HACCP en Detecteerbare producten

Je kan er niet omheen: of het nou de voedselverwerkende industrie, de horeca of de farmaceutische sector is, je hebt altijd te maken met hygiëne en veiligheid. Een preventief plan is binnen zo’n specialistische sector dan ook geen overbodige luxe. Groveko Food is dé specialist in HACCP oplossingen en breed toegerust om u hierin te adviseren en begeleiden. Onze specialisten kennen de laatste ontwikkelingen in persoonlijke bescherming, hygiëne en voedselveiligheidsvoorschriften als geen ander.

Bij Groveko Food gaat het niet alleen om de verkoop van een product: wij willen u assisteren, ontzorgen en geven gevraagd en soms zelfs ongevraagd advies. Met meer dan 80 jaar ervaring binnen diversen specialistische sectoren zijn wij in staat u te voorzien van elk denkbare maatoplossing.

Bij HACCP heeft u waarschijnlijk te maken met metaal detecteerbare producten, om de veiligheid binnen het productie proces te verbeteren en te borgen. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld als voorzorgsmaatregel ter naleving van de hygiënestandaarden.

detecteerbare producten

Groveko Food levert een compleet en breed assortiment aan metaal detecteerbare producten. Dit assortiment wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe producten die wij graag introduceren:

 • messen en scharen
 • handscheppen
 • stapelbakken en dolly’s
 • handborstels
 • emmers

Deze artikelen zijn in de meeste gevallen breukvast en bovendien volledig metaal detecteerbaar; enkele artikelen zijn zelfs x-ray detecteerbaar. Door inzet van deze producten loop je minder risico op recalls.

x-ray detecteerbaar

 

Groveko Food kan u dit brede assortiment aan detecteerbare producten gunstig leveren. Wij gaan graag met u aan tafel zitten om samen te kijken naar de juiste oplossing voor uw bedrijf. Met Groveko Food kunt u rekenen op een veilige productie met het beste advies en de juiste artikelen.

De aanpak van Diversey Care is samengevat in het totaalconcept Hygiëne Zonder Zorgen. Dit is gebaseerd op jarenlange ervaring in alle marktsegmenten met uiteenlopende eisen op het gebied van reiniging, hygiëne en veiligheid. Diversey Care biedt u:

 • Diversey careResultaatgericht partnerschap aangaande kwaliteit, efficiëntie en veiligheid
 • Expertise op het gebied van milieu en wetgeving aangaande reiniging en hygiëne
 • Proactieve dienstverlening
 • Heldere en zichtbare resultaten
 • Expertise en kennis van uw branche

Het totaalconcept Hygiëne Zonder Zorgen is gebaseerd op geïntegreerde oplossingen, operationele ondersteuning en continue verbetering.

Geïntegreerde oplossingen

Diversey Care ontwerpt met het totaalconcept Hygiëne Zonder Zorgen een hygiënesysteem dat feilloos aansluit op uw behoeften. Zo biedt Diversey Care een overzichtelijk assortiment, effectieve werkmethoden en hulpmaterialen voor planning en controle van het reinigingsprogramma.

Operationele ondersteuning

Bij het totaalconcept Hygiëne Zonder Zorgen van Diversey Care hoort uiteraard ook een goede ondersteuning bij het implementeren van hun systemen en bij het beheersen van uw hygiëneproces. Zo levert Diversey Care u praktische instructies en complete trainings- en opleidingsprogramma’s, maar ook adequate hulp bij storingen en een helpdesk voor al uw vragen.

Continue verbetering

Op basis van intensief onderzoek is Diversey Care in staat hun systemen en services steeds verder te verbeteren. Ook houden ze u op de hoogte van de ontwikkelingen en geven ze u regelmatig de mogelijkheid om uw hygiëneproces te evalueren en samen met u concrete verbeterpunten door te voeren.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is een belangrijke pijler geworden in moderne bedrijfsvoeringen. Diversey Care houdt in haar oplossingen altijd rekening met mens, milieu en resultaat.

Voordat nieuwe producten op de markt gebracht worden, moeten de schoonmaakartikelen aan vele eisen voldoen, zodat ze er zeker van zijn dat het voldoet aan de nationale en internationale wetgeving. Diversey Care is ISO 9001, 14001 en OHSAS 18001 gecertificeerd.

duurzaam ondernemen diversey care

Groveko handelspartner van Diversey Care

Diversey Care beschikt over veel kennis en ervaring. Diversey Care heeft 10.500 werknemers wereldwijd en heeft een positie als marktleider in elke regio doordat ze actief zijn in meer dan 175 landen.

Groveko is handelspartner van Diversey Care en heeft vele schoonmaakartikelen in het assortiment van de merkproducten die Diversey Care biedt. Deze merknamen zijn:

Hygiëne is in de gezondheidszorg en foodsector een zeer belangrijke factor. Ook schoonmaakartikelen die gebruikt worden in deze sectoren, moeten daardoor aan strenge eisen voldoen. Vikan is een specialist in schoonmaakartikelen waar hygiëne een must is. Het assortiment van Vikan bestaat onder andere uit borstels, bezems, vegers en vloertrekkers.

Vikan voldoet aan strenge eisen

Alle Vikan producten zijn gemaakt van materialen die goedgekeurd zijn voor gebruik in de gezondheidszorg en de voedingsmiddelenindustrie. Ze voldoen aan strenge Amerikaanse en Europese wetgeving en zijn erkend in voedselveiligheids- en eco-labelsystemen. Door kwaliteitscontroles en invoering van kleurenzones voorkomt Vikan dat schoonmaakartikelen van de ene afdeling naar de andere wordt geplaatst. Met deze verplaatsing kunnen bacteriën overgebracht worden, wat natuurlijk niet gewenst is.

Vikan en HACCP

Overal waar voedsel wordt bereid, krijgt men te maken met hygiëne-voorschriften. In veel gevallen, zo ook bij Vikan, wordt dat bijgehouden met HACCP. HACCP is een controlesysteem dat risico’s in kaart brengt op het gebied van voedselveiligheid en deze helpt te beperken. In geval van besmetting is in een goede HACCP administratie direct zichtbaar wanneer en hoe er is gereinigd. Daarmee kan aangetoond worden of alles wel of niet in orde was en wordt snel duidelijk wat de oorzaak is van eventuele besmetting.

vikan

Het assortiment van Vikan

Ook is Vikan zeer innovatief als het gaat om de ontwikkeling van duurzame, ergonomische en gebruiksvriendelijke schoonmaakmaterialen. Vikan werkt nauw samen met klanten om kennis van hun marktomstandigheden en hun behoeften te verkrijgen.

Vikan biedt voor iedere situatie en ieder reinigingsprobleem een reeks producten waarmee u hygiënisch, efficiënt en ergonomisch kunt werken. Het assortiment van Vikan bestaat onder andere uit:
Borstels
Bezems
Vegers
Vloertrekkers

Polypropyleen borstels, bezems, vegers en vloertrekkers

Alle Vikan borstels, bezems, vegers en vloertrekkers zijn verkrijgbaar in diverse hardheden zodat u uw borstelmateriaal precies kan afstemmen op de werkzaamheden die u moet verrichten. De borstels zijn gemaakt van polypropyleen. Door het polypropyleen zijn de producten bestand tegen hoge temperaturen en chemicaliën en zijn ze van nature bacterie remmend. Daarnaast zijn de borstels allemaal voorzien van een FDA en Glass&Fork keurmerk waardoor de borstels gecertificeerd zijn om gebruikt te worden in ruimten waar voedsel geproduceerd wordt.

Wilt u meer informatie over Vikan? Neem dan contact met ons op.

 

De HACCP papierrolhouder van PlastiQline voldoet aan bepaalde normen die risico op besmetting voorkomen. Lees meer over de voordelen van deze papierrolhouder, die nu onderdeel is van ons assortiment.

Ruim assortiment dispensers

Groveko B.V. is een groothandel met een meer-merken-beleid. Dit betekent dat u bij ons uit een uitgebreid assortiment schoonmaakartikelen kunt kiezen. Ook op het gebied van dispensers bieden wij meerdere merken en systemen aan. Of het nu gaat om Kimberly Clark, Tork, Deb of Stockhausen, er zit altijd wel een lijn tussen die het beste past bij uw interieur. Binnen de verschillende assortimenten bieden wij ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor kunststof of RVS.

Dispensers die voldoen aan HACCP regels

Veel van deze dispensers worden gebruikt binnen een omgeving waar HACCP regels worden gehanteerd. Dispensers die in een dergelijke omgeving worden ingezet dienen te voldoen aan de hygiëne eisen die daaraan worden gesteld.

Dit betekent dat dispensers eenvoudig gereinigd moeten kunnen worden. Een dispenser met een glad oppervlak en ronde kanten geniet de voorkeur boven een vierkante dispenser met een grove afwerking. In principe is een dispenser waar vuil makkelijk aan hecht ongeschikt om binnen een HACCP omgeving te worden ingezet. Immers, een dispenser die moeilijk schoongehouden kan worden, is een potentiële bron voor besmetting.

De nieuwe PlastiQline HACCP papierrolhouder

Binnen ons PlastiQline assortiment is er nu een nieuwe papierrolhouder leverbaar die volledig voldoet aan alle HACCP regels.

PlastiQline papierrolhouder

De papierrolhouder heeft een uitgekiend ontwerp en kan als wand- of tafelmodel worden gebruikt. Verder is de houder uitgevoerd met een volledig gesloten kap. Hierdoor wordt de papierrol volledig afgeschermd wat hem zeer geschikt maakt voor omgevingen waar HACCP regels gelden.

Samengevat zijn de belangrijke eigenschappen van de HACCP papierrolhouder:

 • Duurzaam dankzij robuuste kap
 • Zeer geschikt voor omgevingen waar HACCP van belang is
 • Gesloten kap voor een totale bescherming van de rol
 • Kan gebruikt worden als tafel- of als wandmodel
 • Zeer eenvoudig en snel opnieuw te vullen met papierrol
 • Standaard leverbaar in wit
 • Passend in de PlastiQline
 • Maximale rol afmetingen Ø 280 x 260 mm
 • Afmetingen: mm 330 x 340 x 440
 • Artikelnummer: 56635
 • Model: PQIPRH

Voor een overzicht van alle dispensers uit het PlastiQline assortiment, of voor een vrijblijvende inventarisatie met mogelijkheid tot bruikleenovereenkomst, verwijzen wij u graag naar onze website of neem contact op met een van onze adviseurs.

 

Door: Groveko

Wanneer je het hebt over handen wassen, lijkt het wel of mensen ineens hun hoofd een beetje wegdraaien. Gek genoeg weet iedereen hoe belangrijk het is om regelmatig de handen te wassen, maar bijna allemaal doen we het te weinig.

Handen wassen, pure noodzaak

bacterie handen

Dat het wassen van de handen belangrijk is weten wij allemaal. Onze handen zijn ons grootste instrument en dagelijks pakken wij dingen vast en zitten we in onze neus of kriebelen in ons haar en soms op nog veel meer plekken die wij, netjes als wij zijn, hier maar even niet vermelden.

Vooral in de gezondheidszorg is de noodzaak van een goede handhygiëne onontbeerlijk om infecties te vermijden. Het risico dat de veiligheid van patiënten in gevaar komt moet zoveel mogelijk worden uitgesloten.

Dr. Julie Gerberding, directeur van de Centers for Disease Control (CDC), stelt: “Propere handen zijn de allerbelangrijkste factor om de verspreiding van gevaarlijke ziektekiemen en resistentie tegen antibiotica in gezondheidszorgomgevingen te voorkomen.”

Edward Kelley, coördinator van het Patient Safety Programme bij de WGO zegt. “De beste manier om het aantal (kruis) besmettingen te voorkomen, is door middel van het regelmatig wassen van de handen.”

Handen wassen is dus essentieel om besmetting via de handen en alles wat je met de handen aanraak, te voorkomen.

Wanneer en hoe?

De World Health Organization heeft een brochure uitgebracht waarin zij aangeven waarom het handen wassen zo belangrijk is, maar ook wanneer en hoe je het beste je handen wast.

Wanneer

Dagelijks kennen wij velen momenten dat het belangrijk is dat wij onze handen wassen. De meest herkenbare is als onze handen vies zijn. Na een smerige klus en de handen zichtbaar vuil zijn wassen wij onze handen. Maar ook wanneer onze handen zichtbaar minder vuil zijn dienen wij alert te zijn dat wij onze handen wassen. Na een toilet bezoek bijvoorbeeld. Maar ook voor en na het eten is het goed om je handen te wassen en het spreekt voor zich dat je je handen zeker wast wanneer je in contact bent gekomen met materiaal dat bloot gesteld is aan bacteriën.

Hoe

De beste manier om je handen te reinigen is door middel van een op alcohol gebaseerde reiniger. Deze methode is de beste manier om bacteriën te doden en het risico op besmetting te voorkomen. Het gaat over het algemeen sneller en wordt vaak beter verdragen door de huid in tegenstelling tot het regelmatig wassen met water en zeep.

Was je handen met water en zeep wanneer er zichtbare vervuiling aanwezig is. Dit kan straatvuil zijn, vuil na het werken in de tuin of na een toiletbezoek. Vooral wanneer er risico is voor sporenvormende bacteriën, zoals die voorkomt na een toiletbezoek, is het bewezen dat het wassen met water en zeep de beste methode is.

De World Health Organization geeft duidelijke instructies hoe je het beste je handen kunt reinigen en maakt onderscheidt tussen de veegbeweging wanneer je een alcohol of gel gebruikt en het wassen met water en zeep. Onderstaande afbeeldingen zijn een uittreksel van het officiele document van de WHO die je hier kunt vinden.

Hoe was je handen?

 

Materialen voor handen wassen

Bij Groveko Ede B.V. bieden wij handwassystemen aan van alle grote merken. Of het nu gaat om Tork, Kimberly & Clark, Stockhausen. Tana of Robson. Wij hebben voor iedere omgeving, toiletten, kantoren, voedselverwerkende industrie of zorginstelling een passende oplossing. Los verpakt of in dispenser vorm en mobiele oplossingen voor hen die onderweg zijn.

Laat u gerust eens adviseren en samen kijken we welk systeem voor u het beste is.

In een tijd waarin alles en iedereen digitaliseert kunt u als groothandel in schoonmaakartikelen natuurlijk niet achterblijven. De technologische ontwikkelingen bieden ons steeds meer gemak waardoor tijd en geld kan worden bespaard. Eén van deze ontwikkelingen is iHACCP.

Wat is iHACCP?

iHACCPiHACCP is een online tool om in 3 stappen reinigingsplannen, controlelijsten, productinformatiebladen, hygiëne instructies etc. te maken. Met behulp van vrijwel iedere smartphone of tablet kan een dealer ter plaatse alle te reinigen objecten inventariseren.

Vervolgens genereert iHACCP een compleet hygiëneplan op maat. De laatste stap is een uitgebreide training van personeel gericht op hygiënisch, veilig en milieubewust werken.

Voor wie is iHACCP?

Binnen een omgeving waar voedsel wordt bereid krijgt men bijna altijd te maken met hygiëne voorschriften volgens HACCP. Dus restaurants maar ook voedselproductiebedrijven of een ziekenhuis. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zegt op haar website over HACCP het volgende:

“Levensmiddelen moet je veilig kunnen eten. Daarom is de hygiëne tijdens de gehele productie een belangrijk aandachtspunt. Evenals de controle op de grondstoffen en het logistieke proces. Het HACCP-systeem helpt hierbij. Hierin zijn de risico’s in kaart gebracht en beschrijven de individuele schakels in de productieketen hoe deze gevaren worden beheerst. De NVWA controleert op de aanwezigheid van een HACCP-systeem en de naleving ervan.”

HACCP is dus eigenlijk een risico inventarisatie systeem waarin kritische onderdelen in het voedselbereidingsproces worden beschreven en vastgelegd. Is het dan alleen een administratief systeem? Nee, juist door alle risico’s en bijbehorende handelingen in kaart te brengen wordt het gehele proces in een keuken of productiebedrijf overzichtelijk gedocumenteerd en is voor alle betrokkenen duidelijk hoe er veilig gewerkt kan worden.

iHACCP tablet

Daarnaast biedt een sluitende HACCP administratie een mate van zekerheid wanneer er zich een situatie voordoet waarbij sprake is van een voedsel besmetting. Controlelijsten geven namelijk direct inzicht of er op een bepaald moment op de juiste manier is gereinigd. Als alles volgens de regels is gebeurd kan hiermee worden aangetoond dat alles in orde was.

Maar hoe zet u een dergelijke administratie op en hoe implementeert u HACCP binnen uw organisatie?

iHACCP maakt het plannen van schoonmaak makkelijk

Het opzetten van een HACCP plan kan een tijdrovende klus zijn. Ten eerste dient de gehele productiefaciliteit te worden geïnventariseerd. Alle aanwezige machines moeten worden opgeschreven. Vervolgens wordt in kaart gebracht hoe men de machines schoonhoudt, met welk product en in welke frequentie dat gebeurt. Moet er gedesinfecteerd worden? Zo ja, wanneer en hoe? Via controlelijsten wordt bijgehouden of deze taken ook naar behoren worden uitgevoerd.

Binnen iHACCP kan de adviseur samen met de klant heel eenvoudig een inventarisatie maken en per object aanvullende informatie noteren. Er kan een keuze worden gemaakt met welke reinigingsmiddelen de klant wil gaan werken en op basis van al die waarden wordt er automatisch een schoonmaakplan gegenereerd. Controlelijsten maken het plan compleet.

Na de inventarisatie en controle door de adviseur en gebruiker wordt er met één druk op de knop een kant en klaar HACCP plan geprint.

Wat kost iHACCP?

Hier kunnen wij kort over zijn. iHACCP is een service die 100% gratis is! Wij van Groveko vinden dat dit soort aanvullende diensten onder de noemer ‘service’ vallen. Als een service bieden wij u de mogelijkheid om tegen nul inspanning een kant en klaar HACCP plan te krijgen die bovendien in realtime is aan te passen mochten de omstandigheden in de loop van de tijd veranderen.

iHACCP zal constant worden verbeterd en zal zich altijd blijven aanpassen aan de laatste regels en wetgeving. Meer weten? Bel ons gerust voor een afspraak.

De waarheid over Green Care van Tana Professional

Tana Professional vindt met de Green Care productlijn de juiste balans in duurzame schoonmaakoplossingen waar de hele wereld beter van wordt. De oplossingen moeten gericht zijn op de lange termijn én ze moeten betrouwbaar zijn. Kort gezegd, Green Care producten moeten de beste schoonmaakproducten ter wereld zijn met de minste belasting voor het wereldwijde milieu. Een enorme ambitie van Tana Professional, maar met de Green Care producten maken ze belangrijke stappen om hun doelstellingen te behalen.

Fabels en feiten over duurzame schoonmaakmiddelen

Green Care gelooft in gedoseerd gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën. Echter de laatste jaren zijn er heel wat fabels ontstaan over wondermiddelen en technieken die zonder gebruik van chemicaliën geweldige resultaten beloofden. Bij het ontwikkelen van deze schoonmaakmiddelen zijn ongeveer alle technologieën en inzichten uitgeprobeerd. Sommige producten werken goed, sommige producten werken eenvoudigweg niet zoals beloofd wordt. Zo vinden de fabels hun oorsprong.

Hieronder een voorbeeld van een fabel en een feit:

Fabel >> reinigen zonder chemicaliën is beter voor het milieu

De methode >> Bij het reinigen zonder chemicaliën worden de chemicaliën vervangen door bijvoorbeeld warmer water. Door de hoge temperatuur van het water zijn er minder of geen chemicaliën nodig. Water verwarmen naar een hoge temperatuur verbruikt  echter veel meer energie, wat milieubelastend is.

Feit >> warmer water kost onevenredig veel energie ten opzichte van gedoseerd chemicaliën gebruik

Het nadeel van het reinigen zonder chemicaliën is het feit dat het verwarmen van het water weer extra energie kost. Wanneer die energie niet milieuvriendelijk opgewekt wordt is het uiteindelijke resultaat alsnog negatief.

Alternatief >> Tana Professional produceert met Green Care producten een duurzaamheidsbalans waarbij met een minimale hoeveelheid milieuvriendelijke chemicaliën een effectieve reiniging wordt gerealiseerd.

Tana Professional biedt alternatieven

De Green Care producten van Tana voldoen natuurlijk aan de Ecolabel eisen. Echter met het behalen van het Ecolabel was men niet tevreden. Green Care gaat een stap verder door het gebruik van hernieuwbare grondstoffen (denk aan gewassen die elk jaar weer opkomen). Daarnaast geeft Tana gebruikers van haar producten trainingen om zo spaarzaam en effectief mogelijk met de schoonmaakmiddelen om te gaan.

Bijvoorbeeld de Green Care Zitrotan sanitair reiniger. Zitrotan is vrij van petroleumderivaten en 92% van de gebruikte organische koolstoffen zijn afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Op een Zitrotan verpakking staan geen gevarentekens, er zitten geen gevaarlijke stoffen in zoals benoemd in de chemicaliën wet. Zo maakt Tana haar producten dus betrouwbaar én duurzaam.

Wilt u ook bijdragen aan een beter milieu? Neemt u dan contact op met onze adviseurs.

Duplex vloerreinigers zijn dé schoonmaakmachines voor alle soorten vloeren. Of u nu tapijt of siergrindvloeren wilt reinigen, met een Duplex machine krijgt u ze allemaal schoon. U kunt vanaf heden alle Duplex vloerreinigers bestellen bij Groveko. Klik hier voor het gehele assortiment Duplex vloerreinigers.

 

Duplex vloerreinigers werken efficiënt en besparen tijd

Waarom kozen we voor Duplex machines? We lichten het even toe. Een Duplex machine is in te zetten voor zware vervuilingen op elk vloeroppervlak. Van een gladde vloer als linoleum tot ruwe en ongelijke vloeren als siergrind. Door de op hoge snelheid tegengesteld draaiende cilinderborstels zijn de Duplex machines erg makkelijk te besturen. Ze zijn daardoor ook heel eenvoudig zowel voorwaarts als achterwaarts te bewegen. Uw voordeel is een grote snelheid en efficiëntie. U reinigt een groter vloeroppervlak (tot wel 550 m²/uur) in minder tijd dan u gewend bent. Door de unieke constructie waarbij de borstels niet centraal in de machine zijn geplaatst, kunt u zeer strak langs de plinten reinigen. Het nalopen van de plinten is niet meer nodig.

 

Vloeren reinigen met stoom

Duplex levert ook twee modellen vloerreinigers met een stoomunit. Het hardnekkigste vuil verwijdert u eenvoudig dankzij de stoomunit. Door gebruik van stoom reinigt u niet alleen nog intensiever, het stoom werkt ook nog eens bacteriedodend.  Een Duplex stoomreinger werkt gemiddeld twee maal sneller dan reinigen met de sproei-extractie methode. Een bijkomend voordeel, u kunt de Duplex stoomreingers gebruiken zonder schoonmaakmiddel.

 

Slechts 4% residuwater

Een vloer die u reinigt met een Duplex vloerreiniger is zeer snel droog. Door slechts 4% water achter te laten op de vloer droogt de vloer makkelijk en kan de vloer weer snel in gebruik worden genomen. Slecht 20 minuten na het schoonmaken is de vloer weer droog.

 

Zes Duplex modellen verkrijgbaar

Groveko heeft zes modellen Duplex vloerreinigers in haar assortiment. Van de compacte Duplex 280 tot de grote Duplex 620 en de stoomreinigers. Alle modellen zijn uit te rusten met cilinderrollen voor specifieke vloeren voor het beste schoonmaakresultaat. Of u nu kiest voor de grote of kleine Duplex. Ze zijn allemaal zeer handzaam en hebben een maximaal ledig gewicht van 36 kilo. Hierdoor zijn ze eenvoudig te verplaatsen tussen locaties. Wanneer u ook een Duplex transportwagen aanschaft maakt u het zich helemaal makkelijk. U leest het we hebben goede redenen om te kiezen voor Duplex. Wat denkt u er van?