randen reinigen vloer

Bij het onderhoud van vloeren worden de randen vaak gereinigd met een doodlebug of randenreiniger. Dit is een kunststof houder van circa 12 x 25 cm waar gekleurde schuurpads onder gekleefd worden. Ondanks dat dit systeem al jaren wordt gebruikt is er nu een betere en snellere manier.

Het ontstaan van randvergoring

Binnen schoonmaakland wordt nog wel eens de term ‘randvergoring’ gebruikt. Randvergoring treedt op wanneer er zich langs randen en plinten te veel vuil ophoopt en dit onvoldoende wordt verwijderd na het schoonmaken.

Vaak zie je dit probleem ontstaan bij vloeren die in de was staan. Wanneer een vloer die in de was staat wordt gestript worden de randen ook meegenomen. De praktijk leert dat juist langs deze randen er dikke lagen was ontstaan omdat daar niet of nauwelijks wordt gelopen.

De randen krijgen een steeds dikkere laag was en daardoor ontstaat randvergoring.

Om dit te voorkomen is het dus van belang om randen langs plinten goed te reinigen. Er mogen geen was- en vuil resten meer achterblijven voordat er een nieuwe waslaag wordt gezet.

Doodlebug of randenreiniger

doodlebugDe methode die het meest wordt gebruikt om randen te reinigen is met behulp van een doodlebug of randenreiniger.

Een randenreiniger is een eenvoudig stuk gereedschap waarmee je randen kunt reinigen. In combinatie met verschillende kleuren schrobpadjes (hoe donkerder hoe harder) kunnen verschillende soorten vloeren worden geschrobd.

Het blijft echter handwerk en dit kan vooral bij grote vloeroppervlakken een arbeidsintensieve klus zijn. Cleanfix Benelux denkt hier een betere oplossing voor te hebben gevonden.

EdgeFix randenreiniger van Cleanfix

De Edgefix randenreiniger is een handzaam apparaat dat het hele schrobproces letterlijk uit handen neemt van de schoonmaker. Het principe van schrobben is hetzelfde. Een vloerplaat met dezelfde dimensies als van een traditionele doodlebug waar ook dezelfde schobpads onder gekleefd kunnen worden. Het grote verschil zit hem echter in de schobbeweging die de EdgeFix genereert. Met maar liefst 3000 voor- en achterwaartse bewegingen in een minuut schrobt de EdgeFix vele malen sneller en efficiënter dan een traditionele randenreiniger.

De EdgeFix is speciaal ontworpen voor de reiniging van randen, hoeken, trappen en is zelfs in staat om onder kasten en in kleine ruimten te opereren. Door de snelle bewegingen kan er grondig worden gereinigd tegen een zo laag mogelijke inspanning. Een ergonomische steel met handvat zorgt draagt bij aan de juiste werkhouding.

edgefix randenreiniger

Meer dan randenreiniger

De EdgeFix is niet alleen geschikt om als randenreiniger te worden ingezet. Er zijn speciale vloerpads verkrijgbaar die dit handige apparaat omtoveren tot een slijp- en polijstmachine voor parket en stenen vloeren. Met de Maroon Chemical Free Stripping pad is het zelfs mogelijk om te strippen zonder chemie.

Jesse Thijssen van Van Gerwen reiniging gebruikt de EdgeFix voor het reinigen van hoeken en randen van vloeren. Hij zegt: “Alle rotzooi zit altijd bij de randen. Met de hand kreeg je dat nooit helemaal weg. Ik heb de EdgeFix nu meerdere keren gebruikt voor het schrobben van hoeken en randen van gladde vloeren zoals tegel, linoleum- en zelfs parketvloeren. Het is een ideaal ding!”

Specificaties

  • Bewegingen (voor-achterwaarts) : 3.000 per minuut
  • Opgenomen vermogen: 250 W
  • Afmeting plaat: 11 cm x 22,5 cm
  • Gewicht: 8 kg
  • Kabellengte: 12 meter
  • Handvat: verstelbaar

De EdgeFix van Cleanfix wordt nu aangeboden voor een zeer interessante introductieprijs van € 599,00 in onze actieshop. Interesse om de EdgeFix een keertje aan het werk te zien? Neem dan contact op met één van onze adviseurs voor een kosteloze demonstratie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.