Alweer een maand geleden was het dan eindelijk zo ver: de start van de 30e editie van de Race of the Classics! De Race of the Classics is het grootste studentenzeilevenement in Nederland. Ook Team Wageningen was weer van de partij op hun vertrouwde schip: de Oban, een klassieke Haringlogger uit 1905.

Schoon schip

Samen met ruim 400 studenten van andere hogescholen en universiteiten door heel Nederland hebben zij  de oversteek naar Ipswich in Engeland gemaakt. Eenmaal aangekomen in Engeland was het tijd om schoon schip te maken, de boot was namelijk behoorlijk aangedaan na de barre tocht op zee. Gelukkig had Team Wageningen de allesreiniger, toiletreiniger en afvalzakken van Groveko aan boord, zodat deze klus snel geklaard was.

Een dag later zijn de studenten teruggezeild naar Nederland. Voor de Nederlandse kust zijn vele wedstrijden uitgevochten en op de kade is er goed feest gevierd voordat ze als vijfde de Amsterdamse haven binnenvoeren. Nog nooit eerder heeft de Oban zo goed gezeild als deze editie!

Boenen op het IJ

Het was de week van hun leven maar helaas komt aan al het goede een eind. Dus ook aan “de Rees”, zoals zij de Race of the Classics liefkozend noemen.

En na een week van overslaand buiswater, heftige regen, maaltijden, BBQ’s en natuurlijk de nodige borrels werd het weer hoog tijd om het schip grondig in het sop te zetten. Met dank aan Groveko was dat voor Team Wageningen geen enkel probleem.  In de laatste zeemijlen over het IJ hebben de studenten de boot van boeg tot spiegel en van bak- tot stuurboord schoongeboend en nog steeds kon het sop niet op! Dit kwam goed uit want niet alle boten hadden zo’n geluk en na hevig onderhandelen konden zij enkele van de 196 toiletrollen en wat zeep ruilen voor een heerlijke fles Schröbbeler.

“Op jullie! Dankjulliewel voor het mede mogelijk maken van de mooiste Rees van ons leven!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.