Kimberly-Clark, werken aan een duurzamere toekomst

Kimberly-Clark is vastbesloten om haar processen en producten duurzamer te maken. Als producent van hygiënepapier voor bedrijven en consumenten heeft Kimberly-Clark al sinds 1994 een duidelijke visie als het gaat om duurzaam produceren van zijn producten. Zo werkt het bedrijf volgens internationale normen die zijn vastgelegd in ISO 14001 en worden er producten geproduceerd onder het Europese Ecolabel. Ecolabel is een programma waarin bedrijven worden aangemoedigd om producten te produceren die vriendelijker zijn voor het milieu.

 

Kimberly-Clark en FSC keur grondstoffen

Daarnaast betrekt Kimberly-Clark op dit moment 100% van zijn houtpulp bij leveranciers die voor hun bosbouwactiviteiten of houtvezel aankoopactiviteiten gecertificeerd zijn volgens één van de vijf internationaal erkende bosbouwnormen. Het Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die een onafhankelijk internationaal keurmerksysteem heeft ontwikkeld voor hout en houtproducten. Voor de consument is het FSC logo een bevestiging dat het product afkomstig is uit bossen die zodanig beheerd worden dat ze tegemoetkomen aan de maatschappelijke, economische en ecologische behoeften van de huidige en toekomstige generaties. Een overzicht van de verschillende Kimberly-Clark certificeringen en rapporten vind u hier.

 

Het duurzaamheidsprogramma in de praktijk

Voor Kimberly-Clark is dit echter niet genoeg. Met het sustainability (duurzaamheid) 2015 programma bouwen zij voort op bestaande programma´s door bijvoorbeeld een duidelijke bijdrage te leveren aan sociale platformen zoals de ‘United Nations Millennium Development Goals’ en meer specifieke doelstellingen zoals het reduceren van energie- en waterverbruik. Het Sustainability 2015 programma is een integraal onderdeel van hun wereldwijde Business Plan en is gebouwd rond drie pilaren: Mensen, Planeet en Producten.

Enkele voorbeelden zijn van de duurzame programmaonderdelen:

  • Het ondersteunen van een gezonde werkomgeving
  • Het ontwikkelen van programma’s die tegemoet komen aan de United Nations Millennium Development Goals
  • Het verbeteren van producten en businessmodellen om consumenten en bedrijven te bereiken
  • Het richten op sociale programma’s over mondiale vraagstukken

Het implementeren van programma’s om energie-en waterverbruik, de uitstoot van broeikasgassen, waterlozingen en de afvalproductie te verminderen

Voor de verschillende doelstellingen zijn roadmaps ontwikkeld en wordt de voortgang gemeten en wanneer nodig bijgesteld. Bekijk onderstaande video voor een visuele samenvatting.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.