. Deze vestiging zal worden omgezet naar een zogenoemde ‘Service vestiging’ waar tevens een Pilot store wordt gehuisvest waar het service concept van Groveko getoond zal worden. Dit concept wil de organisatie uiteindelijk landelijk gaan uitrollen.

 

“De toevoeging van deze vestiging in Westerhoven past strategisch goed in de doelstelling van Groveko en geeft direct invulling aan de “blindevlek” die zou ontstaan in de regio Brabant na de sluiting van de Groveko vestiging in Goirle per eind augustus 2018. . Van Ginkel was al een sterke speler in deze regio en vanuit de vestiging in Westerhoven kan zowel Brabant als Limburg worden bediend. Groveko, met tevens vestigingen in Zwolle, Ede en Oss heeft daardoor van noord naar zuid een goede dekkingsgraad.”, aldus Marcel van Amen, algemeen directeur bij Groveko

 

Participatiemaatschappij MKB Fonds heeft een belang in Groveko. Samen met deze investeerder voert Groveko een groeistrategie uit waarbij zowel door autonome groei, als aanvullende overnames (ofwel ‘buy and build’ strategie), de ambitie kracht bij wordt gezet om door te groeien tot een van de meest toonaangevende schoonmaakgroothandels binnen de Benelux.

Over Groveko

Groveko is een schoonmaakgroothandel gericht op de Benelux. Door middels een  ‘buy and build’ strategie andere regionale spelers over te nemen is Groveko gegroeid naar een speler met vestigingen in Zwolle, Ede, Oss en Westerhoven. Groveko levert schoonmaakmiddelen, -materialen en –machines aan de voedingsmiddelenindustrie, de medische- en farmaceutische sector, scholen, schoonmaakbedrijven, de automobielindustrie, horeca, de grafische sector, zorginstellingen en de snel groeiende wellness-sector.

Momenteel heeft Groveko zo’n 90 medewerkers in dienst en hebben ze een omzet van circa €25 miljoen euro.

Over MKB Fonds (www.mkb-fonds.nl)

MKB Fonds richt zich sinds haar oprichting in 2011 op het participeren in gezonde en volwassen MKB-bedrijven. Door de succesvolle uitgifte van het vierde fonds beheert MKB Fonds momenteel vier gesloten fondsen met een totale waarde van circa €55 miljoen. MKB Fonds houdt momenteel 17 deelnemingen in haar portefeuille. Deze MKB-bedrijven realiseren gezamenlijk jaarlijks ruim € 250 miljoen omzet en bieden direct werkgelegenheid aan honderden werknemers in binnen- en buitenland

Voor meer informatie of interviews kunt u rechtstreeks contact opnemen met:

Naam: Marcel van Amen (Groveko groep)

Telefoonnummer: 06 – 27 65 09 11

E-mail: mvanamen@groveko.nl