Tork Performance biedt u nieuwe generatie dispensers, die ontwikkeld zijn om te presteren op elke werkplek. Tork is marktleider in Europa door de vele ervaring op het gebied van hygiëne, functioneel design en duurzaamheid. Groveko levert bijna alle producten uit het Tork assortiment.

Tork dispensers

Tork heeft verschillende dispensers in het assortiment zoals dispensers voor handdoeken, toiletpapier, zeep, werk- en poetsdoeken. Tork dispensers bieden zowel design, gebruiksgemak als kostenbesparing en flexibiliteit. U kunt rekenen op Tork voor elke reinigingstaak en iedere werkplek.

Dispenser Centerfeed rollenTork dispenser

Dispensers voor Centerfeed rollen zijn robuust en duurzaam. Deze dispensers zijn ontwikkeld voor multifunctionele taken. Door het compacte design passen ze in elke ruimte. Ze zijn spatwater bestendig en ideaal voor de gezondheidszorg, horeca en kleine wasruimten. Deze dispensers zijn met één hand te bedienen.

Tork vloerstandaard

Wilt u niets ophangen aan de muren of bent u op zoek naar een mobiele dispenser, dan is de vloerstandaard van Tork de oplossing. Deze vloerstandaard met ergonomisch ontwerp is veilig en heeft een betrouwbaar afscheursysteem. De stabiele constructie is zeer geschikt voor alle drukbezochte ruimten waar een grote capaciteit en een mobiele oplossing gewenst is.

Tork muurdispenser voor combi-rollen

De Tork muurdispenser voor combi-rollen is niet alleen functioneel, het design is ook erg mooi. De stabiele constructie is geschikt voor iedere werkplek waar veel gereinigd wordt. De muurdispenser bespaart vloerruimte en is gemakkelijk te vullen. Door de glasvezel verstevigde tanden is het afscheursysteem veilig en betrouwbaar.

PoetsdoekenTork poetsdoeken

Tork Performance dispensers en Tork poetsdoeken werken perfect samen. Als u in een productieomgeving werkt, weet u hoe belangrijk reiniging is. De gekozen poetsrol moet bestand zijn tegen reinigingsmiddelen en het moet sterk en flexibel zijn om olie en vet goed te verwijderen.

Maar ook in de voedingsindustrie moet een poetsrol snel en veel vocht kunnen absorberen en altijd binnen bereik zijn voor allround schoonmaakwerkzaamheden. Tork poetsdoeken voldoen aan deze eisen. Wij raden daarom de poetsdoeken van Tork bij u aan, waar u ook werkt.

Werkdoeken

De werkdoeken van Tork zijn sterk en nonwoven. Dit is belangrijk om de handen te beschermen tegen scherpe voorwerpen en metaalsplinters. Deze werkdoeken zijn ook zeer geschikt voor het schoonmaken van gevoelige oppervlakken en zijn bestand tegen agressieve desinfectiemiddelen. Ze zijn pluisarm en steriliseerbaar. Dat maakt Tork werkdoeken uitermate geschikt voor zowel de productie, als de gezondheidszorg en industrie.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de producten van Tork? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

De HACCP papierrolhouder van PlastiQline voldoet aan bepaalde normen die risico op besmetting voorkomen. Lees meer over de voordelen van deze papierrolhouder, die nu onderdeel is van ons assortiment.

Ruim assortiment dispensers

Groveko B.V. is een groothandel met een meer-merken-beleid. Dit betekent dat u bij ons uit een uitgebreid assortiment schoonmaakartikelen kunt kiezen. Ook op het gebied van dispensers bieden wij meerdere merken en systemen aan. Of het nu gaat om Kimberly Clark, Tork, Deb of Stockhausen, er zit altijd wel een lijn tussen die het beste past bij uw interieur. Binnen de verschillende assortimenten bieden wij ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor kunststof of RVS.

Dispensers die voldoen aan HACCP regels

Veel van deze dispensers worden gebruikt binnen een omgeving waar HACCP regels worden gehanteerd. Dispensers die in een dergelijke omgeving worden ingezet dienen te voldoen aan de hygiëne eisen die daaraan worden gesteld.

Dit betekent dat dispensers eenvoudig gereinigd moeten kunnen worden. Een dispenser met een glad oppervlak en ronde kanten geniet de voorkeur boven een vierkante dispenser met een grove afwerking. In principe is een dispenser waar vuil makkelijk aan hecht ongeschikt om binnen een HACCP omgeving te worden ingezet. Immers, een dispenser die moeilijk schoongehouden kan worden, is een potentiële bron voor besmetting.

De nieuwe PlastiQline HACCP papierrolhouder

Binnen ons PlastiQline assortiment is er nu een nieuwe papierrolhouder leverbaar die volledig voldoet aan alle HACCP regels.

PlastiQline papierrolhouder

De papierrolhouder heeft een uitgekiend ontwerp en kan als wand- of tafelmodel worden gebruikt. Verder is de houder uitgevoerd met een volledig gesloten kap. Hierdoor wordt de papierrol volledig afgeschermd wat hem zeer geschikt maakt voor omgevingen waar HACCP regels gelden.

Samengevat zijn de belangrijke eigenschappen van de HACCP papierrolhouder:

 • Duurzaam dankzij robuuste kap
 • Zeer geschikt voor omgevingen waar HACCP van belang is
 • Gesloten kap voor een totale bescherming van de rol
 • Kan gebruikt worden als tafel- of als wandmodel
 • Zeer eenvoudig en snel opnieuw te vullen met papierrol
 • Standaard leverbaar in wit
 • Passend in de PlastiQline
 • Maximale rol afmetingen Ø 280 x 260 mm
 • Afmetingen: mm 330 x 340 x 440
 • Artikelnummer: 56635
 • Model: PQIPRH

Voor een overzicht van alle dispensers uit het PlastiQline assortiment, of voor een vrijblijvende inventarisatie met mogelijkheid tot bruikleenovereenkomst, verwijzen wij u graag naar onze website of neem contact op met een van onze adviseurs.

 

Door: Groveko

Afvalzakken en ons milieu

Een afvalzak is een afvalzak hoorden wij een klant eens zeggen. Maar is dit werkelijk zo? Overal waar mensen samenkomen ontstaat vuil en moet er worden schoongemaakt. En daar waar schoongemaakt wordt ontstaat afval. Het gebruik van afvalzakken is binnen de schoonmaakbranche dan ook een veelgebruikt artikel. Maar heb je wel eens stilgestaan hoe zo’n afvalzak wordt geproduceerd en welke invloed al die zakken hebben op ons milieu? Laten we dat eens samen onderzoeken.

Waarom kiezen voor polyethyleen als basis voor afvalzakken?

De meeste afvalzakken én vuilniszakken worden gemaakt van Polyethyleen. Polyethyleen is een kunststof welke wij dagelijks in diverse producten tegenkomen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • speelgoed
 • huishoudfolies
 • flessen
 • brandstoftanks
 • afvalzakken / vuilniszakken

Polyethyleen is zeer geschikt voor vuilniszakken vanwege haar eigenschappen. Het is een licht materiaal dat neutraal is ten opzichte van water en geschikt is voor recycling. Polyethyleen is sterk, bestand tegen veel agressieve stoffen en het is goed bestand tegen weersinvloeden. Allemaal nuttige eigenschappen die goed van pas komen als je vuilniszakken maakt.

De productie van vuilniszakken

Polyethyleen ontstaat door het verhitten van ruwe benzine (nafta). Door deze verhitting ontstaat er een gas dat ethyleen heet. Het gas (ethyleen) wordt door een reactor heen geleid waarna er druk en warmte aan wordt toegevoegd. Aan het einde van de reactor ontstaat dan een poeder wat wordt gesmolten en vervolgens door een schijf met gaatjes wordt geperst. Een scherp mes hakt de draden af en er ontstaat polyethyleen-granulaat wat voor verdere verwerking geschikt is.

Het granulaat (kleine bolletjes polyethyleen) wordt vervolgens in een machine gestort waar het wordt gesmolten en door een blaasextruder wordt geleid. Er ontstaat een grote tube van polyethyleen die daarna wordt afgekoeld, afgesneden en voorzien van een bodem.

Milieu

Polyetheen bevat alleen koolstof- en waterstofatomen. Bij een volledige verbranding in een afvalverbrandingsinstallatie ontstaan daaruit alleen de niet-giftige stoffen koolstofdioxide en water. Polyethyleen is neutraal voor grondwater en is dus veelzijdig, sterk en veilig.

Ondanks de goede eigenschappen van polyethyleen vraagt de productie hiervan (250 miljoen ton/jaar) ongeveer 10% van het wereldwijde verbruik van fossiele brandstoffen. Om dit te reduceren zijn er ook ontwikkelingen met zogenaamde bio-based polymeren op basis van (maïs zetmeel). Aan de universiteit van Wageningen is onderzoek gedaan naar de invloed van biomassa op het wereldwijde energieprobleem waarin is aangetoond dat het probleem aanzienlijk kan worden verminderd door energiebesparing en het gebruik van alternatieven zoals zonne-, wind-, getijden- en kernenergie, aardwarmte, waterstof en uiteraard biomassa.

CO2 gecompenseerd

Milieuvervuiling, kinderarbeid, uitputting van energiebronnen, de ontwikkelingen in de wereld dwingen ons tot nadenken over betere en duurzame oplossingen. Groveko wil op elke mogelijke manier proberen hieraan tegemoet te komen. Daarom werken wij al jaren CO2 neutraal en zullen wij altijd blijven streven naar producten die dit beleid ondersteunen. De fabriek waar onze afvalzakken worden geproduceerd voldoen aan het model van de Climate Neutral Group waarin de totale uitstoot van CO2 volledig wordt gecompenseerd.

Een afvalzak is dus niet zo maar een afvalzak. Kwalitatieve productie van betrouwbare partners en richtlijnen die gebaseerd zijn op richtlijnen van de Climate Neutral Group. Zaken waar Groveko rekening houdt wanneer wij onze leveranciers selecteren.

Vanaf vandaag staan we op de Zorgtotaal beurs in Utrecht. Bezoek ons op stand 09.A041, we zijn er van 13-15 maart!

Zorgtotaal is dé vakbeurs voor professionals werkzaam in de zorg.