Malawi behoort tot de armste landen ter wereld. Het land kent helaas vele problemen, waaronder 1.000.000 weeskinderen. Zij hebben nagenoeg niemand in hun omgeving die voor hen kan zorgen. Stéphanos helpt deze kinderen!

Weesdorp

Al bijna dertig jaar is Stéphanos actief in Malawi. Vanuit de Christelijke gedachte ondersteunen zij  kinderen vanuit hun eigen weesdorp. In het weesdorp wonen momenteel 50 kinderen. Deze kinderen zijn door omstandigheden volledig afhankelijk van Stéphanos. Nog eens 240 andere weeskinderen zijn ondergebracht bij familie en komen dagelijks langs in het weesdorp. Zij krijgen hier een maaltijd en de kans op onderwijs.

Stéphanos voorziet de kinderen van schooluniformen, voedsel, schoenen, klamboes, dekens, schoolmateriaal en Bijbels. Aan alle werkzaamheden van Stéphanos zit het Christelijke gedachtegoed verbonden. Op Reformatorische grondslag wordt het Evangelie gebracht in de vorm van onder andere zondagsschool, bijbelstudie, weekopeningen- en sluitingen en evangelisatie in de regio.

Projecten

Stéphanos wil zoveel mogelijk kinderen en hun omgeving zo goed mogelijk helpen. Hier hebben zij verschillende projecten voor in Malawiaanse dorpen, zoals landbouwprojecten met hulp van microkredieten en landbouwvoorlichting, voedselprogramma’s en kind en/of familie adoptieprogramma’s. Daarnaast misschien wel de belangrijkste, aids en malariapreventie programma’s.  Met deze programma’s helpt Stéphanos meer dan 7000 kinderen.

Afvalplan

Ook Groveko draagt haar steentje bij door deel te nemen aan “STAP”. Het Stéphanos Afval Plan. Via dit plan laat Stéphanos de afvalstromen van Groveko via een contract met de firma van Gansewinkel lopen. Dit biedt Groveko contractvoordeel maar, veel belangrijker, van Gansewinkel schenkt een bonus van 10% aan de stichting Stéphanos.

Groveko is trost dat zelfs ons afval bijdraagt aan een prachtig initiatief als Stéphanos. Wij proberen fundamenteel bij te dragen aan een betere samenleving, ook over de grens.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.