Safe Blaster

De Safe Blaster desinfecteert ruimtes waar veel mensen komen op een veilige en snelle manier zonder residu achter te laten. Denk daarbij aan klaslokalen, vakantiehuisjes, sportscholen, restaurants en kantoren. Het werkt niet alleen sneller dan handmatige desinfectie, het is ook aantoonbaar betrouwbaarder. De Safe Blaster beperkt de kans op besmetting van COVID-19, andere SARS virussen, norovirus, MRSA en overige virussen, bacteriën en micro-organismen.

Vraag de brochure aan

Hoe werkt het?Safe Blaster voorkant

De Safe Blaster heeft 3 generatoren met elk hun eigen functie. De eerste generator zet de inhoud van de tank om in trioxidaan/waterstoftrioxide (H2O3).

De tweede generator maakt de lading van de deeltjes positief. Over het algemeen zijn deeltjes in onze omgeving negatief en trekken ze positieve deeltjes aan als een magneet. Als gevolg hiervan komen de positief geladen deeltjes dus overal, zodat ze zelfs op de moeilijk bereikbare plekken hun desinfecterende werk kunnen doen.

De derde generator zet de positief geladen H2O3 om in positief geladen waterstofperoxide (H2O2). Dit wordt vervolgens de ruimte ingeblazen met een voor mensen veilige 3 ppm, waarna de deeltjes aangetrokken worden door de oppervlaktes in de omgeving. De waterstofperoxide brengt bij micro-organismen een oxidatieproces teweeg. Hierdoor worden bacteriën gedood en virussen onschadelijk gemaakt. Vervolgens valt de waterstofperoxide uiteen in water en zuurstof. Dit is onschadelijk voor elk oppervlak.

 

Toepassing

Er zijn vele toepassingen van de Safe Blaster. Ruimtes met veel wisselende bezettingen zoals klaslokalen, vakantiehuisjes, sportscholen, restaurants en kantoren, zijn eenvoudig te ontsmetten. Maar zeker voor plekken met hoge hygiëne-eisen is de Safe Blaster geschikt.

Bijvoorbeeld in een polikliniek waar het norovirus is vastgesteld en alles direct ontsmet moet worden. Het ontsmetten met de hand duurt minimaal 3 kwartier, de Safe Blaster heeft maar 3 minuten nodig. Bovendien pakt de Safe Blaster ook de lastige plekken aan, waar je met de hand per ongeluk plekken kan overslaan.

Een ander voorbeeld is een verpleeghuis. Wanneer hier een besmetting wordt vastgesteld van het norovirus zijn er dagen nodig om de hele afdeling weer veilig te maken voor de bewoners. Dit zorgt voor stress en drukte voor zowel de bewoners als medewerkers. Met de Safe Blaster ben je met een uur klaar. Het is dus niet alleen betrouwbaar, maar je bespaart enorm veel tijd. Tijd die besteed kan worden aan verzorging.

De toepassingsgebieden zijn uiteraard niet beperkt tot de bovengenoemde ruimtes. Overal waar veel mensen binnen samenkomen en de besmettingskans hoger is, biedt de Safe Blaster dé oplossing. Groveko geeft je dan ook graag advies over jouw situatie.

Technische specificaties

  • Gewicht: 7 kilo
  • Inhoud tank: 5 liter
  • Accuduur: 3 – 4 uur
  • Oplaadduur accu: 30 – 45 minuten
  • Oppervlak ontsmet per liter chemie: 350 – 400 m2