cleanfix schoonmmaakmachines

Cleanfix schoonmaakmachine van Zwitserse kwaliteit

Of het nu om een zakmes gaat of over een Cleanfix schoonmaakmachine, als het uit Zwitserland komt dan is het goed. Zwitserland heeft in de afgelopen decennia een goede naam opgebouwd als het gaat om kwaliteitsproducten. Cleanfix Reinigungssysteme AG is van oorsprong een Zwitserse producent van schoonmaakmachines en staat net als al die andere producten voor Zwitserse kwaliteit. In het volgende artikel willen wij wat dieper ingaan op de historie en de toekomst visie van Cleanfix.

Het ontstaan van Cleanfix

In 1976 besefte de 33-jarige Christoph Loosli dat de tapijtreinigingsmachines in Europa maar weinig vernieuwend waren en besloot om betere machines uit Amerika te importeren. Hij verkocht de machines in Zwitserland en omringende landen. Met zijn verworven kennis en eigen inzichten begreep Loosli dat Zwitserland een naam had hoog te houden als het gaat om kwaliteit en vond dat hij het beter kon. Het resultaat was de allereerste Cleanfix schoonmaakmachines, de TW200 spray-extractiemachine. In 1977 kocht hij een bestaande fabriek in Henau (Zwitserland) en begon met het produceren van tapijtreinigingsmachines.

Cleanfix groeit snel

De groei van Cleanfix ging snel, heel snel. Kort nadat Christoph Loosli zijn eigen machines ging ontwikkelen opende hij Cleanfix vestigingen in Duitsland (1978), Frankrijk en Oostenrijk. In 2010 is Cleanfix vertegenwoordigd in 6 landen met een eigen vestiging en in meer dan 80 landen via partners. De internationalisering van Cleanfix is heel belangrijk gebleken want 85% van de totale omzet komt op dit moment van buiten Zwitserland.

Cleanfix eenschijfmachine

Innovatie

In 1981 startte het bedrijf een samenwerking met het Amerikaanse Hagerty en begon met de verhuur van tapijtreinigingsmachines voor particulieren. Hagerty leverde de reinigingsmiddelen en Cleanfix de schoonmaakmachines. Op deze wijze vonden letterlijk duizenden machines hun weg naar de consument via drogisterijen en stomerijen door heel Europa.

In de jaren hierna breidde Cleanfix zijn activiteiten uit en begon met de productie van kleine veegmachines. Deze ontwikkeling was de aanzet tot een uitgebreid programma schoonmaakmachines van veeg- en later ook schrob- zuigmachines. In die tijd kocht Cleanfix nog de nodige onderdelen via partners maar als snel zou Cleanfix zijn eigen pompen gaan produceren en later ook zijn eigen rotatiegietdelen. Op dit moment ontwikkeld en produceert Cleanfix al zijn producten zelf. In 2009 lanceerde Cleanfix werelds allereerste robot schrobzuigmachine, de Robo40.

Cleanfix schoonmaakmachines en de toekomst

Cleanfix is in de afgelopen 27 jaar tot één van de grootste producenten van schoonmaakmachines uitgegroeid. Volgens Christoph Loosli is de groei en ontwikkeling van zijn bedrijf altijd te wijten geweest aan de kwaliteit en de duurzaamheid van zijn producten. Cleanfix machines zijn ontwikkeld en gebouwd met de gebruiker in het achterhoofd. Duurzaam en bijna alles in eigen beheer waardoor kwaliteit gewaarborgd blijft.

Cleanfix schoonmaakmachines zijn door en door beproefd en draaien op de meest kritische plekken als internationale luchthavens, grote bouwcentra’s en op bijna alle plaatsen waar door professionals wordt schoongemaakt.

Cleanfix kijkt de toekomst met veel vertrouwen tegemoet en zal blijven innoveren om zijn voorsprong in de markt te blijven behouden. Of de toekomst meer robotachtige machines zal gaan voortbrengen kan Cleanfix nog niet zeggen, maar dat er nog mooie dingen staan te gebeuren is 100% zeker.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.