Met bijna 20.000 bezoekers en ruim 400 standhouders is de vakbeurs Facilitair internationaal de grootste binnen het vakgebied. Groveko is daar natuurlijk bij! We hopen u daar ook te ontmoeten. Inkopers, adviseurs en directeuren, allerlei mensen met verschillende rollen komen hier bij elkaar voor nieuwe ideeën en contacten. De editie van 2015 vindt plaats op 14, 15 & 16 januari in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Facilitair is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét vakevenement in de facilitaire sector. Tijdens de drie dagen vindt u een breed scala aan producten en diensten op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer. Verder zijn er tijdens de beursdagen diverse bijeenkomsten zoals recepties en themapresentaties.Vakbeurs Facilitair 2015

Registreer gratis en kom naar de vakbeurs Facilitair 2015

Wilt u gratis toegang zonder te hoeven wachten bij de ingang? Registreer u nu via onderstaande link en kom naar de vakbeurs Facilitair 2015. Tot dan!

[button color=”normal” link=”http://registratie.holapress.com/register/MTUwLjkzLmY5YzMxZGI3″ target=”blank” ]Registreer nu[/button]

  • Wanneer? 14, 15 & 16 januari 2015.
  • Waar? Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.
  • Stand? U vindt Groveko bij stand 3L.082.

 

De pre-registratie van Deb InstantFoam is per 10 januari 2014 omgezet in een permanente registratie door het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB). Met de registratie is Deb Instantfoam voorzien van een N-nummer die geldig is tot 1 februari 2024.

Deb InstantFoam is daarmee toegestaan als middel tot handdesinfectie ter bestrijding van bacteriën en gisten in de zorgsector, de voedselindustrie, kantoren en openbare ruimten. De registratie geldt voor alle verpakkingsvormen voor zowel professioneel als niet-professioneel gebruik.

Wat is Deb InstantFoam?

InstantFoam van Deb is een op alcohol gebaseerd ontsmettingsschuim voor handdesinfectie, ontwikkeld met de gebruikers als uitgangspunt. Het voelt prettig op de huid, laat geen plakkerig of droog gevoel na en voorkomt knoeien met het product door de schuimvorm. Deb InstantFoam voldoet onder meer aan de EN 1500 (de Europese standaard voor handdesinfectie). Het is bij uitstek geschikt voor gebruikers in de zorg en alle andere plaatsen waar een betere handhygiëne gewenst of noodzakelijk is.

Een N-Nummer van CTGB

Bij het gebruik van een desinfectiemiddel als Deb InstantFoam heb je in Nederland te maken met de Bestrijdingsmiddelenwet. Wanneer een desinfectiemiddel bestemd is voor algemeen gebruik, niet specifiek als medisch hulpmiddel, dan valt het onder de Bestrijdingsmiddelenwet. Zo’n product moet in Nederland voorzien zijn van een N-nummer. Het CTGB test deze producten en voorziet ze van een N-nummer, zij zijn de enige in Nederland die dat doen.

Deb Group

De Deb Group houdt zich al meer dan 65 jaar bezig met huidverzorging. Met 21 bedrijven zijn ze verspreid over 16 landen. Wereldwijd gebruiken zo’n 40 miljoen mensen dagelijks de producten van Deb, op uiteenlopende werkplekken en in openbare ruimten. In de industriële sector, de commerciële sector, de gezondheidszorg en de levensmiddelenindustrie. Deb staat voor innovatieve huidbescherming. Hun producten zijn niet alleen prettig in gebruik, maar ook kostenefficiënt.

“De toiletbezoeker moet ieder moment kunnen beschikken over toiletpapier en zeep en handdoek.” Met deze visie begint Vendor zijn bedrijfsfilm om duidelijk te maken dat een bezoek aan het toilet ten alle tijde een positief gevoel moet oproepen bij de bezoeker. Onze ervaring leert dat dit niet altijd het geval is wanneer wij een toilet binnenstappen. Als het aan Vendor ligt, komt daar snel verandering in.

Vendor is al meer dan 50 jaar actief

Vendor is leverancier van hoogwaardige toilet oplossingen en biedt haar klanten een compleet programma toiletartikelen met de bijbehorende dienstverlening. Hun insteek is om de klant te ontzorgen en hiermee de hoge standaard van klanttevredenheid te waarborgen.

Vendor doet dit al meer dan 50 jaar en is in ruim 30 landen actief. Als één van de weinigen in de branche werkt Vendor op basis van MVO prestatieladder niveau 3 en produceert zij haar producten volgens richtlijn ISO 9001 en ISO 14001.

Volop keuze van dispensers

Omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft en omdat huisstijlen per object verschillend kunnen zijn, biedt Vendor handdoek dispensers in verschillende uitvoeringen aan. Enkele voorbeelden vind je hier onder.

Door deze keuze mogelijkheden is er altijd wel een lijn die past in je eigen interieur. Maar Vendor gaat nog een stukje verder. Het is namelijk mogelijk om een handdoek dispenser te voorzien van een speciale uitstraling zoals het voorbeeld van de PSV dispenser. Maar ook een gepersonaliseerd uiterlijk kan een goede manier zijn voor product placement en de bezoeker van het toilet een ´boodschap´ meegeven wanneer hij of zij het toilet verlaat.

vendor handdoek dispensers

Vendor is actief in verschillende branches

Vendor is actief in verschillende branches. Enkele gebieden zijn de zorg, kantoren, het onderwijs, horeca en de industrie. Ja, ook voor de industrie heeft Vendor passende oplossingen in de vorm van stevige dispensers en houders voor industrie papierrollen.

In welke branche je je ook bevindt en voor welke huisstijl je ook kiest, de klant staat altijd centraal zeggen ze bij Vendor. Hun doel is een zo optimaal mogelijke toiletbeleving en een langdurige samenwerking met hun klanten.

Service staat hoog in het vaandel

Al vanaf de inventarisatie door de accountmanager, tot aan de installatie van de dispensers en de eerste vulling door de service monteur, de beleving van de klant staat altijd centraal. `In feite zijn al onze diensten rond de klant opgebouwd`, zegt Vendor in haar bedrijfspresentatie.

Tijdens de inventarisatie noteert de accountmanager alle wensen van de klant en communiceert dit met de planning en de monteurs. Wanneer de monteurs alle dispensers vakbekwaam hebben gemonteerd, zorgen zij tevens voor een eerste vulling van alle automaten en geven ter plekke instructie aan het personeel hoe de automaten nagevuld moeten worden.

Ieder servicebezoek gaat gepaard met het scannen van een barcode welke desgewenst per mail kan worden bevestigd. Levering van de producten vindt altijd plaats tot in de kast of werkruimte.

Vendor heeft ook public washrooms

Vendor heeft een concept van public washrooms ontwikkeld waarvan er inmiddels vier van actief zijn in Nederland. Een public washroom is een hygiënische omgeving met veel comfort, een aangename sfeer, rustgevende achtergrondmuziek en speciale verlichting. Opgeleid en vakkundig personeel van Vendor zelf bemannen deze public washrooms en zorgen dat alles er altijd spik en span uit ziet.

Als gebruiker betaal je een klein bedrag voor het gebruik van het toilet maar ontvang je een waardebon die je vervolgens kunt inwisselen bij één van de plaatselijke winkels waar de public washroom is gevestigd. Op deze manier profiteert de plaatselijke winkelier van meer omzet en zorgt het voor meer bestedingen in de omgeving.

Vendor website vernieuwd

Sinds kort is de website van Vendor vernieuwd en biedt meer interactie en zoekmogelijkheden. Binnenkort wordt het ook mogelijk om via een chatvenster contact op te nemen met één van de medewerkers van Vendor. Alles in het belang van de klant.

Al met al is Vendor een servicegericht bedrijf waarbij de klant altijd centraal staat. Hoge service en een schoon toilet met als doel een positief gevoel bij de gebruiker.

Wie aan HiFlo zuiver water schoonmaaksysteem denkt, denkt aan Unger. Of toch niet? Unger is toch dat bedrijf van de glazenwassers gereedschappen? Dat is helemaal juist, maar Unger heeft zich de laatste jaren op steeds meer andere terreinen binnen de schoonmaak gericht en Unger HiFlo is er daar één van.

De historie van Unger

Unger werd in 1964 opgericht door Henry en Barbara Unger op de zolder van het huis van Barbara’s grootmoeder in Hamburg, Duitsland. Terwijl de oorspronkelijke bedoeling was om materiaal voor glazenwassers te vervaardigen, breidde het bedrijf al snel zijn productlijn uit naar schoonmaakmaterialen voor het sanitair en de retail.

Vandaag te dag is Unger een internationaal bedrijf en produceert het professionele schoonmaak gereedschappen voor meer dan 40 jaar. Het bedrijf heeft kantoren en productiefaciliteiten in de Verenigde Staten en Duitsland, en verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk en India. Unger biedt nu innovatieve reinigingsoplossingen aan in meer dan 80 landen.

Wat is Unger HiFlo

Kort gezegd is Unger HiFlo een watergeleidende steeltechnologie voor schoonmaak professionals. Met dit systeem kun je ramen, wanden en zelfs zonnepanelen reinigen met zuiver, ontzout water, zonder de noodzaak van chemie. Voordat we het systeem wat meer in detail gaan beschrijven tonen wij eerst deze teaser van Unger.

De basis van Unger HiFlo draait om het filteren van water. Normaal water bevat verschillende mineralen en zouten die bij normaal gebruik geen enkel probleem geven, echter wanneer je met dit water gaat spoelen zonder te drogen, krijg je bijna altijd kringen en residu. Daarom wordt er in de wasstraat altijd nagespoeld met een spoelmiddel die de oppervlaktespanning van het water breekt waardoor water makkelijker van het object afspoelt en er zo min mogelijk kringen en vlekken overblijven. Hele luxe wasstraten gebruiken hetzelfde water wat de HiFlo van Unger produceert.

Harsfilter versus omgekeerde osmoseUnger HiFlo filter systeem

Unger biedt in zijn range HiFlo apparaten een aantal verschillende oplossingen aan om het water te ontdoen van zouten en mineralen. De eerste is door middel van een harsfilter. Dit proces wordt ook wel de-ionisatie genoemd en wordt verkregen door normaal water door een cilinder te leiden die gevuld is met regeneratiekorrels. Door dit filter proces wordt het water ontdaan van alle zouten en mineralen waardoor 100% puur water overblijft waarmee streeploos en vlekvrij gereinigd en gespoeld kan worden.

Water verkregen via een harsfilter dient regelmatig gecontroleerd te worden omdat het hars op een gegeven moment verzadigd is en vervangen dient te worden.

Unger HiFlo omgekeerde osmoseOmgekeerde osmose is een ander proces maar met hetzelfde resultaat. Dit zogenaamde gedemineraliseerde water wordt geproduceerd door water onder hoge druk door een membraan te persen. Op het membraan filter blijven de mineralen achter waarna ze worden afgevoerd naar het riool. Naast mineralen worden door het membraan ook virussen en bacteriën (o.m. legionella) verwijderd.

Het membraanfilter heeft een grotere capaciteit en is daarom een systeem wat meer geschikt is voor continu gebruik dan een filtersysteem door middel van regeneratiekorrels.

HiFlo stelen

Naast het filteren van het water zijn er borstels en stelen die er uiteindelijk voor zorgen dat de klus geklaard wordt. Stelen zijn er in drie varianten, te weten: hybride (glasvezel / carbon), carbon en HiMod carbon en bestaan uit een basissteel met vier elementen (6,63 meter uitschuifbaar)

Unger basissteel

De basissteel kan worden uitgebreid met een uitbreidingssteel bestaande uit twee elementen (3,41m uitschuifbaar) In totaal kunnen er vier uitbreidingsstelen worden toegepast op de basissteel waardoor en een totale werkhoogte kan worden gerealiseerd van ruim 20 meter!

De HiFlo stelen zijn zo ontworpen dat hoeveel stelen je ook gebruikt, de dikte altijd gelijk blijft en daarmee een grote mate van gebruiksvriendelijkheid biedt.

HiFlo borstels

Binnen het HiFlo assortiment zijn er verschillende borstels te verkrijgen. Superlichte borstels met hoogwaardige polyester-borstelharen die ontwikkeld zijn om in de kleinste hoeken te komen en met hoge schrobkracht het vuil te verwijderen. Terwijl gebruikelijke borstels normaal gesproken slechts twee sproeiers hebben, beschikken HiFloTM nLite-borstels over maximaal tien sproeierposities met snelsluiting, zodat het veel eenvoudiger is om de waterstroom te regelen en oppervlakken af te spoelen.

Unger borstelVoor iedere toepassing is wel een passende borstel te verkrijgen en zijn er speciale hoekstukken die het mogelijk maken om ook op grote hoogten en moeilijk bereikbare plaatsen te komen.

De borstel kan 180° gedraaid en met behulp van de de adapter in een nieuwe positie geborgd worden. Het veranderen van de borstelpositie verandert ook de positionering van de buitenste rij sproeiers waardoor je meer flexibiliteit krijgt en meer controle over de reiniging en spoeling van de verschillende oppervlakken en werkhoeken.

Wat maakt Unger HiFlo tot een uitgekiend schoonmaaksysteem

Het Unger HiFlo schoonmaaksysteem is een systeem dat het mogelijk maakt om op grote hoogten te werken zonder dat er aparte apparatuur moet worden ingehuurd of aangeschaft. Sinds het werken op een ladder hoger dan 7,5 meter door een Europese richtlijn niet meer is toegestaan, werd het inhuren van hoogwerkers vaak een must voor bedrijven die hoog werk hadden. Een hoogwerker is handig, behalve als de omstandigheden het moeilijk maken om met een hoogwerker dicht bij het te reinigen object te komen.

Met HiFlo van Unger is het mogelijk om op de meest moeilijk bereikbare plekken te komen en zijn er oplossingen om zelfs binnen te reinigen. Denk hierbij aan glaswerk in moderne kantoorpanden.

HiFlo heeft zich inmiddels al ruimschoots bewezen en wordt al door tal van schoonmaakbedrijven en andere facilitaire dienstverleners ingezet. Wanneer u interesse hebt gekregen in dit uitgekiende systeem, neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs. Zij zijn u graag van dienst.

Satino Black = kiezen voor duurzame papieren handdoeken & toiletpapier

Groveko is distributeur van Satino Black papieren handdoeken, toiletpapier en dispensers. De Satino Black producten sluiten naadloos aan bij de MVO doelstellingen van Groveko. Bij Groveko proberen wij onze bedrijfsvoering zo veel mogelijk rekening te houden met en juiste balans tussen People, Planet en Profit. Wij werken bijvoorbeeld conform de richtlijnen van ISO 26000 (MVO prestatieladder) en zijn we ISO14001 gecertificeerd. Door net als wij te kiezen voor de Satino Black producten maakt uw bedrijf een snelle en eenvoudige stap in het behalen van uw duurzaamheidsdoelstelling.

Cradle to Cradle papierwaren produceren

Het Satino Black Cradle to Cradle concept van Van Houtum is een prachtige stap naar een duurzamere wereld. De kern van de Cradle to Cradle filosofie is dat ontstaan, gebruik en afdanken van de producten zo bewust en duurzaam mogelijk gebeuren. U kunt hierbij denken aan produceren met gerecycled materiaal, gebruik maken van zelf opgewekte of duurzame energie, biologisch afbreekbare hulpstoffen tijdens de productie, milieuvriendelijk transport recyclebaar verpakkingsmateriaal en recyclen van de afgeschreven materialen zoals dispensers. Satino Black is ontworpen voor de biologische kringloop, dit houdt in dat het onschadelijk is voor mens en milieu. Satino Black is het enige hygiënisch papier ter wereld dat het Cradle to Cradle keurmerk mag voeren.

Eigen warmtekrachtcentrale

De producent heeft een eigen warmtekrachtcentrale die stoom en elektriciteit opwekt. Voor de productie van Satino Black wordt de warmtekrachtcentrale gevoed met 100% groen gas. Dit gas – van aardgaskwaliteit – wordt geproduceerd vanuit biomassa en is dus CO2-neutraal.

Europees Ecolabel en FSC Label

Satino Black beschikt over zowel het Europees Ecolabel als het FSC Label. Het Europese Ecolabel is een keurmerk dat staat voor de normen die de Europese Unie stelt aan wat in haar ogen milieuvriendelijke bedrijfsprocessen inhouden. U kunt hierbij denken aan zaken als grondstoffen, energieverbruik, waterverbruik tot schadelijke stoffen en afval. Satino Black valt ruim binnen deze opgestelde normen.

Het  Forest Stewardship Council (FSC) keurmerk garandeert dat de grondstoffen die wij gebruiken voor 100% bestaan uit gerecycled papier. Minimaal 85% hiervan dient eerder bij of door consumenten of bedrijven gebruikt te zijn.

Wilt u meer weten over Satino Black producten, neemt u dan contact op met onze adviseurs.

Duplex vloerreinigers zijn dé schoonmaakmachines voor alle soorten vloeren. Of u nu tapijt of siergrindvloeren wilt reinigen, met een Duplex machine krijgt u ze allemaal schoon. U kunt vanaf heden alle Duplex vloerreinigers bestellen bij Groveko. Klik hier voor het gehele assortiment Duplex vloerreinigers.

 

Duplex vloerreinigers werken efficiënt en besparen tijd

Waarom kozen we voor Duplex machines? We lichten het even toe. Een Duplex machine is in te zetten voor zware vervuilingen op elk vloeroppervlak. Van een gladde vloer als linoleum tot ruwe en ongelijke vloeren als siergrind. Door de op hoge snelheid tegengesteld draaiende cilinderborstels zijn de Duplex machines erg makkelijk te besturen. Ze zijn daardoor ook heel eenvoudig zowel voorwaarts als achterwaarts te bewegen. Uw voordeel is een grote snelheid en efficiëntie. U reinigt een groter vloeroppervlak (tot wel 550 m²/uur) in minder tijd dan u gewend bent. Door de unieke constructie waarbij de borstels niet centraal in de machine zijn geplaatst, kunt u zeer strak langs de plinten reinigen. Het nalopen van de plinten is niet meer nodig.

 

Vloeren reinigen met stoom

Duplex levert ook twee modellen vloerreinigers met een stoomunit. Het hardnekkigste vuil verwijdert u eenvoudig dankzij de stoomunit. Door gebruik van stoom reinigt u niet alleen nog intensiever, het stoom werkt ook nog eens bacteriedodend.  Een Duplex stoomreinger werkt gemiddeld twee maal sneller dan reinigen met de sproei-extractie methode. Een bijkomend voordeel, u kunt de Duplex stoomreingers gebruiken zonder schoonmaakmiddel.

 

Slechts 4% residuwater

Een vloer die u reinigt met een Duplex vloerreiniger is zeer snel droog. Door slechts 4% water achter te laten op de vloer droogt de vloer makkelijk en kan de vloer weer snel in gebruik worden genomen. Slecht 20 minuten na het schoonmaken is de vloer weer droog.

 

Zes Duplex modellen verkrijgbaar

Groveko heeft zes modellen Duplex vloerreinigers in haar assortiment. Van de compacte Duplex 280 tot de grote Duplex 620 en de stoomreinigers. Alle modellen zijn uit te rusten met cilinderrollen voor specifieke vloeren voor het beste schoonmaakresultaat. Of u nu kiest voor de grote of kleine Duplex. Ze zijn allemaal zeer handzaam en hebben een maximaal ledig gewicht van 36 kilo. Hierdoor zijn ze eenvoudig te verplaatsen tussen locaties. Wanneer u ook een Duplex transportwagen aanschaft maakt u het zich helemaal makkelijk. U leest het we hebben goede redenen om te kiezen voor Duplex. Wat denkt u er van?

Voor degenen die het graag hoger opzoeken, de Verticaaldagen komen er aan! Meer dan 40 bedrijven presenteren zich tijdens de vakbeurs Verticaaldagen Benelux in Hilvarenbeek. Op het expositieterrein van Safaripark Beekse Bergen kunt u terecht voor alle het nieuws over hoogwerkers, verreikers, minikranen en hefsteigers. Er zijn meer dan 60 merken met ongeveer 200 machines aanwezig op het terrein. Veel van de aanwezige machines kunt u in werking zien tijdens de demonstraties.

Naast alle hoogwerkers ziet u divers branche gerelateerde producten en diensten zoals persoonlijke beschermingsmiddelen, software en ICT diensten, onderdelen en opleidingen hoogwerkerbediening.

De Verticaaldagen zijn bedoeld voor bedrijvens zoals hoogwerker verhuurbedrijven, glazenwassersbedrijven, onderhoudsbedrijven, schilderbedrijven en bouwbedrijven.

Gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de organisatie. Klik hier voor meer informatie over de vakbeurs.

Of kijkt u op www.verticaaldagen.net

Logitech heeft een nieuw product ontwikkeld, een afwasbaar toetsenbord. Met deze uitvinding maakt Logitech een einde aan de met bacteriën besmette toetsenborden. Geen broodkruimels meer in het toetsenbord en een glas cola over je toetsenbord is ook eenvoudig schoon te maken. Let op, het toetsenbord is wel voor de handwas en is niet geschikt voor vaatwasmachines.

Op deze video kunt u zien hoe het schoonmaken van het afwasbare toetsenbord werkt. Video Logitech afwasbaar toetsenbord. Het toetsenbord kan tot 30 centimeter onder water.

ECMR, European Cleaning Machines Recycling wil zoveel mogelijk oude schoonmaakmachines uit de markt wil halen en zo verantwoord mogelijk wil recyclen. Reduce, re-use, recycle en respect is het motto waarmee ECMR de klus wil klaren.

Branche neemt deel aan ECMR

ECMR is een project van de firma van der Reest Machines. ECMR biedt de totale recycling van schoonmaakmachines aan via een duurzaam concept. De leden van het platform leveren hun ingeruilde gebruikte machines in en ECMR zorgt voor een duurzame en verantwoorde recycling van de schoonmaakmachines. Op deze wijze zet de branche een gezamenlijke stap in de richting van cradle to cradle productie. Een flink aantal fabrikanten van schoonmaakmachines heeft zich aangesloten bij ECMR, onder anderen bedrijven als Tennant, Cleanfix, Ecolab, Kärcher, Nilfisk, Hako, , Boma, Walo en Numatic.

Kansen voor kansarmen

Het ECMR werkt volgens ISO 26000 normen. Naast het bieden van verantwoorde milieuoplossingen, zet ECMR zich ook in voor kansarmen in de arbeidsmarkt. Langdurig werklozen en jonge mensen met een beperking vinden een plek in bij het demonteren van de schoonmaakmachines.

Meer informatie vindt u op de ECMR website

Groveko, partner van MVO Nederland

Groveko is al jaren bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam schoonmaken hoort daar bij. De stap om lid te worden van MVO Nederland is een logisch gevolg van onze filosofie. We hebben onze inzet in mensen, milieu en winst in balans gebracht met als gevolg dat we bijvoorbeeld hebben kunnen laten meten en vastleggen, dat onze organisatie CO2 neutraal werkt. Een topprestatie waar we erg trots op zijn. We werken ook conform de richtlijnen van de MVO prestatieladder (ISO 26000) en we zijn ISO14001 gecertificeerd.

Bewust kiezen voor duurzaam schoonmaken

Duurzaam ondernemen is diep doorgedrongen in de Groveko denkwijze. In ons handboek “milieubeleid” worden alle procedures en milieuaspecten die invloed hebben op onze bedrijfsvoering en onze omgeving vastgelegd. De TUV controleert, toetst en certificeert dit milieu management systeem elk jaar. Ook onze leveranciers worden getoetst of ze vanuit de zelfde visie als Groveko werken. Elke leverancier wordt zorgvuldig gescreend voordat we er contracten mee afsluiten. Met onze werkwijze willen we graag bijdragen om bedrijven vaker te laten kiezen voor duurzaam schoonmaken.