Tennant schoonmaakmachines

Tennant – “De manier waarop de wereld reinigt veranderen”

Met deze slogan vat Tennant zijn missie samen op haar website. Nu lijkt ons dit een redelijk ambitieuze missie maar Tennant is wel een organisatie die hiertoe in staat is. Laten wij eens zien waar Tennant allemaal voor staat.

Geschiedenis van Tennant Company

george h tennant

Tennant Company werd in 1870 door opgericht. In die tijd een kleine houtzagerij die houtproducten en vloeren produceerde voor lokale bedrijven. Dit was letterlijk de basis voor een bedrijf dat later een wereldleider in vloeronderhoud oplossingen zou worden.

In de jaren 30 van de vorige eeuw ontstonden er moeilijke tijden en nam de vraag naar hout af. George H. Tennant verlegde zijn focus en manoeuvreerde zijn bedrijf in een andere richting. Hij kocht de rechten van een vloerreinigingsapparaat van een conciërge uit Minneapolis en vanaf die tijd specialiseerde Tennant zich in schoonmaakmachines voor vloeren.

Rond de tweede wereldoorlog was Tennant het huismerk van de Amerikaanse defensie wat ongetwijfeld heeft gezorgd voor de strenge kwaliteitsnormen die Tennant tegenwoordig nog steeds hanteert.

tennant original headquarters

De afgelopen 139 jaar heeft Tennant zich ontwikkeld door veerkracht en innovatie en de missie om een schonere en veiligere wereld te creëren.

1945-1979: Grote ontwikkelingen

In de jaren na de tweede wereldoorlog veranderde de behoefte van de markt en begon het bedrijf zich in andere richtingen te begeven. Zo begon Tennant met overzeese verkoop en ontwikkelde het veegmachines voorzien van zuiginstallaties.

Tennant model-432

In 1969 werd Tennant een naamloze vennootschap en in 1970 opende het zijn eerste buitenlandse vestiging in Nederland. Eind zeventiger jaren introduceerde Tennant zijn eerste schrob/ zuigmachine, model 432.

1980-2009: Groter, Sterker en Slimmer

Kwaliteit initiatieven, procesverbeteringen en wereldwijde overnames leiden tot een sterke focus in duurzaam ondernemen en de wens om erkent te worden als leidend bedrijf op het gebied van mens en milieu. In de jaren die volgen neemt Tennant de merken Eagle Floor Care Line, Castex en Nobles over en breidt hiermee zijn range met vloermachines uit. Tennant gaat in 2000 naar de beurs en groeit verder in buitenlandse markten zoals Europa , Japan en China. Rond 2008 introduceert Tennant het vermaarde ec-H2O systeem en brengt een lijn met machines uit waarbij er onder bepaalde omstandigheden geen reinigingsmiddel meer nodig is.

2010 en verder: Innovatie gedreven door klanten

Tennant schrijft op hun Nederlandse website: ”Innovatie vereist het nemen van risico’s. Iemand moet lef tonen. Iemand moet leider zijn. Dat is de gedachtegang die Tennant Company en de reinigingsoplossingen die wij creëren, aandrijft. Gedreven door de behoeften van onze klanten, werken we continu aan betere manieren om vuil, stof en vuildeeltjes te vernietigen om zo een gezondere wereld te creëren om in te leven, te werken en te spelen.”

Tennant toont zich hiermee een bedrijf met een missie die past in het thema van deze tijd. Duurzaam met oog voor onze planeet en de mensen die er op wonen. Met zijn baanbrekende technologie ec-H2O helpt Tennant om onze planeet schoner te houden en zal voortdurend blijven streven naar nieuwe oplossingen die zullen bijdragen aan de vervolmaking van haar missie “De manier waarop de wereld reinigt veranderen”

Innovatie stuit op tegenstand

Het revolutionaire systeem stuit echter op de nodige weerstand en in 2013 ontstaat er een juridische strijd tussen Tennant en concurrent Kärcher. Het ec-H2O wordt ter discussie gesteld en een Duitse rechter bepaald dat de door Tennant geuite reclame uitingen inzake de ec-H2O technologie misleidend zouden zijn.

De rechter motiveert schriftelijk: “De reinigende werking van het met de ec-H2O technologie bereide water niet beter is dan die van zuiver leidingwater en met name niet overeenkomt met de werking van een sterke of krachtige reiniger of allesreiniger.”

Via Kathryn Lovik, Global Communications Director bij Tennant Company kregen wij de officiële reactie doorgestuurd. Wij citeren een stukje:

“Wij staan categorisch achter onze ec-H2O-technologie en zijn het niet eens met de beslissing van de Duitse rechter. De twee laboratorium bench tests van de door de rechtbank aangestelde adviseur, zijn onvoldoende omdat deze te weinig correlatie hebben met het reinigen met een schrobzuigmachine met ec-H2O technologie. Er is geen gestandaardiseerde test voor het reinigen met dit systeem en dat is waarom de praktijk ervaringen van onze klanten die met dit systeem werken, veelzeggender, “zei Chris Killingstad, President en CEO van Tennant Company.

Lees hier de officiële reactie van Tennant.

Bekijk hier een video van Tennant met een testimonial van haar klanten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.