De leerlingen van de Pieter Zandt scholengemeenschap uit IJsselmuiden besloten om de handen uit de mouwen te steken en zélf het milieu te verbeteren. Twee klassen, onder leiding van leraar Willem van den Belt, hebben in de omgeving van IJsselmuiden en Kampen zwerfafval verzameld. En veel ook! Dit deden de scholieren voor de actie No Time To Waste. Een samenwerking van leverancier Van Der Windt en Groveko. Wij vinden dat de leerlingen van de klassen Y2B/Ka en Y2Kb dubbel en dwars taart hebben verdiend omdat ze zich zo goed ingezet hebben! Ook hebben ze nog wat extra tools gekregen om het goede werk voort te zetten.

Zwerfafval is één van de grootste milieuvervuilers. Het is belangrijk dat er steeds meer bewustwording komt over dit probleem. Zoals Pieter Zandt scholengemeenschap zijn er nog meer scholen die hun lesmateriaal al hebben aangepast om een bijdrage te leveren aan een schoner milieu. De kleinschalige opruimacties van wijkverenigingen, scholen en sportverenigingen kunnen al een heel groot verschil maken.

Groveko stimuleert dit met veel enthousiasme. Door deze acties zoals deze wil Groveko mensen motiveren om ook hun steentje bij te dragen. In combinatie met het uitgebreide assortiment milieuvriendelijke schoonmaakproducten zetten we samen stappen naar een beter en gezonder milieu.

Bedankt voor jullie inzet Pieter Zandt scholengemeenschap en blijf de strijd tegen zwerfafval aangaan!

Wij kunnen met trots vertellen dat Groveko de ISO 9001 & ISO 14001 certificeringen heeft behaald. Deze internationale normen bevestigen dat Groveko voldoet aan de hoge eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement en milieumanagement. Nu zeggen we niet alleen: we promise. we deliver. We bewijzen het nu ook.

Wat betekent dit voor jou als klant? Groveko ziet deze certificering als een startpunt dat ons helpt om continu bezig te zijn met wat wij doen, hoe wij het doen en waarom wij het doen. Zo verbeteren wij de kwaliteit van onze diensten en producten, maar zijn we tegelijkertijd bewust bezig met het milieu. De strenge audits die regelmatig worden afgenomen waarborgen deze voortgang. Als klant ben je nu én in de toekomst verzekerd van een betrouwbare partner in de schoonmaak.

ISO 9001 logo

ISO 9001

ISO 9001 is een internationaal erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Er wordt beoordeeld of de organisatie voldoet aan: de eisen die de klant stelt, de wet- en regelgeving die van toepassing is, de eisen die het bedrijf aan zichzelf stelt en de eisen van andere stakeholders. Ook zorgt het inzicht voor continue verbetering van de kwaliteit binnen de processen, zodat de klanten van de organisatie steeds beter geholpen worden. Dit maakt het bedrijf betrouwbaarder voor alle betrokken partijen.

ISO 14001 logo

ISO 14001

ISO 14001 is net als ISO 9001 een internationaal erkende norm, maar dan gericht op milieu. De certificering waarborgt de kwaliteit van de milieumanagementsystemen van de organisatie. De vereisten zijn gebaseerd op de eisen en behoeftes van klanten, leveranciers, wet- en regelgeving, de organisatie zelf en andere stakeholders. Voorbeelden hiervan zijn verduurzaming, de CO2-footprint en de milieu impact van producten.

Even voorstellen…

Mijn naam is Martijn van Dijk. Sinds mijn geboorte heb ik Cerebrale Parese. Dit is een stoornis in de spierspanning, waardoor er onwillekeurige, oncontroleerbare spierverkrampingen ontstaan. De meeste mensen kennen dit ook wel als spasme. Van mijn 3 broers en 2 zussen ben ik de jongste en de enige met een beperking. Ik ben 49 jaar en woon in Zwolle, geheel zelfstandig.

Voetbal vind ik geweldig. Ik train elke week en kan op alle posities spelen, van keeper tot spits. Dit doe ik bij WRZV de Boog, een G-zaalvoetbal vereniging waar ik ook medeoprichter en lid van het bestuur ben. Iedereen met een fysieke of verstandelijke beperking kan hier lekker voetballen. We organiseren ook toernooien of we gaan langs bij de mooiste club van Nederland: PEC Zwolle.

Daarnaast ben ik actief fietser. Vooral als het lekker weer is. Hiervoor heb ik een aangepaste fiets van USVA zodat ik veilig de weg op kan. USVA heeft een stichting die allerlei activiteiten organiseert zoals dagbesteding en fietsvakanties. De fietsvakanties zijn leuk, maar ze zijn vooral bedoeld om je grenzen te verleggen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Mijn meest indrukwekkende reis was naar Polen. Van Krakau gingen we naar Oswiecim, ook wel bekend als Auschwitz. Op deze plek zijn ruim 1,5 miljoen joden en andere mensen omgekomen. Voor mij komt dat heel dichtbij omdat er ook mensen zoals ik naar werden gedeporteerd. Het was een zeer indrukwekkende reis.

De grootste uitdagingen in mijn fietsvakanties waren de beklimmingen van de Alpe d’Huez en de Mont Ventoux. De hoogte van de bergen en het hoge stijgingspercentage maakte dat we alleen met pure wilskracht bij de top kwamen. Extra motiverend waren de aanmoedigingen van andere wielrenners. Eenmaal op de top werd al het zware werk beloond met het meest prachtige uitzicht dat er is.

Bij Groveko werk ik twee dagen in de week in het magazijn en verricht ik administratieve taken. Net als bij voetbal ben ik op verschillende plekken inzetbaar. Via Novon ben ik hier gekomen. Doordat ik bepaalde taken daar niet meer kon doen werd gevraagd of binnen Groveko ruimte was. Mijn werk bij Groveko is erg afwisselend. Iedere dag is weer anders, dat maakt het zo leuk! Je weet nooit wat de dag brengt.

Een kort woordje van onze algemeen directeur Marcel van Amen

Voor Groveko is duurzaam en maatschappelijk ondernemen een van onze kernwaardes. Daarom hebben wij, in samenwerking met Novon, Martijn een mooie plek kunnen geven. Hij draagt bij op administratief en logistiek gebied en is slim en intelligent. Martijn is een zeer prettige en sociale medewerker.

Groveko staat voor intrinsiek circulair ondernemen. Bestellingen doen en leveren tot in de werkkast is een kerntaak, maar we gaan nog een stap verder. We gaan zelf de verpakkingen van onze producten ophalen en verwerken. Én we laten zien dat mensen met een beperking veel kunnen bijdragen binnen onze organisatie. Dat is nog eens duurzaam ondernemen!

The Office Gallery heeft de schilderijen op al onze locaties weer verwisseld. Al drie jaar lang krijgen wij nieuwe kunst. Het gaat om Outsider Art. Dit is kunst gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Deze kunstenaars schilderen veelal als dagbesteding. Doordat zij zelf niet in staat zijn om er iets met hun kunst te doen en de begeleiders geen tijd hebben, blijft het liggen.

Gert ten Hoven vond het jammer dat niemand hiervan kon genieten: “Veel kantoren hebben een saaie inrichting. Waarom zou je dat niet vrolijker maken met deze unieke kunst?” Vier jaar geleden is hij gestart met The Office Gallery. Bedrijven kunnen deze ondergewaardeerde kunst huren. Levering, inrichting en bevestiging zit er allemaal bij in. De helft van de opbrengst gaat naar de ateliers waar de kunstenaars werken, de andere helft naar projecten. Een van de projecten is voor kunsteducatie in samenwerking met stichting Het Werk Van en het Kröller-Müller museum.

Een mooi verhaal gaat over een jongen die spastisch is. Kinderen maken een tekening op school die ze meenemen naar huis. De ouders hangen dat op de koelkast of lijsten het in. Als je spastisch bent is dat erg lastig. Deze jongen heeft nog nooit iets meegenomen naar huis wat hij zelf heeft gemaakt. Tot nu.

Met behulp van een touw aan zijn arm, een katrol en een bundel met penselen heeft hij toch zijn eigen schilderij kunnen maken. Zo hebben de ouders eindelijk iets thuis kunnen ophangen dat gemaakt was door hun zoon. Hier was de jongen beretrots op, net als zijn ouders.

Zoals Gert zegt: “Hoe groter de beperking, hoe vrijer mensen werken. Het is meer een instinct waar ze niet over na hoeven te denken. Het gaat ze om kunst maken. Dat een schilderij in een museum komt te hangen is van ondergeschikt belang. Hoewel ze daar heel trots op kunnen zijn.”

Er is nog niet veel erkenning voor Outsider Art. Door initiatieven zoals The Office Gallery groeit het wel. In de Hermitage Amsterdam is een vleugel gericht aan deze kunst. Het wordt populairder, maar het heeft nog een lange weg te gaan.

Kijk op de websit om te kijken wat The Office Gallery kan doen voor u en wat u kan doen voor deze bijzondere groep kunstenaars.

Twijfel? U bent altijd welkom om bij ons een kijkje te komen nemen!

 

Op het voormalige Zwitsal terrein in Apeldoorn is de nieuwste locatie van kringloop en re-integratie Foenix te vinden. In dit monumentale pand krijgen gebruikte producten een tweede leven of worden ze verwerkt tot grondstof. Als je naar de vloer kijkt, komt de geschiedenis van dit pand tot leven. Onderhoud moet zorgvuldig gebeuren om de unieke industriële look te behouden.

Accountmanager Fatih Akyuz van Groveko heeft deze taak met veel plezier en in samenwerking met Coen Borgmeier van Werner & Mertz Professional op zich genomen. De vloer is gestript met LINAX complete en vervolgens in de was gezet met gebruik van LONGLIFE matt. Beide producten zijn van de duurzame en milieuvriendelijke green care PROFESSIONAL lijn. Zo heeft de vloer, net als de producten die worden verkocht in de winkel, een tweede leven gekregen op een duurzame en verantwoorde manier.

Malawi behoort tot de armste landen ter wereld. Het land kent helaas vele problemen, waaronder 1.000.000 weeskinderen. Zij hebben nagenoeg niemand in hun omgeving die voor hen kan zorgen. Stéphanos helpt deze kinderen!

Weesdorp

Al bijna dertig jaar is Stéphanos actief in Malawi. Vanuit de Christelijke gedachte ondersteunen zij  kinderen vanuit hun eigen weesdorp. In het weesdorp wonen momenteel 50 kinderen. Deze kinderen zijn door omstandigheden volledig afhankelijk van Stéphanos. Nog eens 240 andere weeskinderen zijn ondergebracht bij familie en komen dagelijks langs in het weesdorp. Zij krijgen hier een maaltijd en de kans op onderwijs.

Stéphanos voorziet de kinderen van schooluniformen, voedsel, schoenen, klamboes, dekens, schoolmateriaal en Bijbels. Aan alle werkzaamheden van Stéphanos zit het Christelijke gedachtegoed verbonden. Op Reformatorische grondslag wordt het Evangelie gebracht in de vorm van onder andere zondagsschool, bijbelstudie, weekopeningen- en sluitingen en evangelisatie in de regio.

Projecten

Stéphanos wil zoveel mogelijk kinderen en hun omgeving zo goed mogelijk helpen. Hier hebben zij verschillende projecten voor in Malawiaanse dorpen, zoals landbouwprojecten met hulp van microkredieten en landbouwvoorlichting, voedselprogramma’s en kind en/of familie adoptieprogramma’s. Daarnaast misschien wel de belangrijkste, aids en malariapreventie programma’s.  Met deze programma’s helpt Stéphanos meer dan 7000 kinderen.

Afvalplan

Ook Groveko draagt haar steentje bij door deel te nemen aan “STAP”. Het Stéphanos Afval Plan. Via dit plan laat Stéphanos de afvalstromen van Groveko via een contract met de firma van Gansewinkel lopen. Dit biedt Groveko contractvoordeel maar, veel belangrijker, van Gansewinkel schenkt een bonus van 10% aan de stichting Stéphanos.

Groveko is trost dat zelfs ons afval bijdraagt aan een prachtig initiatief als Stéphanos. Wij proberen fundamenteel bij te dragen aan een betere samenleving, ook over de grens.

Alweer een maand geleden was het dan eindelijk zo ver: de start van de 30e editie van de Race of the Classics! De Race of the Classics is het grootste studentenzeilevenement in Nederland. Ook Team Wageningen was weer van de partij op hun vertrouwde schip: de Oban, een klassieke Haringlogger uit 1905.

Schoon schip

Samen met ruim 400 studenten van andere hogescholen en universiteiten door heel Nederland hebben zij  de oversteek naar Ipswich in Engeland gemaakt. Eenmaal aangekomen in Engeland was het tijd om schoon schip te maken, de boot was namelijk behoorlijk aangedaan na de barre tocht op zee. Gelukkig had Team Wageningen de allesreiniger, toiletreiniger en afvalzakken van Groveko aan boord, zodat deze klus snel geklaard was.

Een dag later zijn de studenten teruggezeild naar Nederland. Voor de Nederlandse kust zijn vele wedstrijden uitgevochten en op de kade is er goed feest gevierd voordat ze als vijfde de Amsterdamse haven binnenvoeren. Nog nooit eerder heeft de Oban zo goed gezeild als deze editie!

Boenen op het IJ

Het was de week van hun leven maar helaas komt aan al het goede een eind. Dus ook aan “de Rees”, zoals zij de Race of the Classics liefkozend noemen.

En na een week van overslaand buiswater, heftige regen, maaltijden, BBQ’s en natuurlijk de nodige borrels werd het weer hoog tijd om het schip grondig in het sop te zetten. Met dank aan Groveko was dat voor Team Wageningen geen enkel probleem.  In de laatste zeemijlen over het IJ hebben de studenten de boot van boeg tot spiegel en van bak- tot stuurboord schoongeboend en nog steeds kon het sop niet op! Dit kwam goed uit want niet alle boten hadden zo’n geluk en na hevig onderhandelen konden zij enkele van de 196 toiletrollen en wat zeep ruilen voor een heerlijke fles Schröbbeler.

“Op jullie! Dankjulliewel voor het mede mogelijk maken van de mooiste Rees van ons leven!”

Kunst kent geen beperking

Groveko huurt buitengewone kunst en ondersteunt daarmee kunstenaars en ateliers voor mensen met een beperking. Natuurlijk is het geweldig dat een kunstenaar trots is, vooral wanneer het werk geëxposeerd wordt. The Office Gallery kan met de inkomsten uit de verhuur ook kunstenaars trainen, excursies organiseren en educatiemiddelen ontwikkelen.

De ateliers voor kunstenaars met een verstandelijke beperking zijn vaak verbonden aan zorginstellingen. Het atelier is een dagbestedingsactiviteit, deelnemers worden begeleid door zorgprofessionals, al dan niet met een kunstacademie-achtergrond. Deze betrokken medewerkers hebben een groot zorg- en kunstenaarshart.

Kunst bij Groveko

Het is natuurlijk doodzonde als de kunst die in deze ateliers gemaakt wordt in een opslag beland. The Office Gallery treedt op als de sociale schakel tussen maatschappelijk betrokken ondernemingen en de ateliers. Ook bij Groveko verschijnen de kunstwerken via deze weg aan de muur.

The Office Gallery maakt voor ons een selectie van prachtige kunstwerken die bij ons in het interieur passen. Ze beschikken over een brede collectie schilderijen, tekeningen, zeefdrukken, fotografie, keramiek en ruimtelijke werken. Wij zijn helemaal weg van het initiatief. Elk jaar worden onze vestigingen in Ede, Zwolle, Oss en Goirle weer verrast met de mooiste werken. Het maakt ons trots dat deze talentvolle kunstenaars ondersteund worden door The Office Gallery. Wij leveren hier dan ook een bijdrage aan.

Trotse kunstenaars

The Office Gallery maakt de kunstwerken zichtbaar en dat is een win-win situatie. De kunstenaars zijn trots dat hun werk geëxposeerd wordt. De begeleiders zeker niet minder. Ondernemingen maken maatschappelijk ondernemen zichtbaar en met de huurinkomsten kunnen ateliers materialen aanschaffen en projecten ondersteunen.

Iedereen moet meedoen. Ook als je een beperking hebt. En dat is de juiste gedachte, hierdoor kunnen deze getalenteerde kunstenaars hun passie beoefenen en participeren in de arbeidsmarkt. Bent u geïnteresseerd in de werken van deze talentvolle kunstenaars? Bezoek dan de website van The Office Gallery.

De aanpak van Diversey Care is samengevat in het totaalconcept Hygiëne Zonder Zorgen. Dit is gebaseerd op jarenlange ervaring in alle marktsegmenten met uiteenlopende eisen op het gebied van reiniging, hygiëne en veiligheid. Diversey Care biedt u:

 • Diversey careResultaatgericht partnerschap aangaande kwaliteit, efficiëntie en veiligheid
 • Expertise op het gebied van milieu en wetgeving aangaande reiniging en hygiëne
 • Proactieve dienstverlening
 • Heldere en zichtbare resultaten
 • Expertise en kennis van uw branche

Het totaalconcept Hygiëne Zonder Zorgen is gebaseerd op geïntegreerde oplossingen, operationele ondersteuning en continue verbetering.

Geïntegreerde oplossingen

Diversey Care ontwerpt met het totaalconcept Hygiëne Zonder Zorgen een hygiënesysteem dat feilloos aansluit op uw behoeften. Zo biedt Diversey Care een overzichtelijk assortiment, effectieve werkmethoden en hulpmaterialen voor planning en controle van het reinigingsprogramma.

Operationele ondersteuning

Bij het totaalconcept Hygiëne Zonder Zorgen van Diversey Care hoort uiteraard ook een goede ondersteuning bij het implementeren van hun systemen en bij het beheersen van uw hygiëneproces. Zo levert Diversey Care u praktische instructies en complete trainings- en opleidingsprogramma’s, maar ook adequate hulp bij storingen en een helpdesk voor al uw vragen.

Continue verbetering

Op basis van intensief onderzoek is Diversey Care in staat hun systemen en services steeds verder te verbeteren. Ook houden ze u op de hoogte van de ontwikkelingen en geven ze u regelmatig de mogelijkheid om uw hygiëneproces te evalueren en samen met u concrete verbeterpunten door te voeren.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is een belangrijke pijler geworden in moderne bedrijfsvoeringen. Diversey Care houdt in haar oplossingen altijd rekening met mens, milieu en resultaat.

Voordat nieuwe producten op de markt gebracht worden, moeten de schoonmaakartikelen aan vele eisen voldoen, zodat ze er zeker van zijn dat het voldoet aan de nationale en internationale wetgeving. Diversey Care is ISO 9001, 14001 en OHSAS 18001 gecertificeerd.

duurzaam ondernemen diversey care

Groveko handelspartner van Diversey Care

Diversey Care beschikt over veel kennis en ervaring. Diversey Care heeft 10.500 werknemers wereldwijd en heeft een positie als marktleider in elke regio doordat ze actief zijn in meer dan 175 landen.

Groveko is handelspartner van Diversey Care en heeft vele schoonmaakartikelen in het assortiment van de merkproducten die Diversey Care biedt. Deze merknamen zijn:

Tana heeft een nieuwe allesreiniger op de markt gebracht die nu al bij ons verkrijgbaar is, Tanex. De allesreiniger is bedoeld om grote oppervlakte te reinigen in bijvoorbeeld industriële panden, maar ook op plekken waar hygiëne een zeer belangrijke rol speelt. De allesreiniger heeft aanvankelijk twee soorten, de Tanex AZ 70 en de TANEX AZ 70 C, waarbij de AZ 70 C variant een vijfvoudig concentraat is van de regulieren AZ 70.

Binnen de schoonmaakbranche is genoeg ruimte voor innovatie. We komen vaak nieuwe producten tegen die echt iets toevoegen aan de schoonmaakwerkzaamheden. Tana, een onderdeel van Werner & Mertz, is met Tanex tot een nieuwe innovatie gekomen op het gebied van schoonmaakmiddelen. Werner & Mertz is het meest duurzame bedrijf in schoonmaakmiddelen. Innovatie is daarom een echte kracht van dit bedrijf.

reinigingsmiddel Tanex AZ70Schoonmaakkracht van Tanex

De TANEX AZ 70 van Tana en Werner & Mertz doet het op veel oppervlakken bijzonder goed. Het middel is prima geschikt voor de volgende oppervlakken:

 • Deuren
 • Kunststof oppervlakken
 • Glazen oppervlakken
 • Tegels
 • Meubels in gelakt hout
 • Metalen oppervlakken

Wel moet er opgepast worden bij het gebruik van Tanex in de buurt van emulsie beschermde vloeren, niet verzegeld parket en textiel vloeren. Het wordt namelijk geadviseerd om de allesreiniger niet voor deze oppervlakken te gebruiken.

Tana Professional Tanex AZ70cIn de samenstelling van zowel de Tanex AZ 70 en de AZ 70 C zijn geen oplosmiddelen gebruikt, daarnaast heeft de allesreiniger een aangenaam parfum. Hierdoor zal de ruimte waar de allesreiniger gebruikt wordt naar afloop heerlijk fris ruiken en echt dat hygiënische gevoel versterken. Hiernaast is het ook goed om te weten dat deze allesreinigers mild zijn voor de huid, waardoor er geen irritatie ontstaat als het schoonmaakmiddel in aanraking komt met handen of armen.

Gebruik van Tanex AZ 70 & Tanex AZ 70 C

Belangrijk bij het gebruik van de twee allesreinigers is dat de gebruiker kan kiezen of hij het schoonmaakmiddel manueel of machinaal te gebruiken, zo is het gemakkelijk de allesreiniger per locatie op de beste manier in te zetten.

De twee soorten zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende uitvoeringen qua inhoud. Zo kunt u bij ons flessen bestellen van 1, 2 en 5 liter, maar ook een ton van 200 liter. Afhankelijk van uw gebruik is er dus altijd een passende verpakking beschikbaar.

Tanex AZ 70 en AZ 70 C hebben een zeer krachtige emulgerende werking op olie en vetten. Ideaal is dat er voor veel schoonmaakwerkzaamheden maar kleine concentraties nodig zijn om tot een goede reiniging te komen. Op deze manier kunt u besparen op tijd en kosten. Naast deze mooie specificaties zijn de twee producten van Tana en Werner & Mertz ook milieuvriendelijk geproduceerd.

Bekijk onze webshop voor deze allesreinigers.