Swarfega voor de krachtigste handreiniging

Al bijna 70 jaar houdt Swarfega zich bezig met het ontwikkelen van specialistische en effectieve handreinigers voor de lichte en zwaardere industrieën. De handreinigers zijn speciaal ontwikkelt om ook het hardnekkigste vuil van de handen te verwijderen. Swarfega is één van de merken die valt onder de Dep Group en staat voor extreem krachtige reiniging. Swarfega handreiniging wordt met name veel gebruikt in de garage en de werkplaats.Het logo van Swarfega

De historie van Swarfega

Swarfega is ontstaan in 1947 toen zij haar eerste product lanceerde, de klassieke ‘groene gel’. Deze groene gel is ontwikkeld door Audley Bowdler Williamson en vormt sindsdien de basis voor alle reinigingsproducten van het merk Swarfega. De originele Swarfega handzeep verwijderd moeiteloos oliën, smeer en vuil van de handen, zonder de huid te beschadigen.

De naam Swarfega komt van het woord ‘swarf’, dat vroeger door engineers in Derbyshire een term was die synoniem stond voor olie en vet. Het gedeelte ‘ega’ komt van de betekenis ‘eager to clean’. In de jaren na de lancering van de vloeibare handzeep, werd Swarfega vaak verkozen boven de traditionele zeepblokken. Ook in de jaren daarna is Swarfega voorop blijven lopen in de markt voor specialistische handreiniging.

Het ruime assortiment

Inmiddels heeft het merk Swarfega een ruim assortiment opgebouwd, bestaande uit ‘Heavy Duty’ garagezeep die micro-polymeerkorrels bevatten voor een effectief resultaat. Denk daarnaast ook aan beschermende handcrèmes, handreinigers die verf, hars, inkt en lijm kunnen verwijderen én sterke tissues die zonder enige moeite de meest zware vervuiling van de handen verwijderd. Naast reinigingsmiddelen ontwikkelt en produceert Swarfega ook bijbehorende dispensersystemen.