Tana heeft een nieuwe allesreiniger op de markt gebracht die nu al bij ons verkrijgbaar is, Tanex. De allesreiniger is bedoeld om grote oppervlakte te reinigen in bijvoorbeeld industriële panden, maar ook op plekken waar hygiëne een zeer belangrijke rol speelt. De allesreiniger heeft aanvankelijk twee soorten, de Tanex AZ 70 en de TANEX AZ 70 C, waarbij de AZ 70 C variant een vijfvoudig concentraat is van de regulieren AZ 70.

Binnen de schoonmaakbranche is genoeg ruimte voor innovatie. We komen vaak nieuwe producten tegen die echt iets toevoegen aan de schoonmaakwerkzaamheden. Tana, een onderdeel van Werner & Mertz, is met Tanex tot een nieuwe innovatie gekomen op het gebied van schoonmaakmiddelen. Werner & Mertz is het meest duurzame bedrijf in schoonmaakmiddelen. Innovatie is daarom een echte kracht van dit bedrijf.

reinigingsmiddel Tanex AZ70Schoonmaakkracht van Tanex

De TANEX AZ 70 van Tana en Werner & Mertz doet het op veel oppervlakken bijzonder goed. Het middel is prima geschikt voor de volgende oppervlakken:

  • Deuren
  • Kunststof oppervlakken
  • Glazen oppervlakken
  • Tegels
  • Meubels in gelakt hout
  • Metalen oppervlakken

Wel moet er opgepast worden bij het gebruik van Tanex in de buurt van emulsie beschermde vloeren, niet verzegeld parket en textiel vloeren. Het wordt namelijk geadviseerd om de allesreiniger niet voor deze oppervlakken te gebruiken.

Tana Professional Tanex AZ70cIn de samenstelling van zowel de Tanex AZ 70 en de AZ 70 C zijn geen oplosmiddelen gebruikt, daarnaast heeft de allesreiniger een aangenaam parfum. Hierdoor zal de ruimte waar de allesreiniger gebruikt wordt naar afloop heerlijk fris ruiken en echt dat hygiënische gevoel versterken. Hiernaast is het ook goed om te weten dat deze allesreinigers mild zijn voor de huid, waardoor er geen irritatie ontstaat als het schoonmaakmiddel in aanraking komt met handen of armen.

Gebruik van Tanex AZ 70 & Tanex AZ 70 C

Belangrijk bij het gebruik van de twee allesreinigers is dat de gebruiker kan kiezen of hij het schoonmaakmiddel manueel of machinaal te gebruiken, zo is het gemakkelijk de allesreiniger per locatie op de beste manier in te zetten.

De twee soorten zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende uitvoeringen qua inhoud. Zo kunt u bij ons flessen bestellen van 1, 2 en 5 liter, maar ook een ton van 200 liter. Afhankelijk van uw gebruik is er dus altijd een passende verpakking beschikbaar.

Tanex AZ 70 en AZ 70 C hebben een zeer krachtige emulgerende werking op olie en vetten. Ideaal is dat er voor veel schoonmaakwerkzaamheden maar kleine concentraties nodig zijn om tot een goede reiniging te komen. Op deze manier kunt u besparen op tijd en kosten. Naast deze mooie specificaties zijn de twee producten van Tana en Werner & Mertz ook milieuvriendelijk geproduceerd.

Bekijk onze webshop voor deze allesreinigers.

Toiletpapier is een belangrijk product dat je eigenlijk overal tegenkomt. Gelukkig maar, want met 22.000 kilometer toiletpapier wat dagelijks door toiletten wordt gespoeld, hebben we het schijnbaar hard nodig. Door het veelvuldig gebruik is toiletpapier dan ook vaak een discussie, zowel op het gebied van milieu als in persoonlijke voorkeuren. Hangt u op kantoor bijvoorbeeld de rol voor- of achterlangs? Of u nu een eco of soft toiletpapier gebruikt, voor al uw wensen hebben wij een passende toiletpapieroplossing te bieden van onder andere de merken EcoWipe, Tork, Kimberly Clark en Euro Products. Ongeacht uw voorkeur.

Wat betreft milieuvriendelijkheid is er een hoop veranderd de laatste jaren. Toiletpapier wordt tegenwoordig namelijk, bijna altijd gemaakt van gerecycled papier. Er zijn maar enkele soorten verkrijgbaar die dit niet hebben. Het gebruik maken van gerecycled papier heeft grote voordelen, het is in eerste plaats vele malen beter voor het milieu, doordat er minder bomen voor gekapt hoeven worden om aan nieuw papier te komen. Daarnaast is het materiaal tegenwoordig ook vaak biologisch afbreekbaar.

Het productieproces van toiletpapierDispensers

De complexiteit van het productieproces is door alle milieuvriendelijke interventies wel een stuk ingewikkelder geworden. Op het moment dat het oud papier de fabriek binnenkomt, moet het eerst uitvoerig behandeld worden voordat men er toiletpapier van kan maken. Het oude papier wordt eerst geweekt en doorloopt daarna een intensief traject van reiniging en filtering. Hierna wordt het uitvoerig gecentrifugeerd.

Wat er dan overblijft zijn feitelijk alleen vezels. Het voordeel van deze vezels is wel, dat ze al wit zijn. Ze hoeven dus niet meer gebleekt te worden om tot wit toiletpapier te komen. Van de vezels worden grote rollen enkellaags papier gemaakt. Afhankelijk van de soort, wordt het papier gesneden en in meerdere lagen aangebracht op de kartonnen rol.

Zes eeuwen ontwikkeling

Voordat toiletpapier geproduceerd werd met het oog op milieu zijn er veel fases geweest waar dit nog niet aan de orde was. De eerste vorm van toiletpapier werd al in de 14 eeuw geproduceerd in China. Op dat moment werd het toiletpapier alleen maar gebruikt door de keizer. Alternatieven voor de rest van de bevolking waren natuurproducten zoals wol, gras en hennep.

gayettyIn de 17e eeuw werd door het toenemen van het aantal kranten, steeds vaker gekozen om krantenpapier te gebruiken als toiletpapier. Pas in 1857 werd door Joseph Gayetty een soort toiletpapier op de markt gebracht. Deze losse vellen in een pak waren voorzien van een watermerk en bevatte aloë, waardoor het niet allen hygiënisch was, maar ook aambeien hielp voorkomen.

Gayetty vierde echter geen grote successen met zijn toiletpapier, veel mensen verkozen alsnog het papier van tijdschriften en kranten boven het veel duurdere toiletpapier. Irvin en Clarence Scott waren de twee broers die in 1890 toiletpapier op rollen gingen produceren voor de Scott Paper Company uit Philadelphia. Uniek waren de kleine perforaties in het papier, die ervoor zorgden dat het toiletpapier afscheur baar was. Ondertussen is het bedrijf overgenomen door Kimberly Clark.

ECOWIPE-DISPENSERIn de jaren 70 gingen toiletpapierfabrikanten over op een milieubewuste manier van toiletpapier produceren. Dit is nog steeds het principe waar bijvoorbeeld EcoWipe vandaag de dag nog mee werkt. Hiermee is het toiletpapier van EcoWipe absoluut een bewuste keuze voor alle toiletten binnen uw bedrijf.

Gebruik van duurzame en milieuvriendelijke reinigingsmiddelen wordt een steeds belangrijker onderdeel van de facilitaire dienstverlening. Werner & Mertz, voorloper op gebied van duurzaam schoonmaken, introduceert daarom Tanet SR 15. Een milieuvriendelijke interieurreiniger/ allesreiniger uit de Green Care Professional productlijn. Tanet SR 15 is een innovatief reinigingsmiddel op alcoholbasis die de juiste balans weet te vinden tussen optimaal schoonmaak resultaat en een verantwoorde keuze. Bij Groveko vinden we het belangrijk om naast het leveren van effectieve producten ook aandacht te besteden aan een beter milieu. Het product Tanet SR 15 past daarom uitstekend in ons assortiment.

Biologisch afbreekbaar en effectief reinigingsmiddel

Het bijzondere aan de interieurreiniger Tanet SR 15 is de hoge biologische afbreekbaarheid van het detergent. Volgens de richtlijnen van OECD 3002 B geldt voor dit product een afbreekpercentage van 98% en mineralisatie van 80% na 28 dagen. Dat betekent dat Tanet SR 15 een goed biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel is en daardoor het milieu zo optimaal mogelijk ontziet.tanet sr 15

De allesreiniger heeft een uitstekend bevochtigingsvermogen en laat geen aanslag of sporen na. Zelfs met een kleine dosering werkt het middel zeer doeltreffend en bij gebruik van een schoonmaakmachine is de schuimvorming gecontroleerd.

Green Care Professional Tanet SR15 van Werner & Mertz

Het merk Green Care Professional is onderdeel van het concern Werner & Mertz. Onder dit merk vallen verschillende milieuvriendelijke reinigingsmiddelen, zoals interieurreinigers, glasreinigers, sanitairreinigers en vloerreinigers. Werner & Mertz is van oorsprong een familiebedrijf dat ruim 140 jaar geleden is opgericht. Op dit moment hebben zij twee productiesites in Oostenrijk en in Duitsland. Voor Werner & Mertz is duurzaamheid geen trend maar een bedrijfstraditie.