Nieuwbouw pand groveko 1983-2013

Groveko, vakgroothandel in schoonmaakartikelen sinds 1978

Groveko is één van de grootste vakgroothandels op het gebied van professionele schoonmaakmiddelen, schoonmaakartikelen en schoonmaakmachines in Nederland. Maar waar is het allemaal begonnen en wat heeft ervoor gezorgd dat Groveko op dit moment één van de meest vooruitstrevende groothandels in schoonmaakartikelen is in Nederland?

Groothandel Verpakkings Kombinatie

Enka sponzen affiche

Het begon allemaal zo’n 35 jaar geleden, in 1978 om precies te zijn. Het was de heer Boulogne die werkzaam was bij de Enka sponzenfabriek toen hij opmerkte dat er vaak restpartijen sponzen onverkocht in het magazijn bleven staan.

Hij overlegde met de directie of hij deze voorraden mocht opkopen om deze aan lokale schoonmaakbedrijven te gaan verkopen. De directie van Enka richtte zich in die tijd voornamelijk op grote partijen verkoop en stemde in. De heer Boulogne mocht de restpartijen opkopen en verkopen aan wie hij wilde. Zo ontstond Groothandel Verpakkings Kombinatie (afgekort Groveko).

Verkoop van sponzen basis voor breed assortiment schoonmaakartikelen

Al snel bleek dat handel in sponzen aan de kleinere schoonmaker een goede zet was. De omzet groeide snel en van het één kwam het ander. Klanten van Groveko begonnen ook te vragen naar andere schoonmaakbenodigdheden zoals schoonmaakmiddelen en schoonmaakartikelen. In het jaar 1983 werd Groveko overgenomen door een medewerker, de heer Boeder. De heer Boeder had al een aandeel in het bedrijf verworven en nam in 1983 alle aandelen over van de heer Boulogne. Kort daarna konden de voorraden niet meer opgeslagen worden in het kleine magazijn en ging men op zoek naar een grotere bedrijfslocatie. Deze werd gevonden op de Max Planckstraat 34 te Ede. In het 1100 vierkante meter tellend magazijn was voldoende ruimte om alle goederen op te slaan die Groveko nodig had om aan de grote vraag te voldoen. Inmiddels was het bedrijf gegroeid naar 50 medewerkers.

Een nieuwe eigenaar

In de jaren na de verhuizing was het duidelijk dat Groveko een loyale klantenkring had opgebouwd en de groei duidelijk toenam. Het leveringsprogramma schoonmaakartikelen werd uitgebreid met machines en meerdere dealer schappen waardoor er steeds meer aan de vraag van klanten kon worden voldaan. Het nieuwe kantoor en bijbehorende magazijn zorgde voor een professionele uitstraling en gaf veel vertrouwen bij bestaande en nieuwe klanten.

In 2004 verkocht de heer Boeder Groveko aan Coen Blees, in die tijd een succesvol ondernemer uit Renkum. Coen Blees had net zijn schoonmaakbedrijf verkocht en kende de heer Boeder al omdat hij zijn schoonmaakartikelen al bij Groveko kocht. De onderhandelingen werden gestart en per 1 januari 2004 werd het bedrijf in zijn geheel verkocht aan Coen Blees die vervolgens het bedrijf onder dezelfde naam voortzette.

De groei in schoonmaakartikelen zet door

In de jaren na de bedrijfsovername groeide het bedrijf sterker dan ooit. Coen Blees, een ondernemer in hart en nieren, zorgde ervoor dat het bedrijf snel landelijke dekking had. Vanuit het kantoor in Ede worden een nieuwe lijnen schoonmaakartikelen in de gehele Benelux verkocht.

Groveko-Ede-2013

Het was duidelijk dat de frisse wind Groveko geen windeieren legde en het werd dan ook al snel duidelijk dat het bedrijfspand te klein bleek. Groveko had behoefte aan een groter magazijn en meer kantoren voor het almaar groeiende personeelsbestand. Uiteindelijk besloot Coen Blees om aan de Maxwellstraat 49 te Ede een compleet nieuw bedrijfspand te bouwen bestaande uit kantoren en een magazijn van 3000m². En zo gebeurde het dat in 2008 het nieuwe bedrijfspand in gebruik werd genomen. In 2010 werd het pand wederom uitgebreid met een nieuwbouw van 2500m² waardoor het pand in Ede nu 5500m² groot is.

Strategische overnames

Al vanaf het moment dat Coen Blees eigenaar werd van Groveko had hij een plan. Een plan waarin hij zijn bedrijf als één van de meest vooruitstrevende in zijn vakgebied voor ogen had.  Naast de autonome groei betekende dit ook de ogen open houden voor strategische overnames. In 2012 volgde er twee acquisities door de overname van Masso uit Den Bosch en de firma Brochemie uit Oss. Beiden gespecialiseerde toeleveranciers in de facilitaire branche, gingen allen deel uitmaken van Groveko. Deze twee bedrijven dragen inmiddels allen de naam Groveko. Met de overname van Brochemie kreeg Groveko er een magazijn van 1000m² in Oss bij.

Groveko naar de toekomst

Inmiddels behoort Groveko tot één van meest competitieve schoonmaakartikelen groothandelaren in Nederland. Het assortiment is niet alleen zeer compleet, maar ook vullen diverse eigen importen het programma op een goede wijze aan. Groveko onderscheidt zich van dag één in zijn aanwezigheid op het internet door als één van de eerste een uitgebreide webshop te lanceren met uitgebreide management informatie. Ook vandaag de dag is Groveko één van de weinige groothandels in Nederland die zijn klanten op diverse digitale manieren ondersteund. Zo is er recent een eigen bestelapp voor smartphone en tablet gelanceerd waarmee klanten onderweg op een zeer eenvoudige wijze hun bestellingen kunnen plaatsen.

Groveko App

 

Groveko is klaar voor de toekomst en anticipeert nu al op de ontwikkelingen van morgen. Nieuwe communicatiemiddelen via sociale media, uitbreiding in het leveringsprogramma en een goede balans tussen merk en eigen producten zorgen ervoor dat Groveko de groei de komende jaren rooskleurig tegemoet ziet.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.